Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:53 14.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Тема Храненето на 1 месечно котенценови  
Автор *Dominika* (sladurana)
Публикувано03.09.03 23:02

Здравейте отново !
Мъжкото ми котенце стана вече на 1 месец и е страшен сладур! Искам да ви питам на каква възраст трябва да се започне да му се дава храна. Каква да е храната? Имам намерение да го храня с истинска храна, а по-нататък да му купувам и от готовите котешки храни. Трябва ли да изчакам майката сама да го отбие или след още 2-3 седмици да го отделя от нея?
Ами за сега това е , скоро сигурно ще имам още въпроси !
Поздрави на всички!

OUT OF ORDER!!!

Тема Re: Храненето на 1 месечно котенценови [re: *Dominika*]  
Автор PanTer ()
Публикувано04.09.03 08:40

Ако не забравя довечера ще проверя с какво и кога да го захраниш.
Изчакай майката сама да го отбие, но ако виждаш, че тя се тормози или на малкото не му стига храната ще трябва да им помогнеш.

Автор NeonSun (Chrysobеryl)
Публикувано06.09.03 16:05

У дома сиамчетата почнаха да проявяват интерес към храна, различна от майчиното мляко, на 35-36 ден от раждането си. До 48-50 ден се хранеха и с мляко, и с каквото докопат (кайма например много харесваха). След това майка им престана да ги кърми.

--
Shine on~

Тема Re: Храненето на 1 месечно котенценови [re: NeonSun]  
Публикувано06.09.03 22:16

Здравей!
Моят Бамзи е вече на 36 дена и вчера за пръв път пробвах, дали ще му хареса и друго освен майчиното мляко . Дадох му размачкано парче сиренце и малко много на дребно нарязан кашкавал и ..... Омете всичко с вирната нагоре настръхнала опашчица !
Чудя се дали е подходящо да му дам сварено яйце, някакво саламче? Само на сирене не може да кара, но нищо не ми идва на ум за храненето му.
Имам боксер на 2 години и с него никога не съм имала проблеми за храна. Но на това малкото създанийце какво ли да му давам ???
Поздрави!

OUT OF ORDER!!!

Тема Re: Храненето на 1 месечно котенце [re: *Dominika*]  
Автор NeonSun (Chrysobеryl)
Публикувано07.09.03 14:59

Не му давай много мазни храни, за да не му е тежко на стомахчето. Гледай да няма подправки -- сол, пипер, разни куркума или там каквото се слага в пикантни колбаси, защото дразнят несвикналите пупички и може да му докарат разстройство, а при бебетата е опасничко. Например луканка е доста неподходяща храна за сукалче -- хем е мазна, хем има доста добавки. Мисля, че яйцата са също доста тежка храна, но не съм сигурна (някой да даде съвет?).

Аз започнах с леко задушена кайма, попарени кремвирши, обезмаслено сирене, картофено пюре, бебешка храна от консерва, ей такива неща.

--
Shine on~

Автор BenyB (Вятърничава)
Публикувано08.09.03 18:25

дай му някаква котешка консерва,само гледай да няма много големи парчета месо.мисля,че ще му хареса

Автор Loretta (Stan)
Публикувано15.09.03 15:48

Здравей!

Диетата на малките котенца трябва да е доста добре премерена, балансирана така, че да не им липсва някое важно вещество точно сега, в момент, когато се изгражда телцето им.

Затова когато нашата Миша беше малка, не се доверихме на собствената си неопитна преценка и й давахме от специалните котешки храни за малки котки. Те съдържат и витамини, и калций, казва ти се за колко голямо коте какво количество от храната се дава и тя съдържа всичко необходимо.

Роял Канин за малки котки е сухата храна, а има Уискас консерви за малки котки, но за Уискас съм чувала недобри неща като фирма. Все пак си мислех, че и да храниш котето с нормални храни, хубаво е да му осигуряваш и Роял Канин да си има в купичката. Просто за да има избор и ако нещо му залипсва, да си го набави оттам.

Тъй като е мъжко котето ти, знам че не е хубаво да яде твърде много от сухите храни (получават се проблеми с бъбреците, опасно е), затова предполагам е добре да не минаваш изцяло на сухата храна, а както казах да я даваш само като допълнение.

From now on, I want you all to call me "Loretta"!

Тема Re: Храненето на 1 месечно котенценови [re: Loretta]  
Публикувано15.09.03 21:51

Здравей!
Много мерси за информацията! Незнаех, че от сухата храна мъжките котки могат да получат проблеми . Добре, че ме светна по тоя въпрос, преди да е станало късно!!
Засега се справяме чудесно с котето, много е палаво, голям разбойник! Ръцете ми са целите изподраскани от боричкане и хапане , сигурно ви е познато ......
Чао!
И още веднъж мерси!

OUT OF ORDER!!!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.