Тема
|
znaete li?
|
|
Автор |
D (непознат
) |
Публикувано | 20.04.03 21:11 |
|
Zdraveyte!
Naskoro poluchih medizinskite formulyari, kato interview-to be "waived". Sega obmislyam dali izobshto da predpriema tazi stapka. Mislya za Vancouver (i az ne znam zashto), makar che nyamam priyateli tam, no eventualno moga da namerya poznati...nyakoi ot vas, redovnite posetiteli tuk, zhivee li vav Vancouver. Posavetvayte me, molya! Barkam li v eventualniya si izbor na destination? Predvaritelno blagodarya!
|
|
Тема
|
Re: znaete li?
[re: D]
|
|
Автор | David Norton (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.03 00:07 |
|
Много зависи. Тук във Ванкувър времето е много меко през зимата (няма отрицателни температури и много рядко пада сняг) и не е такава влага като в Торонто през лятото. Освен това температурите са между 24-28. Освен това живота е по-спокоен и не на толкова високи обороти като в То. За това какво работиш и каква работа ще си търсиш нищо не казваш и затова и не знам какво да ти кажа в това отношение.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | David Southern (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.03 01:44 |
|
Zawisi kakwo iskash.da rabotish ili da ichish.Prepolagam che purvoto.Kudeto i da oidesh shte ti e trudno.
Zavisi koi poveche ponasiash,kitaicite ili negrite i arabite
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
kanadets () |
Публикувано | 21.04.03 02:12 |
|
Аз също съм във Ванкувър. Дали бъркаш в избора си е много трудно да се каже - дори и на самият тебе вероятно ще ти отнеме години след като си дошъл в Канада докато решиш дали си сбъркал или не. Все пак, ако пишеш по- подробно какви са ти предпочитанията, или ако имаш някакви конкретни въпроси, може да ти дадем някои насоки и съвети.
Успех!
|
|
|
Разгледай и този сайт, сигурно ще ти е интересно:
|
|
Тема
|
[re: kanadets]
|
|
Автор |
D (непознат
) |
Публикувано | 21.04.03 11:34 |
|
dobre, eto za kakvo stava duma: az sum na 28 godini (jena), imam magistarska stepen po management, priznata ot Canada assessment institutions. V Bulgaria rabotya na sravnitelno dobra rabota v "prestijna" organizatziya. Govorya angliyski dobre, tuk prevejdam i t.n. Shte imam pari, no....shte sam sama. Kak se spravya chovek, kogato e sam.
Blagodarya vi za savetite!!
|
|
|
Ne znam kakva rabota shte tarsya. Tuk, v Bulgaria, se zanimavam s administratziya. Takova e i obrazovanieto, puk i dobre se opravyam v office sreda. Vaprosat e kak da zapochna nanovo v edin nov svyat...letishteto, zhilishte, kola, rabota, samotata...
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
naminal (дерзаещ) |
Публикувано | 21.04.03 18:01 |
|
Ami vij ....za tova che sa t ipriznali diplomata v CAnada njama znachenie za rabotodatelja......te diplomi ne gledat......;).......za angliiskija sashto....i az uj se opravjah dobre v Sofija ...... no kato pristignah, dosta se puleh. Ave zor e goljam, a za sam chovek moje i oshte po-goljam zor da e. Ako imash dobra rabota, i si dovolna ot tova , koeto pravish v BG i zaplatata te zadovoljava i ne si silno motivirana da si out ot Jivota, kakvo spomena edin kolega, po dobre si stoi mirno i tiho.
A ako trjabva da izblirash kade da se ustanovish izberi malko po chipo mjasto. Vankuver moje i de e po-dobrija izbor. Tam pone za nachalo s 8 - 9 $ na chas moje da se opravish....za Toronto e navazmojno. Shte mojesh da si pokrivash raznoskite s tezi 8 - 9 $ na chas....njama da harchish ot spestjavanija, ako ne sa ti golemi nujdite v nachaloto. Ako imash kasmeta d anamerish po-dobre platena rabota e shte e po-drugo. No povjarvai tova moje da prodalji neochakvano dalgo. Ako sled vreme se okaje che ne e tova mjastoto, koeto si tarsila ,mojesh da go smenish.
Tova e moito vpechatlenie
|
|
Тема
|
|
|
Автор | V.l.V (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.03 19:25 |
|
Ако се справяш сама в БГ и тук ще се справиш.
Хората са много дружелюбни и учтиви и ако искаш може да си намериш
много и всякакви приятели. Във Ванковър българското "общество" е малко
(в сравнение с Торонто ) но е доста задружно и само от теб зависи дали
да се включиш. С парвоначалното настаняване винаги ще се намери
някой да ти помогне, но трябва да си кажеш.
Пиши кога пристигаш - ще ти дадем по конкретни съвети.
|
|
Тема
|
[re: playoff]
|
|
Автор | D (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.03 19:31 |
|
Blagodarya! :) Tova zvuchi do izvestna stepen uspokoitelno. Kogato poluchih medizinskite po poshtata i osaznah, che vsichko stava realno, me obze strah. Vseki savet e zenen za men. Znam, che veroyatno vi e omraznalo ot vaprosite ot tipa "first steps", no bi bilo mnogo polezno da razbera kak sa zapochnali drugite. Blagodarya oshte vednaj predvaritelno!
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Mastif (cunninglinguist) |
Публикувано | 21.04.03 19:31 |
|
ako si gotina ela v Toronto - ako ne si namerish rabota moje da te napravim edna striptiziorka i sled 5 godini da niamash parichni problemi
A недеи да йижеесх сама - много е скап наема - ако не мойе да си намерисх боъфриенд си жземи сакжартиранти.
i believe in the american dream
i think everyone should own one
|
|
Тема
|
[re: V.l.V]
|
|
Публикувано | 21.04.03 19:36 |
|
do kraya na mesetz June tryabva da si napravya medizinskite, taka che ako shte idvam, nai-veroyatno shte e dogodina po tova vreme. Naistina pochti 12 mesetza sa tova, no reshenieto da immigrirash nikoga ne e prosto! Blagodarya za otzivchivostta. Zashto horata sa tolkova dobri tuk? :)
|
|
Тема
|
Re: znaem :-)
|
|
Автор | playoff (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.03 19:38 |
|
vqv Vancouver ima dosta svestni BG i ako reshish da idvash nasam, pishi, a dotogava mojesh da pitash za vsiskakvi podrobnosti
|
|
Тема
|
[re: playoff]
|
|
Публикувано | 21.04.03 19:42 |
|
Thanks :) Dobre, naprimer, kak e nai-dobre da postupya - da si naema kvartira (staya. basement, apartment, etc) predvaritelno, ot Bulgaria ili hotel i da tursya na myasto?
|
|
Тема
|
[re: Mastif]
|
|
Публикувано | 21.04.03 19:44 |
|
ne stava, imam izvestno IQ...ili pone taka si mislya :)
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 21.04.03 19:53 |
|
az reshih da probvam
ne go dismissvai kato opportunity
shtoto niakoi umni momicheta im pisva da nalivat kafe ili da kazvat yes sir / yes madam i za 5 godini se obezpechavat - ne e za vseki ama az ako biah gotino gadje shtiah da sam.
Kakto i da e - uspeh - kadeto i da reshish da otidesh.
Ne vzimai hotel otnachalo - zapoznai se tuk s niakoi koito da te podsloni s ili bez zaplashtane dokato si namerish mesto "na mesto".
Pomisli si seriozno kakvi sa ti motivaciite za emigracia i ako reshish da doidesh pone ne si otriazvai vrazkite za vrashtane nazad vednaga.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | playoff (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.03 20:12 |
|
ot BG ti sama trudno mojesh da si namerish dobra kvartira,ne poznavash raionite,cenite, na niakoi mesta landlorda ili managera pravi intervue sqs kandidata, iskat preporqki ot predishni kvartiri i t.n....... hotel e varian no vremenen i pak niakoi ot tuk e dobre da ti nameri podhodiash - kato cena, mestopolojenie i t.n. Nai-dobria varian e pri poznati, no za ne poveche ot sedmica , dokato sama se orientirash i dokolkoto e vqzmojno usetish neshtata, pri vsichki polojenia e neobhodimoniakoi da ti kaje koe-kak za da ne gubish vreme i pari. Naprimer nie pqrvia den hodihme pesha i s taksi, shtoto ne znaehme kak se pqtuva s gradskia transport 
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 21.04.03 22:39 |
|
Забравих да кажа най-важното - Честито.
За притесненията - това е нормално, всеки минава през различни
фази, етапи, степени..... .
Важното е да знаеш какво искаш, и да действаш.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | T.O. (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.04.03 03:45 |
|
D
kakva ti e tochno motivatsiata da ne si v BG? naiasno li si sproblemite na eventualnata emigratsia, ili si mislish che tova e niakakav joke s koito lesno shte se spravish kato znaesh angliiski i imash obrazovanie koeto ne ti e iasno dali moje da ti posluji za neshto ili ne. togava? imash li idea kakvo shte pravish sas sebe si v strana v koiato ne poznavash nikoi i v koiato shte tarsish eventualna realizatsia s obrazvanie koeto tuk nishto niama da im govori? govoria ti taka zashtoto idvash sama jena koito e absolutno razlicno ot horata koito idvat s niakoi, koito kakavto i da e pak shte si s blizak chovek na kvartira a niama da ti se nalaga da si delish naema s vsiakakvi hora (zashtoto pochti niama da imash izbor) - no tova e nai-malkia problem. a roommate triabva da imash zashtoto naemite ne sa po silite na sam chovek. hotel vaobshte da ne ti minava prez um-shte ostanesh bez pari! ako vapreki vsichko reshish da tragnesh pomoli niakoi ot foruma da te posreshtne n letishteto i vremenno da te priuti sreshtu zaplashtane dokato si namerish roommate. az ne jiveia vav Vankuvar taka che ne moga da go napravia.
Drugata gorchiva istina koiato triabva da znaesh predi da reshish e che za da si namerish kakvato i da e ofis rabota TRIABVA DA IMASH CANADIAN DIPLOMA AND CANADIAN EXPERIENCE! da ne spomenavam vrazkite koito zadaljitelno sapatstvat hubavte jobs. tova da si namerish dobra rabota bez vrazki prosto go zabravi. BG ne e nishto v sravnenie s tuka. taka che ako imash tezi jizneno vajni za tebe 3 neshta koito ti izbroih do tuk-dobre, tragvai, ako gi niamash no vse pak reshish che prekaliavam i vapreki vsichko doidesh prigotvi se za neshta koito i prez um ne ti minava che shte gi rabotish no tuk shte sa realnost zashtoto triabva da si plashtash razhodite - ne si si v kashti! taka che ako imash 10 godini za gubne ot jivota si mojesh da si gi izgubish bez problem tuka, tai kato za priznavane na obrazovanito shte te pratiat da vzimash kursove v niakoi college za da ti vzemat parite no ako razbira se ima koi da te izdarja dokato uchish i posle da te uredi na rabota za da si varnesh student loan. ako ikash oshte podrobnosti postvai si e-mail i shte ti pisha oshte.
|
|
|
70% са гей????
Ехей, зарязвам жената и тръгвам за Ванкувър! Ебаси, там канадките би трябвало да са на тумби по баровете!

... нямам точно Лада, ама това е случайно.
(Zzloba - рска скромност)
|
|
Тема
|
[re: T.O.]
|
|
Автор |
D (непознат
) |
Публикувано | 22.04.03 18:32 |
|
cerendipity74@yahoo.com
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 22.04.03 19:15 |
|
Това което си написал, не че не е вярно, но ..... има и други гледни точки.
Например - живота е интересен и си струва да се живее и да се обикаля
по света. А Канада е едно от най-добрите места да се започне.
Тук е сигурно и спокойно и в същото време може да видиш (и да се запознаеш)
хора и култури от цял свят. През първите 2-3 години, докато се ориентираш
си поизглаждаш английския, придобиваш местен опит и решаваш какво ти
се прави. После, ако искаш стой и прави кариера, ако искаш обикаляй
по света.
28 години е такава чудна възраст. Има време за всичко.
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 22.04.03 19:21 |
|
А, да , забравих да добавя - ще посрещнем D на летището,
няма да ни е за пръв или последен път. До тогава , обаче,
има доста време - така че, да не се опитваме да предвиждаме
бъдещето.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 22.04.03 19:31 |
|
Canada e edno ot nai prekrasnite mesta ako iskash da opitash 100 vidove curry i da se nauchish da govorish punjabi
ili mandarin
ili urdu
ili arabic
po glavnata ulica ima poveche mesta za shawarma i caribska hrana otkolkoto tradicionnite familni restoranti
v Wal Mart zapochnaha da prodavat basmi i chehli tip "Malkia Muk"
ima kompania koiato naema slonove za svatbi
chudesna smeska stavame
Tamilskite TIgri v moia gym me pitat :
excuse sir, how to uouse dis?
ti si lovish riba kato horata a do teb edin kitaec lovi na "tarmak" i hvarlia v kofata derbno , edro, zashtiteno i nezashtiteno
chudesna e nashata rodina
28 e takava chudesna vazrast
do 2028 godina moje da vidim bialo malcinstvo tuk i kakvi li ne drugi chudesii
policai s turbani
darjavni rabotnichki s feredjeta
Ramadan - nacionalen praznik
yeehaa - I can't wait.
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 22.04.03 20:59 |
|
До 2028 има много време.
Аз където живея не се наблюдават много( и почти) от изброените от теб индивиди и може би и за това не смятам че Канада ще се объне на арабска
или друга държава.Всъщност тук се запознах с хора от почти цял свят и
мисля че повечето от тях се приспособяват към "канадския" начин на мислене.
И ако не те , то децата им ще бъдат канадци.
Това ми напомни за един мой колега, второ поколение китаец в Канада.
Отиде до Китай да си види роднините и като се върна заяви, че той не е
китаец и няма нищо общо с китайците от родината на родителите си.
За нашите деца ...... и те така ще говорят... може би.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 22.04.03 21:03 |
|
sigurno
kakvoto i da pravish ne hodi v Scarborough
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 22.04.03 23:30 |
|
A pak ot Coxwell na West po Gerrard e prosto varha! tam pak vaobshte ne hodi, zashtoto shte si pomislish che tam snimat filma "Slona moia priatel" !!! ( Indiiski film ot 70 - te godini v dve serii)
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 22.04.03 23:57 |
|
da,
Slona moi priatel vtora seria - osven indiici ima i bratovchedi ot Kitai i hranata ot parva seria e ostavena po ulicite da fermentira za blagouhanie ;-)
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 23.04.03 01:57 |
|
kakto kaza edin balgarski student v York Universiry, kadeto 60% sa kitaitsi, 30% - indiitsi i pod 10% beli, tazi darjava triabva da se preimenuva INDOKITAI (imashe takav ednoimemen film)
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 23.04.03 02:16 |
|
SOviet Canuckstanindochina
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 23.04.03 04:20 |
|
Добре, обещавам да не ходя в Scarborough.
И без това звучи много scary.
|
|
Тема
|
Re: znaete li? Ami veche
|
|
Автор |
Lora_C (encaged) |
Публикувано | 23.04.03 04:31 |