Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:58 15.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Помощ!нови  
Автор Цвeти (глезанка)
Публикувано28.11.03 16:53

Не ми се смейте, защото не знам дали това наистина е проблем или само така ми се струва! Но макар и да се старая непрекъснато да разширявам знанията си за малките (и не толкова малки) пухчовци, не мога да преценя нормално ли е или имаме проблем. А именно - хапането! Котьо си умира да си точи зъбите върху мен! Докато му бяха като малки иглички, нямаше проблем! Сега обаче ходя с бойни рани по ръцете и от 2 метра си личи, че имам котка у дома!

От известно време ми прави впечатление, че всъщност има разлика от хапането при точене на зъби и от истинското хапане - при второто "Не" с остър тон не помага, а иначе много добре знае какво е "Не"! Почвам да се притеснявам, а не знам има ли защо! При едно от последните му изблици на хапане така силно ми стисна китка, че имах чувството, че ще ми счупи някоя кост! Не ми се смейте, захапката му е много силна вече! Дайте някакъв акъл, защото явно възпитанието ми куца в това отношение! Той наистина разбира "Не", но понякога какво му става, направо си е жив тигър! Нормално ли е? Отраснала съм с куче и може би за това още не мога да разбера характера на котките... ако изобщо той може да бъде разбран, де!

Какво му трябва на човек - коричка хляб и една яхта!

Тема Re: Помощ!нови [re: Цвeти]  
Автор PanTer ()
Публикувано28.11.03 17:10

И аз имам такъв проблем от време на време с моята котка. Само че тя пуска и нокти и зъби... Това става само когато не си е изразходвала агресията. От както я излових, започнах всеки ден да си играя с нея на игри, които я карат да беснее като луда. Като се умори е вече много доволна. Хич не се сеща да ме напада. Но и сутрин си губя с ней поне по 15 мин., иначе рискувам както ми се спи и влизам в банята да имам някой разкъсан кръвоносен съд....
Дано тактиката с играта да ти помогне и на теб!

Тема Уф че съм и азнови [re: PanTer]  
Автор Цвeти (глезанка)
Публикувано28.11.03 17:29

Изобщо не съобразих, че горкото коте има толкова много енергия за изразходване! А и май трябва да го снабдявам периодично с нови играчки и занимания, защото старите бързо му омръзват! Благодаря ти!

Новата ни "мода" е, че обожава да седне на края на масата в кухнята, която е до прозореца и да следи как кипи животът навън! Обикновено ако се е затишил и няма "признаци на котка в къщи", значи клюкарства на масата!

Виж, само за едно съм спокойна - сутрин никога не напада! Става винаги с този, който се надигне пръв и го води до хладилника! Ако случайно се забавиш, защото примерно си решил първо да се облечеш или да пийнеш чаша вода (недай боже да влезеш в банята), се чува жално и продължително "Мяяяяяяаууууу!" откъм хладилника! Благодаря ти още веднъж за успокоението!

Какво му трябва на човек - коричка хляб и една яхта!

Тема Re: Уф че съм и азнови [re: Цвeти]  
Автор Pipid4o (Staro ky4e)
Публикувано29.11.03 16:05

Vi6 sega!Qvno ne si go vazpitala kakto trqbva.Za celta kogato zapo4ne da si zabiva noktite go perva6 leko prez lapata.Ako po4ne o6te po-solno da gi zabiva perva6 go o6te po-silno i taka dokato spre da go pravi.S xapaneto e sa6tata rabota samo4e go ydrq6 prez ystata.Kolkoto pove4e stiska tolkova po-silno ydrq6.Az taka gi vazpitax moite i sega da vidi6 kak si igraeme samo s lapi4ka bez nokti.

Тема Re: Уф че съм и азнови [re: Pipid4o]  
Автор Caмaтa Tя (съзерцателка)
Публикувано30.11.03 13:15

С бой не става.
За побой хората съдят,
а животните отмъщават.

Винаги има възмездие, това е.
Единственото, което можеш да постигнеш с бой
е да си озлобиш животинчето и в някой хубав ден
да си докараш кървава изненада от него...

Тема имам същия проблемнови [re: Цвeти]  
Автор Caмaтa Tя (съзерцателка)
Публикувано30.11.03 13:18

с котарака си.
Видях, че колкото повече се съпротивлявам, толкова повече той се настървява.
Следователно ми хрумна, че единствения начин е да подходя с добро и да видя поне реакцията. Та какво стана, Мъри хапе до полуда, а аз стискам зъби за болката, която усещам в едната си ръка и с другата го галя усърдно по главата... да видиш как бързо му мина мерака да хапе и ме зяпна учудено...

Тема Re: Уф че съм и азнови [re: Caмaтa Tя]  
Автор Mитko (www.bol.bg)
Публикувано30.11.03 15:05

Зависи. Ако го биеш така, че да го заболи, тогава ще се озлоби и ще си отмъсти. Но ако го пернеш лекичко, тогава разбира за какво става дума и не се сърди. Майка им ги възпитава по същия начин, когато иска да покаже неодобрение, а и в игрите помежду си също се пердашат. Важно е да е наясно за какво го наказваш, защото иначе ефектът ще е обратен.

Митко

Тема Re: Уф че съм и аз [re: Caмaтa Tя]  
АвторPipid4o (Нерегистриран)
Публикувано30.11.03 19:41

Az imax vpredvid s leko potypvane po lapi4kite a ako nerazbira i togava boi.
Moq malkiq nali si e ma6kar4e onq den 6e mi saska. Kato go zbarax pod masata takav typanik my xvarlix 4e posle se krie6e ot men.Sega kato me vidi samo se motae v krakata mi i se omilkva.Mnogo dobre razbirat te kakvo trqbva i kakvo ne.A samo da smee da me zaxape taka 4e da otxape meso ili ne6to takova direktno my 4ypq vrata kato na pile i prez prozoreca ta v kofata pred bloka.

Тема Re: Уф че съм и аз [re: Цвeти]  
Автор PanTer ()
Публикувано01.12.03 10:09

Няма за какво. Ако знаеш колко време ми трябваше да разбера тази простичка истина....

Тема Re: Уф че съм и аз [re: Pipid4o]  
Автор PanTer ()
Публикувано01.12.03 10:16

Ти или сега започваш да гледаш котка или котката ти е едно от най-миролюбивите животни на света.
С тези ти предложения най-много да ядосаш животинката и да се навлечеш куп неприятности - последващо отмъщение. Има нещо, което явно не разбираш и то е, че за една котка има твърде много естествени неща, които само защото на нас не ни харесват тя няма да престане да прави. Да не говорим, че тя няма да разбере какво искаме от нея.
Добре, че не съм ти котка.
И явно не си ги възпитал толкова добре, след като в една предна тема питаш дали да не му отрежеш ноктите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.