Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:26 15.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Падане на козинатанови  
Автор NE-Alessio Tacchinardi (пич)
Публикувано08.01.04 12:15

моят котарак е много космат, откакто се е родил - вече е на година и половина, винаги му е падала адски много козината...направо напаст..няма сезон, няма почивка! и нищо не помага - нито витамини, нито специални храни.... може ли да се направи нещо?

C U at the Bitter End! (22 June 2003)

Тема Re: Падане на козинатанови [re: NE-Alessio Tacchinar]  
Автор true^boy (since 1994)
Публикувано08.01.04 13:16

Да може, купи му подходяща четка или гребен и го сресвай по често!

Тема Re: Падане на козинатанови [re: true^boy]  
Автор NE-Alessio Tacchinardi (пич)
Публикувано08.01.04 14:09

не помага бе братче...колко често? всеки ден ли да го четкам - не`ам нерви....

C U at the Bitter End! (22 June 2003)

Автор PanTer ()
Публикувано08.01.04 14:26

И на моята и пада много козината. Колко ти е твойто много? Има ли оголели участъци? Ако няма значи колкото и да е много все е в рамките на нормалното. Няма друго решение освен всекидневното разресване, за предпочитане с леко навлажнен гребен. Това е положението. Да не си взимал дългокосместо коте.

Автор NeonSun (Chrysobеryl)
Публикувано08.01.04 15:51

Имаше едни ръкавици с покритие подобно на велкро, но много по-фино. Надяваш си една ръкавица, докопваш животинцето и почваш да го галиш. "Излишната" козина полепва по ръкавицата -- и на любимеца му става приятно от галенето, и ти си спестяваш нервите от ресането. Не знам за твоето коте, но сиамката ми мрази да я реша и ХАПЕ гребените. Добре, че си е късокосместа и не й се заплита козината, та не се налага често да воюваме

--
Shine on~

Тема Re: Падане на косанови [re: PanTer]  
Автор BadBoyOO7 (грозников)
Публикувано08.01.04 19:19

PanTer, на теб пада ли ти косата? Ако ти капе е нормално, не се притеснявай. Да не си си пускала дълга коса/козина/. За да нямаш проблеми се реши колкото може по-често или си направи прическа "алаСлави Трифонов".
Като не можеш да дадеш правилен съвет, си мълчи! А иначе си търсиш мъжки - ако може да е рошав, за твойта "обикновенна истинска котка". Аре чао!

Тема Ти да не бинови [re: BadBoyOO7]  
Автор PanTer ()
Публикувано08.01.04 19:42

да си сбъркал клуба? Прочетох профила ти и се отказах да ти отговарям както мислех, защото ти явно и сам си наясно със себе си.
Виждам, че си ме взел доста навътре и много лично. Ако е така - предлагам вместо да замимаваш целия котешки клуб с проблемите си да потърсим друг начин за комуникация. Имам e-mail, има си лични бележки, имам дори ICQ. Искам да кажа, че не е нужно да бълваш отрицателните си емоции и да натоварваш всички тук, особено когато те са насочени към мен, нали?
А иначе - по същество.
1. Попитах човека до каква степен пада козината на котето за да стане ясно дали то наистина има проблем.
2. Явно не само аз допускам тази възможност - виж и другите отговори.
3. Би ли ми изяснил какво значи термина "правилен съвет"? Има добър и лош съвет, но пък правилен?!? Да не говорим, че всички съвети и мнения са субективни и това, което за едни е "правилно" или "добро" за други далеч не е такова.
4. Не знаех, че "обикновените" котки не може да са "рошави" и не са "истински".

И последно - май пак е време да извадя онова си предложение да не обръщаме внимание на досадниците в клуба. Официално се извинявам на всички, че в този случай нарушавам собственото си предложение.

Тема Re: Падане на косанови [re: BadBoyOO7]  
Автор lndependent (point of view)
Публикувано08.01.04 19:46

Абе едно не мога да разбера - какво толкова ти е направила Пантер? И клуба по принцип. Връхлиташ тук, започваш да се заяждаш с всички, държиш се високомерно. Като сме такива неуки и нерабиращи, защо не обясниш спокойно кое как и защо. Или да ни оставиш да пасем трева, блажени в невежеството си. Аз така правя - ако си заслужава, обяснявам, ако не, дори и не разбират за присъствието ми.
Та ако може с думи да обясниш дали има особена причина за особено неприятното ти държане.

Каквото и да направите ще е незначително, но въпреки това е важно да го направите.

Тема ВАЖНОООО !!! [re: lndependent]  
Публикувано08.01.04 22:18

Абе много ме е яд на уличните котки и сиамките!!!Преди 6-7 години имах три котки от тези "породи". Вече не искам да чуя за тях, защото ми съдраха мебелите, холовата гарнитура, пердетата, изядоха ми чехлите, семейството ми им служехме за чесалка на зъби и нокти ! Нямам нищо лично към Пантер и който и да е тук. Само срещу тези, които защитават тези "породи", а и без да имат някакъв сериозен опит дават съвети на другите и ги объркват. Някой от вас да има някаква Енциклопедия за котката ( може и на д-р В. Денков) ??? Да не говорим за издадена в чужбина, например на д-р Бернар-Мари Марагон, който е френски професор от Националната Ветеринарна школа и е Президент на Европейското общество по проблемите на котките ??? Четете повече чуждестранна литература, а не питайте неуките в този клуб, а има и ветеринарни доктори, които са учили за тези проблеми. В Европа има около 39 млн котки, от които смо 8-9% са с родословия ( родословието е документ, който гарантира породността на котката и нейния произход до пет поколения назад ) А Пантер и другите, които имате някакви котки, знаете ли поне майката и бащата на вашите котки, какъв цвят са, от каква порода са и т.н. ..... !!! Родословието доказва това и много други неща. Надявам се, че ви пообразовах поне малко В момента имам в къщата си 7 големи котки с родословия, внесени са от чужбина - персийски и британски; и нямам нищо надрано и изпокъсано Това са културни породи и не страдат повече от обикновените породи от болести и недъзи, както някои "знаещи" са писали тук. Има едни гранули дето се казват ROYAL CANIN. Хранете си котките с тях, а не с остатъците от вашата вечеря, за да не задавате глупави въпроси тук за козина, разтройство, повръщане на топки косми и др. Ходете по изложби, за да имате някаква минимална представа за котките в България. Пантер иска гласуване кои котки са по- предпочитани. Като гледам писанията тук - Аз, true^boy и ИВЕНТИ ще гласуваме за персийските, а всички останали ще гласуват за Маца и Мъро ( понеже само тях са виждали ) Макар че true^boy се дъни много из Дир-а и има още много да учи ! Аз имам и кучета по двора - естествено породисти и родословни. Ако искате и за тях мога да ви кажа нещичко. Но това е друга тема ..... А ти, true^boy, при наличието на 65 000 шампиона само на FIFе от четирите групи само тези ли искара да покажеш??? Рексове от Трета група и сиамки, които не са сиамки. Ти направо обърка представите на сиамколюбците и дори на нищо незнаещите. Световен шампион без родословие НЯМА и неможе да стане!!! (виж втория си постинг - чета внимателно :) Всеки може да види профила ми, но не и анфаса ми. Не знаете под камъка в реката какъв сом ще изкарате. ХА-ХА-ХА-ХА !!! Аре чао, че трябва да доя и кравите в обора !!!

Тема Допълнение на ВАЖНООО !!!нови [re: lndependent]  
Публикувано08.01.04 22:24

Забравих да ви кажа, че и кравите ми са от Холандия и също са с родословия! Е па ВЕЛИК съм, ГРАНДОМАН съм, и НЯМАМ комплекси и нужда от психоложка !!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.