Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:34 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> БТК
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема решениенови [re: Aдминиcтpaтop]  
Авторsunsande (Нерегистриран)
Публикувано04.01.05 12:52

Първо комплименти за техниците от централа 920 и на Росен от бизнес центъра 0800100, както и на дамата от Help-Desk-a с която говорих вчера вечерта.

Получих етернет модем и външно IP на машината след него.
Всичко това се прави с едно натискане на мишката в уеб-интерфейса на модема. Става за 1 мин..

От бизнесцентъра ме увериха, че всеки клиент, който плаща за статично IP има право на тази настройка и техниците наистина знаят как да я направят. Просто в Help-desk-а или не могат да разберат за какво става дума или не го правят поради някакъв инат. Както и да е - звънете им и настоявайте - при мен стана сега без никакви спънки от първия път. Но преди това водих месеци наред разговори с хелп-деск-а и отговорите бяха - няма да стане - абсурт - това е невъзможно - откажете се от услугата (това са цитати).
В офиса ни правиха нещо още по странно - отпушваха някакви портове на модема за да можем да пуснем поне веб-сервер. Всичко това е излишно с настройката, за която писах и незнам как изобщо им дойде на ума на тези от Help-desk-a да правиме такива схеми ?!

Ако можете се свържете директно с техниците от централата ви - в моя случай 920 - това са двама супер агенти - само комплименти мога да кажа за тях - веднага разбраха какво искам - погледнаха договора, че имам платено външно IP и направиха настройката. Евала!

Жалко, че всичко става толкова трудно тук в БГ.

sunsande

Тема Re: решениенови [re: sunsande]  
Автор bbwolf (blah blah)
Публикувано04.01.05 13:11

моля да обясниш по-подробно какви стъпки да предприема за да си взема истинското ип на рутерчето а не на модема
ако не искаш да даваш телефони във форума, ще съм ти благодарен да ми пратиш бележка:)
благодаря предварително

Who controls the past now controls the future,who controls the present now controls the past.

Тема Re: решениенови [re: bbwolf]  
Публикувано04.01.05 13:56

Nqma проблем да се чуем, но ще го обесня тук за да може всеки да го ползва. Ако има нещо питай пак и ще отговоря каквото знам.

Значи всички взимания/давания на IP-та между ПЦ-то и модема, както конфигуриране на NAT и каквото друго се сетиш става през уеб-интерфейса на модема. От БТК няма да ти дадат credentials за да го достъпиш - това е нормално.

За целта трябва да се обадиш на поддръжката и да успееш да ги убедиш, че не искаш нищо нелегално - това е МНОГО трудно. Можеш да ползваш това, което аз направих обадих се в бизнес центъра и питах. Там казаха, че схемата е легална и техниците са упълномощени да извършат тази настройка (стига да си си платил IP-to) - незнам защо не са ти го направили още при инсталацията.

След убеждаването просто у вас идва техник лог-ва се на този уеб-интерфейс прави настройката и след 5 мин. имаш всичко, за което се води тука дискусията.

Казано технически получаваш външния IP по DHCP и оттам нататък пускаш на него каквито искаш сървиси. В моя случай това бяха IIS web и ftp на виндозе 2000 про и двете работят без проблем.

HTH,
sunsande

Тема Re: решение (поправка)нови [re: sunsande]  
Публикувано04.01.05 14:01

Ако вече имаш Етернет модем не е нужно техника да идва до вас. Ако линията ти е up може да го направи директно от централата или където се намира, защото въпросният уеб-интерфейс (затова е и уеб) поддържа отдалечен достъп.

Та всичко се свежда това да стигнеш до техник, който да ти направи настройката. На централа 920 са супер-свестни техниците.

Help-desk-a е барикадата!

sunsande

Авторfsda (Нерегистриран)
Публикувано04.01.05 20:43

Ще пробвам да ти посоча причината (поне според мен) за твоите мъки с хелп-деска на БТК. Следва цитат от Общите условия за услугата АСДЛ на БТК:

2.5. ADSL се предоставя с Транслиране/Преобразуване на IP адрес (NAT) конфигуриран при рутера, за да предпази ПОТРЕБИТЕЛЯ от спам. Предоставянето на безплатен статичен IP aдрес при ADSL BIZ Услугата има за цел да може да се използва вътрешен е-мейл и уеб сървъри с транслация на порт (Port Address Translation) така както е посочено в описанието на УСЛУГАТА. БТК няма да доставя IP адреси на вътрешната мрежа (LAN), която се различава от преобразуването на IP адреси (NAT) поради рисковете от злоумерен Интернет трафик и невъзможност БТК да поддържа уместно рутера. ADSL УСЛУГАТА не е подходяща за използване, при което реален IP адрес предоставен от Регионалния Интернет Регистър за Европа се прилага към интерфейс на вътрешната мрежа и ето защо БТК няма да поддържа такова използване.

Както забелязваш БТК няма право да ти предостави IP на устройство от ликалната ти мрежа. Ако си постигнал това то е следствие на това, че им е писнало от твоите искания и са решили да се оттърват от теб... Дано има повече клиенти като теб та да си променят услугата в положителна насока!

Автор the_dude_78™ (Trash Talker)
Публикувано06.01.05 13:44

абе кво да кажа освен. да им ................. майката на хелпдеск-а
аз ако съм им шеф и разбера, че са казали на клиент ми откажете се от услугата, нали знаеш какво следва
по един шут отзад и да си ходят

The One You Love To Hate

Тема слушай идеянови [re: sunsande]  
Автор the_dude_78™ (Trash Talker)
Публикувано06.01.05 13:48

не знам колко са умни тея от БТК, но ако се логват от твойта машина към рутера,намери си от тея тронците дето помнят въведени пароли на компютъра
после ще можеш да си го конфигурираш сам
въпреки че не мисля да са толкова зле и да не ползват лаптоп,

я кажете каква е ситуацията?

The One You Love To Hate

Тема Re: слушай идеянови [re: the_dude_78™]  
Публикувано06.01.05 14:40

Това е ясно :)
ама по тоя начин оставаме в БГ от миналия век ...

просто нещата трябва (и се) променят, но е по-бавно отколкото ни се иска.
Техниците, които дойдоха в нас бяха про - имаха си лаптоп, но в случая решиха да работят от моята машина. Та ако имах keylogger нямаше прблем да имам всички пароли. От друга страна за тях не е голям проблем да ме хакнат - целия трафик минава през тях и ако си поставят за цел могат да ми го върнат тъпкано в тази посока.
Пак казвам не е това начина - да се хакваме. По лесно е всичко да се направи, както трябва.

sunsande

Тема Re: решениенови [re: the_dude_78™]  
Публикувано06.01.05 14:50

По принцип съм съгласен с теб. Даже ми се иска да е така, както го описваш.
В момента, в който 50% + един човек започнат да мислят като теб нещата ще си дойдат на мястото.
Трябва и някой да действа де :).

sunsande

Тема Re: ADSL нови оферти - ШОК и Ужас!нови [re: Aдминиcтpaтop]  
Авторniki (Нерегистриран)
Публикувано06.01.05 16:54

и при мене се случи същото поставих adsl и гледам 192.168.1.2
обадих се до бтк чаках около 2 часа да ме свържат с оператор
които ми каза че имам ip адрес но е в рутера и тн.
естествено пуснах молба за отказ от услугата adsl

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.