|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Re: СПЕШНО-съвет
[re: AVA27]
|
|
Автор |
irka (мама на Дени) |
Публикувано | 20.01.05 22:59 |
|
Ами да ти кажа аз не съм правила пюрета, но не е трудно. Започни с морковче или с картофче, но само с едното. Вариш картофчето, пасираш и даваш по една - две лъжички като начало. Като свикне му даваш цяло количество от 125гр. май беше за тази възраст като вътре слагаш от адаптираното мляко което даваш /аз слагах по 2 мерителни лъжички/.Така постепенно въвеждаш няколко зеленчука. Аз захранвах с готовите пюрета на Ам Ам, Ганчев и Хип. Разгледай им асортимента. Мисля, че Хип имаха много хубаво пюренце от моркови. А плодовите на АМ АМ според мен са много по-хубави от тези на Ганчев. А защо не пробваш да пасираш една ябълка и така да даваш, но по-нататък естествено. За да ти е по-лесно с приготвянето на зеленчуковите пюрета можеш да взимаш от замразените зеленчуци и от тях да правиш-хем има голямо разнообразие от зеленчуци, хем и бързо стават! Ада и ориз също се слага - например тиквички с ориз, става хубаво пюре!
Но моя съвет е засега да спреш захранването и като се оправи стомахчето да изчакаш седмица, две и тогава пак полекичка. Има време бебчо всичко ще прояде.
Поздрави и дано бързичко се оправите!
Деница 5.12.2003г.
| |
|
Първо се успокой. Всичко ще мине...
Ще ти дам един съвет, който ми даде една педиатърка преди много години, когато синът ми бе още бебе.
НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЕ ЗАХРАНВА БЕБЕТО ИЛИ ДЕТЕТО С НОВА ХРАНА, КОГАТО Е БОЛНО.
наистина е така. Послушах я и слава Богу никога не съм имала проблеми.
Момичетата за ти дали добри съвети. Остави го няколко дни само на адаптирано мляко. Опитай се да му дадеш и малко оризова вода.
И после, когато се оправи бебо и е здрав, опитай с домашно приготвени пюрета. Аз лично съм върл противник на бебешките консерви и бурканчета. Верно, малко по-сръткаво е, но пък знаеш какво слагаш, колко си го варила и как си го измила.
| |
|
сега видях този ти постинг и бързам да отговоря.
отиваш до близкия съпер и купуваш най-скъпия зехтин (екстра върджин). Преваряваш известно количество на водна баня.
При всяко сменяне на памперсите измиваш дупето обилно с вода. Подсушаваш много добре. Аз лично гънките и около дупето попивам водата с тензух, идеална работа върши. Намазваш го обилно със зехтина (ще заприлияа на козуначе, преди да го пъхнеш във фурната). Така един два дни и всичко ще изчезне. Мойта също я бях докарала с подсичане и само така я оправих.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bakerita (момче и момиче) |
Публикувано | 20.01.05 23:24 |
|
Както вече са ти казали Ирка и Биба ,има готово пюре от моркови на Хип.Аз като захранвах Кати започнах с картоф-сваряваш един и го пасираш и го смесваш с адапт.мляко-и даваш 2-3 лъжички.Ако го приема добре-за няколко дена стигаш до бурканче.И после към картофа добавяш други зеленчуци-морков,тиква(чка).А,може и вече да даваш от готовите,които са комбинации разни.
Подсичането е гадна работа,защото трудничко минава,а особено като сте и с разтройство Нали измиваш с вода след всяко ходене?Че само с мокрите кърпички не е добре за кожата.Мажи с крем ,който е с цинк-Бочко,Пенатен,Медикоидеал и омазнявай добре с олиото му или зехтин.А,най-добре с мас.Ама трябва да е домашна.Аз не вярвах на такива бабешки бъркотии,ама една съседка ми даде мас със невен и за един ден подсичането(при нас от зъби)се "сви" наполовина.
Може да пробваш и да слагаш пудра на дупето.Понякога помага-зависи от вида подсичане.
Кати-14.01.04
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 21.01.05 10:48 |
|
Защо не минете на лечебна храна?
Хумана HN или лечебна Милупа. Те са предназначени за лечение на диария. Спри захранването докато е с разстройство!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Firebird (интернавт) |
Публикувано | 21.01.05 12:26 |
|
Много антибиотици предизвикват диария, това е свързано с убиването на чревната микрофлора. Казваш венозни - възможно е на е нещо силно.
Давай Ентерол (защото подобрява микрофлората) и се обади на лекар. След прием на силни антибиотици бебето може да хване гъбички, според мен е редно да му изследват акото и да преценят дали не трябва да му дават и нещо за гъбички.
После прочетох, че бебето е и подсечено, което още повече ме кара да подозирам гъбички. Ако дупето не се оправя бързо от зехтин и цинкови кремове, подсичането няма да мине без лекарство против гъбички.Редактирано от Firebird на 21.01.05 12:30.
| |
Тема
|
Re: Положението днес:
[re: Firebird]
|
|
Автор |
AVA27 (Gabriel20.09.04) |
Публикувано | 21.01.05 13:13 |
|
Първо да БЛАГОДАРЯ на всички!
Подсеченото се появи някак изведнъж за няколко часа,като преди това имаше съвсеем малко знак за такова нещо,но аз го третирах на време.Снощи,както ви писах вече беше доста подсечено. След вечерното къпане го намазах с едно кремче на Нивея,което е за подсичане.Не го бях използвала преди това,защото ползвах крем против подсичане,направен в аптека.Нивеята помогна много и днес вече е по-добре.Аз разбира се продължавам да мажа.
Зехтин екстра върджин имаме в къщи(за салати ),но аз ползвам олиото на Чико,а там пише,че има зехтин,а и съм много доволна.
Разстройството след вчерашния ентерол е маалко по-добре.Продължавам да го давам.За лечебната Милупа ми предложи и педиатърката,ако разстройството продължи.
Остава да ме притеснява варианта с гъбичките,но ще взема мерки.Явно пак ще се наложи да прося(точната дума!!!) направления .
Пюретата ми се ще да ги купувам,не ми е много по сърце домашното бъркане ,но ако се наложи и това ще правя естествено.
Надявам се,че скоро ще отшуми проблема,аз ще се направя всичко,което трябва и което ме посъветвахте.
Благодаря
Редактирано от AVA27 на 21.01.05 13:16.
| |
Тема
|
Re: Положението днес:
|
|
Автор |
Firebird (интернавт) |
Публикувано | 21.01.05 14:17 |
|
Дори да има гъбички, те могат да се поизчистят от Ентерола.
А дупето ако намажеш с Нистатин и мине, значи гъби са... и ако продължава разстройството, прсто й кажи на вашата лекарка "това дете след антибиотика така и така..."
Ябълковото пюре и да го разхлаби, няма да се подсече веднага, то е допринесло за продрискването, но основната причина е антибиотика.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Silvita (мама на Рая) |
Публикувано | 21.01.05 14:21 |
|
Аз сега мазах много подсечено дупе с Балсама на д-р Тайс (10 кинта) и помина - съвет на лекарка. Иначе едно кремче с течен нистатин и витамини, и то върши работа.
Внимавай с разстройството, може да е признак на алергия към определени храни. Защо не пробвате да му правиш пюре само от морков примерно? Ама пък те са мн нитратни...
За акото можеш да даваш и оризова каша помалко, запича също. Консултирай с ес лекар все пак.
Рая - 28 юни 2004
| |
Тема
|
|
|
Автор |
oranda (мама на Ники) |
Публикувано | 21.01.05 22:06 |
|
ДАва се Ентерол . Ако е страшно по 2 прахчета на ден , ако не и едно ще помогне
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|