Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:29 14.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Тема Котките и валериананови  
Автормъppp (Нерегистриран)
Публикувано11.08.03 10:38

Може ли да се каже, че валериана е котешкия наркотик
и ако е така, то в каква степен може той да навреди
или пък да помогне?
на едно коте...

някой запознат?

Тема Re: Котките и валериананови [re: мъppp]  
Автор TWlSTED (Hallucinogen)
Публикувано11.08.03 21:29

моите котки не се кефат на миризмата на валериан...

може да са ненормални нещо...

Тема Re: Котките и валериананови [re: мъppp]  
Автор PanTer ()
Публикувано14.08.03 10:41

Валерианата спада към някакъв вид котешки треви, които имат някакво подобно на наркотиците действие, но не точно.
Не са вредни, стига да не тъпчеш всеки ден котето в промишлени количества.
Има мнение, че е добре от време на време да си ги пасе и всичко, което изпитва от тревите е по-добро от една депресия (наскоро разбрах, че котките ги хваща депресия) или от едно разгонване, макар че разбира се тревите не могат да предотвратят и заместят разгонването.
Ти обаче предполагам питаш не за растението, а за хапчетата или капките. Не съм сто процента сигурна, но по-добре не ги давай.
Вместо тях пробвай с обезкостена маслинка

Тема случаят:нови [re: PanTer]  
Публикувано14.08.03 14:53

да не оставиш коте с майка ми...

решила да експериментира с животинчето и му пуснала на пода едно хапче от мойте против мойта си депресия( разбирай - "Глог, мента и валериана" на Милко Тошков). Бе то билки, билки, ама котака като го нападнаааал... като болен (психично де) ;). Та... виждайки налудничавото му поведение майка ми отнела върлия котешки наркотик от горкото животинче и все пак, понеже е с добро сърце жената (?!) му дала едно парченце от хапчето, което парченце, естествено моменталически било ометено от косматия ми приятел...

такива ми ти работи ставали в мое отсъствие...
ха дано не й хрумне някой ден да изпробва как би му подействал цианкалия, например!...

P.S.
какво общо има маслинката?

Тема Re: случаят:нови [re: мъppp]  
Автор PanTer ()
Публикувано14.08.03 16:32

Майка ти е направо опасна да я оставяш насаме с котката. За в бъдеще и ставяй подробни инструкции;) - аз така правя с мойта, ама тя пак не додява напълно:(
Не и давай хапчета, посади и тревичка, хем за храносмилането е по-добре.
А маслинката - ами дай и 3-4 да видиш. Първо ще се овъргаля едно хубаво в тях, а после с такъв кеф ще ги изяде, че чак ще и завидиш. Аз почвам да се замислям дали не са нещо полезни за косъма - я от маринатата я от нещо друго. Обаче и с тях не трябва да се прекалява.

Тема ми то...нови [re: PanTer]  
Публикувано15.08.03 10:53

...тъкмо беше запониквала една тревичка в едно саксийно цвете и аз точно си представих как ще я засадя отделно и ще стане голяма и чиста тревна туфа, от която мацоран ще си пасе на воля, и... познай какво? - еми естествено - майка ми! мхммм...пак тя! отскубнала тревното стръкче...

сега откъде да взема такова, чистичко? - от опиканите от кучета треви пред блока ли?...

Тема Re: ми то...нови [re: мъppp]  
Автор PanTer ()
Публикувано15.08.03 11:37

Аз тъкмо си помислих, че ще ми кажеш как писан и е видял сметката...
Защо не пробваш да си поговориш с майка си за котака? Макар че тя жената сигурно хич си няма на представа, че върши бели
Най-добре е да си вземеш от по-трудно достъпно за хора и животни място трева, обаче не винаги имаш такава възможност.
Тук ми казват, че същото става ако посадиш пшеница - а нея би трябвало да можеш да си купиш от разните агро аптеки и семена. Из цветарниците също продават разни семена на треви или палмички, част от които стават за ядене от котки, обаче това си е рисковано - преди да си вземеш нещо такова трябва някак си да провериш дали все пак не е отровно. Защото имало растения, които ктките пасат, а в същност са силно отровни за тях. На мен лично това ми е странно, защото едно животно чудесно би трябвало да знае от какво да не яде, но щом пък го пишат по книгите сигурно е вярно.
Успех!
В същност ако си вземеш тревичка с пръст от под балкона и я засадиш, когато порасне нова трева тя трябва да е чиста и да можеш просто да махнеш старата. Обаче пък какво има в пръстта и колко кърлежа ще си пренесеш в къщи - ей това в същност не е ясно.

Тема Re: ми то... [re: PanTer]  
Автор NeonSun (Chrysobеryl)
Публикувано15.08.03 12:17

Във всички магазини за животни продават семена на т. нар. "котешка трева". Прилича ми на райграс, ама знае ли човек. Засаждаш семената в ниска, но широка саксия, поливаш обилно и за 2 седмици имаш градинка за животинката.

Edit: Забравих да добавя -- купи си пръст от цветарски магазин!!! Струва 50 стотинки или нещо такова, но е обеззаразена и няма да рискуваш с разни гадове (глисти, гниди, знам ли какво още страшно).

--
Shine on~

Редактирано от NeonSun на 15.08.03 12:21.

Тема Re: ми то...нови [re: NeonSun]  
Автор PanTer ()
Публикувано15.08.03 12:46

Обаче тази трева дето я продават във зоомагазините има един недостатък - много е нетрайна.
И май някой беше пробвал да я засади в пръст (нямам представа как е успял) и същата работа:(

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.