|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
|
понеже нямам време...ако така се разсъждава, то каква е гаранцията, че ако ти приемат молбата на посочените места, то наистина ще я придвижат?
Ако е молба, де...не е логично да се молиш за твое право да не ползваш услуга, но по стар обичай, предполагам, че бланката е такава
| |
|
Няма да придвижат молба пусната по този начин... И исках сам да си отговориш защо. След което да помислиш защо ти дадох този пример. Не случайно съм нарекъл анти-пример.
Това - когато имаш достатъчно време.
| |
Тема
|
Re: Насила абонат
[re: нaблюдaвaщ]
|
|
Автор | deadreckoning (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.07.07 21:00 |
|
Защо оставам с впечатление, че в големите доставчици на услуги като цяло, и в БТК в частност, битува схващането от едно време, когато за тел. пост се чакаше 10-20 г., че клиента е длъжен да ползва едва ли не доживот каквото му се предлага, а желанието да не се ползва дадена услуга се възприема като нещо, което не може да го бъде.
Правилният подход според мен би бил компанията да се опита да разбере защо човека не желае повече да ползва повече услугите и, като по възможност да бъде убеден любезно и ненатрапчиво да се откаже от намерението си, което най-лесно може да стане с предлагането на нови и по-добри условия. Ако все пак е решил твърдо, това трябва да става по максимално лесен и удобен за клиента начин.
Така клиента няма да остане с негативно впечатление и може би за в бъдеще пак да реши да стане клиент и да ползва услугите. Създаването на изкуствени пречки за прекратяване на взаимоотношенията според мен е напълно погрешен подход - така само се засилва негативното впечатление на клиента и е много вероятно такъв човек никога повече да не стане клиент, та ако ще и компанията да му плаща за ползването на услугите и, поне така си мисля.
| |
|
Не знам защо, но все си мисля, че ако реша да спра домашния си телефон ще ми отнеме точно 2 минути писане, 30 минутно разхождане до правилното място и например 30 минути чакане на опашка. Това прави 1 час време, за което "печеля" 18лв на месец автоматично. А колко хора 1 час време им струва 18лв "печалба" на месец?
В момента вие критикувате защо не може посредством телефонно обаждане да прекъснеш договор? Отговора е - защото не е направено да може. Когато бъде направено, тогава ще го правите. До тогава 1 час време се отделя и толкоз.
"Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертета."
| |
|
Чакай малко, много стремглаво нахлу в темата. Поде изведнъж неща, които не са засягани дотук. Доколкото ми е известно, нещата изписани като желание от тебе са факт: и уточняването защо човека не желае повече да ползва услугите и любезното убеждаване да се откаже от намерението си.
За максимално удобния начин си отчасти прав. Но само отчасти. Максимално удобния начин трябва да бъде и максимално сигурен. Защото ако максимално удобния за теб начин е премерно да набереш от GSM-а си номера на Обслужване на клиенти в БТК и с такова обаждане да си прекратиш договора в следващия момент някой шегаджия ще използва това удобство и ще закрие телефона на I-во РПУ (примерно).
| |
Тема
|
[re: KlD]
|
|
Автор | :( (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.07.07 22:52 |
|
За мен въпросът е приключен, ще си жертвам половин работен ден..."един час" е тенденциозно невярно изказване ...ако се има предвид средностатистическия софийски абонат. Съответно отпуск или доработване за да си подам заявлението където трябва.
В случая ми е интересно друго - дали така създадената "несиметрична организация за откриване-закриване на абонамент" е случайна или някои корифеи от отделите търговски, взаимоотношения с клиентите и лигал дпт или дори по-високо (...."ръководството" cъгласно думите на шефката на един бизнес център) самодоволно смятат тази примитивна врътка за свой "брилянтен бизнес маньовър".
Подозирам. че е второто. За съжаление.
| |
|
ne случайно започнах първия си пост с това, че неуточнени детайли от всеки договор се решават по общото законодателство.
Не случайно наблегнах, че в ОУ условията са "писмено" и '30 дневен срок".
След като не е уточнено къде точно и в каква форма се дава писменото предизвестие, то отиваме към общото законодателство - писмо и опционно-обява в два ежедневника.
Оттук нататък антипримера ти отива в полето на бТК - след като не е уточнила в договора си с абоната прецизно начина за предизвестието, то тя е страната, която трябва да се увери, че закрива верния абонат.
Макар, че аз лично бих заверил писмото си при нотариус...струва само 3 лв.
ПП: Не говоря хипотетично - проиграна процедура е...не точно с бТК, но нали законите важат за всички, включително и за мастодонти като бТК
| |
Тема
|
[re: :(]
|
|
Автор |
3мeй (Гадина) |
Публикувано | 02.07.07 19:07 |
|
При мен е другата крайност,макар и към Вивател.
Повреди ми се СИМ-карта,заявих я за загубена на центъра им и още си чакам картата.Даже и напомних веднъж.Явно мен не ме искат за клиент
| |
Тема
|
[re: нaблюдaвaщ]
|
|
Автор | .. (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.07.07 23:54 |
|
Не си прав.
Съгласно ОУ е напълно възможно да прекратиш договора с писмо с обратна разписка. Писмото има данни за абоната има и ***подпис*** на абоната. Както каза Стрен дори може да е нотариално заверен.
Пък после бтк нека начислява такси, да видим как ще си ги вземе.
| |
|
Уф!
Прав съм.
Писмо с обратна разписка може да пусне всеки. И навлизаме в безкраен спор... в който всеки ще си държи на своето.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
|
|
|