|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Re: България-Канада, разлика в отношенията
[re: F]
|
|
Автор | l am (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.02.03 06:48 |
|
Kakvo se u4udva6,dargava sazdadena ot katorgnici,prostitutki,kauboi i avantyuristi.Instinkta za samosahranenie i ocelyavane e promenil osnovniya priroden zakon:maga-lovec,genata-stopanin na doma i mayka.Nyama tradicii,nyama kultura,makar i bila balkanska ili aziatska.Do kolkoto znam v Amerika e imalo samo edna revolyuciya-seksualnata.
| |
Тема
|
Re: Da be! strashno e zeneno(za LOra)
[re: Lora]
|
|
Автор |
The Pilot () |
Публикувано | 21.02.03 08:10 |
|
Sigurna li si che zenite tuk ceniat kavalerstvoto(v BG)? Az ne sam. Az im otvariam vratite-niama i edno blagodaria da ti kazat. Vednaz na edna gospozica i podavam raka( na slizane ot avtobusa) a tia se vracna i mi vika " az si moga i sama!". E tova sa pak zenite v BG. I te kato mazete-nevazpitani i grubi.
Редактирано от The Pilot на 21.02.03 08:09.
| |
Тема
|
[re: The Pilot]
|
|
Автор | Lora (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.02.03 13:58 |
|
Vij,vinagi ima opasnost da se zabludish kogato gledash ot sobstvena pozicia i obobshtavash za vsichki jeni,no za kavalerstvoto mislia che niama miasto za sumnenie
.Oshte neshto az po princip sum s po-otkrit harakter
no tova dalesh ne e harakterno za vsichki jeni i moje bi povecheto ot tiah priemat kavalersvoto kato direkten namek za ponatashni deistvia
Az da ne mislish che shte si podam rukata na niakoi negar kato slizam ot abtobusa
no pone shte mu blagodaria i shte my se ysmihna
Taka che za da imash po-obektivni rezultati napravi si eksperiment no s jeni koito malko ot malko poznavash.
Eto idva 8 mart,kupi na kolejkite si po edno cvete i im go podari i gi gledai v ochite za da vidish reakciata,edva li vsichki shte ti kajat che sa vuzhiteni kakto bih napravila az no vsichki shte si go pomisliat
Druj se kato kavaler s kolejkite si i stoi i gledai dali ne go oceniavat
VSIAKA JENA NOSI EDNA PEPELIASHKA V SEBE SI
I I SE ISKA OT VREME NA VREME DA SE CHUVSTVA KATO PRINCESA
| |
Тема
|
Re: България-Канада, разлика в отношенията
[re: l am]
|
|
Автор | TO (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.02.03 17:41 |
|
i tia dori gi e podminala shtoto sa zatvoreni kato LCBO v 9 chasa ;-)
| |
Тема
|
[re: Lora]
|
|
Автор |
Moни (непознат
) |
Публикувано | 22.02.03 15:09 |
|
Идвам да подкрепя женската част от клуба / в лицето на Лора/.
Лора, като те чета, все едно си пренесла мислите ми тук ))))
Аз например обожавам мъжете кавалери и мога да кажа, че има доста такива в BG. Но истината е, че тук повечето жени са си жени и това е! Все пак когато жената оценява жестовете на мъжа, той 100% е поласкан и ще го прави по-често. Мисълта ми е, че не е само въпрос на възпитание на мъжете, а зависи и отношението на жените. Защото ако една жена гледа тъпо и едва ли не не те сритва като и отваряш вратата например, то следваштият път ако съм мъж не знам дали ще тичам да го направя)))))
Когато говоря за кавалерство, разбирам естествен начин на поведение, а не тенденциозно държане за да се направи впечатление на някоя дама. А това се познава дори по жестовете на мъжа, мъжете са много са прозрачни в това отношение ))))
За да не излизам от темата, бих казала, че мъжете в BG са заобиколени от 100%-ви жени и искат, не искат, са кавалери )))) Но според мен в повечето случаи са много учтиви и мили, как да не си ги обичаме)))
| |
Тема
|
[re: Moни]
|
|
Автор |
Lora_C (непознатa) |
Публикувано | 22.02.03 21:31 |
|
. Мисълта ми е, че не е само въпрос на възпитание на мъжете, а зависи и отношението на жените
absoliutno sum suglasna
| |
Тема
|
[re: Lora_C]
|
|
Автор | pesho (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.02.03 01:31 |
|
8-mi mart e evropeiski praznik. mnogo iasno, che ako niakoi im podari cvete, te shte sa super oburkani i niama da razberat za kakvo stava vupros...a ako na niakoe momiche bez povod i podariat cvetia, ne vinagi i stava priatno - ako si ima priatel, moje i da ne i se zanimava sus otbivane na pokani, a podariavaneto na cvetia bez povod, mai obiknoveno bi bilo posledvano ot niakakva ataka ot pokani...
az ne sum ot kanada i reshih da vidia kak e tozi club, no horata govoriat, che kanadicte sa mnogo svestni hora po prinzip, dokato tova ne e viarno za Bg.
a i moite lichni kratki vpechatlenia ot Montreal sa, che kanada ako ne beshe klimate stava iako miasto za jiveene...
mejdu drugoto, az predpochitam v magazina da sa mili s men i da mi kajat "zdrasti", "chao", "kak si", otkolkoto da mi se cupiat i edna duma da ne mi obeliat. a v Bg horata mejdu drugoto sa dostatuchno grubi, no vie ne ste oburnali vnimanie. tova beshe purvoto neshto, koeto edin priatel zabeliaza. opita se da vleze v edna toaletna na letishteto, no chistachkata beshe tukmo vliazla da chisti. ta tia nai-bezceremonno go izbuta navun (s leko pobluskvane), predi toi da uspee da si izleze sam... siguren sum che v Canada riadko bihte svideteli na sushtoto.
togava se usetih, che v Bg horata vsushtnost ne sa chak tolkova mili, kolkoto bih si pomislil, ako ne se biah zamislil togava.
az tuk ne pliua Bg - men si me kefi. prosto ne viarvam obektivno poglednato Canada da e naistina po-zle ot Bg...az naskoro vednuj govorih s edin Canadec - mnogo sviastno momche niakakvo izglejdashe - mucheshe se da si nameri priateli. beshe za malko. a poslednia put kato vidiah bulgari, priatelkata mi se izplashi i mi stisna rukata po-silno (govoria za sluchaini rabotnici - siguren sum che vsichki v tozi club sa inteligentni hora)...vidiah mai za posledno v portugalia - kato glutnica vulci izglejdaha, be mama mu stara. vsichki piani kato guzove. razbrah che sa bulgari zashtoto chuh niakakvi psuvni - samo taka si komunikiraha...
tova tuk go dadoh za primer, che ako se abstrahirate ot fakta, che ste ot bulgaria i poznavate mnogo svestni hora tam, i ezika vi zvuchi po-priatelski (kolkoto i dobre da znaete angliiski), bulgarite ne sa chak tolkova po vejlivi i mili ot canadcite, a spored men sa po-malko...
kato pak kazvam - v Bg kupona si e na nivo i ima strahotni hora i e interesno miasto za jiveene, no az si mislia, che nie zashtoto sme sviknali, ne zabeliazvame prostacite - tezi, koito si smachkvat jenite i decata ot boi, napivat se vsiaka vecher s rakia i samo prostotia ima v glavata im...
tova e moeto mnenie za cialata tazi tema i niamam prdstava zashto si go dadoh...
| |
Тема
|
[re: pesho]
|
|
Автор |
Lora_C (непознатa) |
Публикувано | 23.02.03 04:25 |
|
Purvo da ti blagodaria che si mi otgovoril
Mnogo sum ot skoro tuk i vsichko mi e novo i interesno.I drug put sum kazvala che purvoto neshto koeto me vpechatli v Canada beshe otnoshenieto m/y horata i s men razbira se.Moje da e licemerie hich i ne me interisuva,na men mi haresva kogato sutrin izlizam ot kushti horata koito sreshtam v asansiora ili v koridora da mi se ysmihvat i kogato slizat ot asansiora da mi pojelavat priaten den.Niakuk si i na men mi stava po-veselo,i denia mi zapochva s ysmivka.
Drugo si e v BG kudeto vseki e namusen i chte te izpomachka za da se natika v avtobusa predi teb i samo se chaka i nai-malkia povod za skandali i konflikti.S kolkoto choveka se sreshnesh vseki pochva da ti razpravia kak parite ne mu stigat da si plati elementarnite razhodi,zashtoto 90% se chudiat kak da svurjat dvata kraia,i bez dori da go osuznavash stavash i ti niakakuv postoianno namysen i surdit na celia sviat
Niamam nikakvo jelanie da pliuia BG no tova si e jivata istina i niama za kakvo da si krivim dushata pone po mejdu si vij ako govoreh s kanadci i duma ot tova niamashe da kaja.Zashtoto medala ima i druga strana
A za 8 mart i az se chudeh dali e samo evropeiski praznik.Az niamam nishto protiv edno cvete i v Amerika.Tuk oshte kokicheta niama a az v Bg obiknoveno poluchavah laleta zashtoto sa mi i liubimite proletni cvetia.
Dnes znaesh li kakvo se setih dokato putuvah s avtobusa.
Shtom si v Bg nemoje da ne si chuval edna chalgadjiiska pesen(zashtoto tam i da ne slushash chalga tia e navsiakude i vinagi si v techenie na nai-novoto)
kazvashe se" Ribna fiesta"na koiato pripeva i edna durta psuvnia po otnoshenie na zakonodatelstvoto v Bg.Edna vecher se vrushtam kusno s avtobusa i imashe okolo 5,6 choveka i shofiora iavno neshto zdravata mu beshe pisnalo i prez polovinata chas koito putyvah ia puskashe samo neia.A edin muj zad men tiho si i pripiavashe na pripeva s psuvnite.Ot cialata rabota na men mi stana veselo,
Kude shte vidish takova neshto v Canada,tova si e BG realizum i ako znaesh kolko mi e mil i skup sega.
| |
Тема
|
[re: Lora_C]
|
|
Автор | pesho (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.02.03 06:22 |
|
hei Lora, iako si e v Canada (e sega sigurno e malko studeno, no skoro shte se stopli). vinagi na vsichki v nachaloto neshtata im se struvat kofti - nikoi ne e sviknal. zapazi otvoreno suznanie i ne se vruzvai na vsichki, koito se oplakvat (a te shte sa mnogo). niama prichini spomena da ti e skup - horata v tozi avtobus si gi predstaviam niakakvi mrusni. pochti sigurno e che kato se priberat i dvamata shte izpiat po polovin butilka rakia, v nachaloto shte sa veseli, a posle shte zapochnat skandalite, poboishtata - prostotiata v Bg e sravnitelno masova, vupreki zabelejitelnata inteligentnost na mnogo ot studentite, a sigurno i po-vuzrastnite intelektualci (ne znam kak se poluchava tazi tolkova goliama razsloika po inteligentnost sred bulgarite).
a kolkoto do men - az niamam nishto protiv chalga, no ne sum chuval ot poveche ot godina. az ne sum ot Canada, no ne jiveia i v Bg.
Pojivei malko s otvoreno suznanie i se opitai da vidish hubavite neshta v Canada. Ne se vglejdai v nishto, koeto ne ti haresva, ne se vslushvai v nikoi, koito hlenchi. Tursi samo polojitelnite strani i shte gi namerish (a ti obeshtavam, che te sa poveche ot kolkoto v Bg - zatova i si tam)...i ne e samo do parite. niakoi hora ne iskat da si promeniat jivota, po-zakosteneli sa, no ti sus sigurnost ne si takava...
neshtata, koito ti lipsvat v Bg, shte gi namerish i v Canada mnogo skoro, a i shte imash vuzmojnost da pravish mnogo strahotni neshta v jivota si, koito ne bi mogla da gi napravish ot Bg...
taka che, nosalgiata skoro shte izchezne - ne se sumniavai v tova... chao, Lora...
| |
Тема
|
[re: pesho]
|
|
Автор |
Lora_C (непознатa) |
Публикувано | 23.02.03 13:39 |
|
hei, niama chao Lora
tozi klub zaslujava da chete tolkova hubavi otgovori kato tvoite
idvai po-chesto tyk
temata e za otnosheniata m/y mujete i jenite i razlikata im v BG i Canada
edva li ma razlika,kandkite bili feminiski-mislia che tova e edin vin cherupka i vunshna fasada
obiknovenno mnogo ranimite hora si izgrajdat takuv vid povedenie
ochakvaiki che vseki shte im se podigrava i obijda
Svetut e edin i susht .Gledah predi niakolko dena kogato navun temperaturite se dvijeha okolo
-15C,navun stud,kuche da vurjesh niama da stoi,che gledam prez prozoreca si na edna peika v zasnejenata gradinka pred bloka edno momche i edno momiche sednali i se celuvat shte se iziadat i se setih za edna mnogo hubava stara pesem koiato se kazva
"Kogato edin muj obicha edna jena"
bez chao
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|