Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:24 13.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Котка и елха ???нови  
Автор Mидa (морска)
Публикувано02.12.03 16:03

Светлините и играчките са вече приготвени обаче усещам как ентусиазмът ми за коледна елха се охлажда постепенно само като си помисля какво ще остане от милото дръвче . Чудя се дали да експериментирам или да си взема само клонки, които да сложа високоооооо на непревземаеми места. Не ми е за украсата (играчките са пласмасови) обаче съм сигурна че ще се катери като катерица и дръвчето ще бъде на клонки може би още първия ден от експеримента .
Който има опит нека даде някакъв съвет!!!!!!

Тема Непревзимаеми места?нови [re: Mидa]  
АвторLucky (Нерегистриран)
Публикувано02.12.03 17:23

За моята маца няма такива. Тя се катери навсякъде. Това ми е втората котка и винаги съм имала елха, при това голяма (имам голям и висок хол и малко дръвче би изглеждало ужасно). Какво правя - не слагам елхата на кръстачка, ами я забивам в голяма съксия с пръст, която поливам, за да изсъхва по-бавно дръвчето. Слагам я в ъгъла. На стената има забити няколко пирона. Връзвам с тел дървото за тях, така че да не може да падне.
Старата ми котка направи изпълнение веднъж, когато точно бях забила елхата, преди да е украсена и вързана. Излезнах на пазар, и връщайки се, още от стълбището чух туп.. Тя се качила на дървото и като ме чула, от страх така скочила, че го беше бутнала в ъгъла. Но след като го вързах, нямах проблеми. Като го махах видях, че маца е обелила кората на едно място (след случая със скока), но нито една играчка не беше мръднала. При това моите са стъклени.
Сегашната е много дива, катери се навсякъде, но за 4 години не е направила нито една поразия на елхата. Така че опитай, дано всичко е наред.

Тема Непревзимаеми места?нови [re: Mидa]  
Публикувано02.12.03 17:23

За моята маца няма такива. Тя се катери навсякъде. Това ми е втората котка и винаги съм имала елха, при това голяма (имам голям и висок хол и малко дръвче би изглеждало ужасно). Какво правя - не слагам елхата на кръстачка, ами я забивам в голяма съксия с пръст, която поливам, за да изсъхва по-бавно дръвчето. Слагам я в ъгъла. На стената има забити няколко пирона. Връзвам с тел дървото за тях, така че да не може да падне.
Старата ми котка направи изпълнение веднъж, когато точно бях забила елхата, преди да е украсена и вързана. Излезнах на пазар, и връщайки се, още от стълбището чух туп.. Тя се качила на дървото и като ме чула, от страх така скочила, че го беше бутнала в ъгъла. Но след като го вързах, нямах проблеми. Като го махах видях, че маца е обелила кората на едно място (след случая със скока), но нито една играчка не беше мръднала. При това моите са стъклени.
Сегашната е много дива, катери се навсякъде, но за 4 години не е направила нито една поразия на елхата. Така че опитай, дано всичко е наред.

Тема Re: Котка и елха ???нови [re: Mидa]  
Автор PanTer ()
Публикувано02.12.03 18:40

Не бързай да се отчайваш. И котката ми, а преди и котарака ми не правят нищо на елхите. Само ги душат и като си набоцкат нослетата се отказват

Автор Mитko (www.bol.bg)
Публикувано02.12.03 20:00

Връзвай здраво, друго решение няма. Предишният ми котарак умираше да се катери по елхата, докато сегашната котка се интересува основно от играчките, а не толкова от самото дърво. Мързи я да се катери и ако играчките са недостижими, не ги закача. Но и двете котки не спираха да си играят с долните клони на дръвчето докато не ги оставят без никакви иглички.

Аз слагам елхата близо до прозореца и я връзвам с два гирлянда за корниза. Така дръвчето става достатъчно устойчиво и не пада, дори ако има котка на върха му.

Митко

Тема Re: Котка и елха ???"Маймунки"???нови [re: Mитko]  
Авторпepcийka (Нерегистриран)
Публикувано03.12.03 00:41

Какви са тези ваши котки. Катерички или маймунки??? Аз имам няколко персийки и нямам никакви проблеми с елхата и цветята. Само помирисват шоколадовия Дядо Мраз долу до кръстачката на елхата. Интересни им са и играчките, но те са културни и знаят, че това не са техните играчки и само ги гледат с любопитство и толкова. Според мене, ако имате проблем с елхата, то сменете си котките /маймунките/.

Автор Цвeти (глезанка)
Публикувано03.12.03 10:49

Точно и аз се канех това да питам! Мисля си все пак да експериментирам с елха, а ако положението е съвсем нетърпимо, тогава ще мина на клонки! Все пак смятам да сложа елхата в хола, където Мърджо не се допуска сам и без наблюдение и просто да се дебнем!

Какво му трябва на човек - коричка хляб и една яхта!

Тема Да не си обиждаме котките!нови [re: пepcийka]  
Публикувано03.12.03 13:42

Котката ми не е нито катеричка, нито маймунка, а най-обикновено гальовно и игриво животинче!

При това е от порода "улична подобрена"!
Тя се катери навсякъде в къщи, а когато е на вилата, няма недостъпно клонче на нито едно дърво, колкото и да е високо. И аз си я обичам и не бих я заменила и с най-породистата расова котка.

Тема За Цветинови [re: Цвeти]  
Публикувано03.12.03 13:53

Здравей,
Мисля, че няма да имаш проблеми с елхата, но все пак я вържи, както правя аз.
Не вярвам МърДжо да е много по-луд от майка си. Просто ми се струва невъзможно!
А наистина не съм имала проблеми с вързаното дърво. Ако са добре закачени играчките, най-много да ги разклати, и нищо повече.
А за клонките се съмнявам, че са по-добрата възможност. Те са по-леки и като нищо ще бъдат съборени заедно с вазата, в която са.
Много мислих за хапането и не можах да измисля причина. Майка му никога не е правила такива неща. Да не би случайно да си сменя зъбите с постоянни и да ти използува ръцете за чесало на венците си? Дано да е така и това да отмине, защото наистина е много неприятно.

Тема А ти ли синови [re: Lucky]  
Автор Цвeти (глезанка)
Публикувано03.12.03 15:12

А ти ли си "нашата мама", демек мамата на мамата? Защото преди беше с друг ник, ама като гледам снимките по-горе, съзирам познатата муцунка

Връзването на елхата ще изисква малко въображение и инженерни познания от моя страна, но ще я вържа, къде ще ходя! Играчките са ми предимно пластмасови, така че няма страшно!

А що се отнася до хапането и зъбите - не знам дали ги сменя! Май му е време вече. Хапе предимно като се заиграе (виж, ноктите се научи сам да не ги пуска и с тях няма проблем), но понякога забелязвам, че наистина хапе не на игра! Просто скача, захапва те и бяга! Може би има своите причини и с нещо съм го "засегнала" на котешка чест, ама още не мога да установя! Във всеки случай го наблюдавам много внимателно и се надявам да открия причината!

Какво му трябва на човек - коричка хляб и една яхта!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.