|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
СПЕШНО-съвет
|
|
Автор |
AVA27 (Gabriel20.09.04) |
Публикувано | 20.01.05 19:24 |
|
Моля дайте ми съвет,какво сте давали против разстройство при бебе.Синът ми е на 4 месеца и има разстройство,което се получи в резултат захранване с ябълково пюре на Ганчев(ама аз прекалих с началното количество).
Какво давате в случая и как да процедирам със захранването от ук нататък и въобще на някой случвало ли се е подобно нещо?
| |
Тема
|
Re: СПЕШНО-съвет
[re: AVA27]
|
|
Автор |
lady_bug (непознат
) |
Публикувано | 20.01.05 19:37 |
|
Ako го кърмиш оставате няколко дни само на кърма.След няколко дни почжаш отново постепенно.Ако е на изк. хранене се обади на лекар за съвет.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
olivO3 (маслинката) |
Публикувано | 20.01.05 19:37 |
|
На нас ни се е случвало предизвика го сок от круши. Пили сме за разтройство Еnterol прахчета сутрин и вечер по половин разтворено във вода, но по друг случай. Това само трябва да отмине до утре, при нас беше така, можеш чай от шипка да дадеш.
Редактирано от olivO3 на 20.01.05 19:38.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Flash_ () |
Публикувано | 20.01.05 19:39 |
|
Ами ако е от пюрето, разстройството ще премине до 24 часа някъде, организма ще се изчисти и коремчето ще се регулира. В такива случаи е хубаво да се спазва диета, ама при бебе на 4 месеца не става...давай течности, /уф, пие ли вода?/ за да не се обезводни евнтуално, или пък го кърми по начестичко...знам ли...има една лечебна храна, която е за такива случаи, ама ако сте на кърма не знам как става. Иначе нея можеш да я приготвиш с консистенция на мляко, по-редичка и да се дава с биберон...ма не ви знам какво ядете. За лекарства/смекта например/ нищо не пиша щото идея нямам става ли за бебета, отдавна беше моята дъщеря бебе и не помня. Що не звъннеш на доктора?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gugu (ентусиаст) |
Публикувано | 20.01.05 20:13 |
|
Спри всякакво захранване и изчакай да видиш дали ще мине разстройството за около ден. Това в случай, че детото се държи естествено и устата му е мокра и кожата на лицето си изглежда нормална, а не суха. В противен случай има опасност от обезводняване и трябва веднага да ходите на лекар.
Оризова вода много помага за запичане.
Нека си почине коремчето /седмица-две поне/ и пак почни от начало лека по лека. Разстройството е признак, че още му е рано за захранване или просто му е дошло много. Може да почнеш с морковче вместо ябълка.
| |
Тема
|
[re: gugu]
|
|
Автор |
Публикувано | 20.01.05 20:59 |
|
Не го кърмя.Използвам Аптамил.Свързвам разстройството с даването на пюрето,защото получи разстройството общо взето веднага след даването му:(Около 1-2 часа след това.Обаче това не е от днес.Това стана на 18-ти.Аз изчаках до днес да му мине от само себе си,но днес вече се притеснихОбадих се на лекарката и тя каза да дам ентерол,но реших и тук да попитам майчетата с опит.Дефакто днес е вече трети ден.Може допълнително да им значение,че той е на венозни антибиотици,защото има пиелонефрит В същност като странично действие дават появата на диария от единия антибиотик,но до преди пюрето си беше ОК.Иначе пие доста вода.Това е добре за неговите болни бъбречета.Ох незнам,ама вече съвсем психясах. Първоначално покрай бъбреците,сега пък за разстройството..уф.....
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Biba () |
Публикувано | 20.01.05 21:37 |
|
По- добре захрани с моркови (след като ви мине разстройството), те поне не дразнят на стомахчето като ябълката. Изобщо плодовите пюрета по трудно се възприемат от зеленчуковите, затова тук масово се захранва с зеленчуково (най-често моркови), плодовите се прибавят по-късно, като свикне стомахчето на "твърда" храна...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bakerita (момче и момиче) |
Публикувано | 20.01.05 21:54 |
|
Щом сте на изк.мляко можеш да го правиш с оризова вода вместо обикновенна.
Ентерола представлява дрожди-полезен е при проблеми от прием на антибиотици.Може комбинацията -нова храна+антибиотик да му е дошла множко.Дано се оправите скоро.
Аз захраних с картофено пюре.Катето не понасяше ябълковия сок доста дълго време-имаше страхотни колики от него.
Кати-14.01.04
| |
Тема
|
[re: Bakerita]
|
|
Автор |
Публикувано | 20.01.05 22:00 |
|
Ох,мерси много за отговорите,да се поуспокоя малко,че аз съм голяма паника,пък и както ви казах ми се събра много напоследък
Ще пробвам и с оризовата вода+ентерола2 наден по 1/2 пакетче в 40-50мл вода,така ми каза педиатърката му.
Обаче за заленчуковите пюрета ме притеснява нещо-те не са ли само смесени?Има ли само морков?И въобще,ако захраня със зеленчуково,с какво да почна,кажете нещо по-конкретно да знам какво да купувам.А ако трябва да правя и как да го направя,защото не знам.
Забравих нещо важно-от разстройството(постоянното) се е посякъл и има като обрив на дупето.Никога до сега не е имал!А памперсите ги сменям веднага след като се наака!Какво да правя?
Редактирано от AVA27 на 20.01.05 22:10.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Biba () |
Публикувано | 20.01.05 22:43 |
|
Има и само моркови, даже повечето фирми имат от най-малките бурканчета (125гр), които са идеални за захранване...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|