|
То е ясно че с USB то е само временно ...
Предоставената от БТК пощенска кутия към абонаментите за aDSL се хоства в тяхната услуга contact.bg, по-точно е нещо от рода user@mbox.contact.bg
Та настроихме тази пощенска кутия, дотук добре. Пренасочихме един alias от глобалният ни домеин user@xxx.com към user@mbox.contact.bg.
Иииииии каква изненада !!! част (по-голяма) от пощата не се получава.
Предполагам широко рекламираният антивирусен и анти спам софтуер спира съвсем не спам съобщения. Вероятно поради не съвпадение на кутията с "TO" полето, но някои съобщения минават ... Пък и какво лошо има в това човек да си пренасочи пощата ?
Да видим утре какво ще каже поддръжката известна като хелпдеск ...
|
|
|
Днес без да съм търсил поддръжката им се оказа, че contact.bg взе да приема поща. т.е. заработи ... 
|
|
Тема
|
Re: Малко подобрение
[re: Stevek]
|
|
Автор | hmmm (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.12.04 12:53 |
|
prosto hora kato vi cheta postovete
i vi sa chuda na energiata s koiato gi pridrujavate
vi se chuda
kak
kak
kak
kak
kak ne vi pisva :)
si4kite postove sa negativni
vsichkite
nema li nekakvi neshta koito da postnete che vi kefat
ne vi li pisna prosto :)

nai malkoto che ot takiva postove nema nikakav smisal
nishto gradivno niama
samo degradiven privkus osava na chovek v ustaa
az sa chuda za kvo li vaobshte gi pishete
i az vaobshte pa za kakvo gi cheta :))
aide pochvame nov Flame War :)
hahahha
|
|
Тема
|
Re: Малко подобрение
[re: hmmm]
|
|
Автор |
Stevek () |
Публикувано | 01.12.04 13:33 |
|
нищо не почваме ... не си регистриран ...
за вечно хубави, положителни и градивни (т’ва мирише на дкмс) ... виж в клуб „трева”
истината си е истина
|
|
|

|
|
Тема
|
Re: ADSL нови оферти - ШОК и Ужас!
[re: Aдминиcтpaтop]
|
|
Автор | curious (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.12.04 22:56 |
|
А какъв по-конкретно VPN правиш. Малко техн. детайли можеш ли да дадеш? От ADSL точките инициираш към външна или и централната е зад ADSL?
За IPSec tunnel mode ли става дума, за L2TP s IPSec transport mode, за PPTP и пр.?
Питам щото аз съм с NATеd ADSL и (поне засега :) ) успявам да си ползвам IPSec VPN client da se връзвам с офиса от къщи.
|
|
Тема
|
[re: curious]
|
|
Автор | . (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.04 12:05 |
|
Къде ти е нат-а? Пробвай да минеш през нат-а отвън навътре, не отвътре навън...
|
|
Тема
|
IPSec VPN s LinkSys raboti naprimer
|
|
Автор | curious (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.12.04 00:19 |
|
stana mi interseno, ta sednahme da proverim s edin poznat koito e s ZXDSL832 modem isdn. as sum s zxdsl831. Slojihme po edno Linksys broadband ruterche i triabva da ti kaja, che IPsec-a trugna. LAN-to-LAN IPsec tunel mejdu dvata adsl-a prez 831 i 832 modemite bachka.
Tova, koeto mi idva naum e da se obadish na helpdeska da ti slojat dmz translacia v modema. Toia mi poznat kato sa go pusnali s NAT ne sa mu napravili i se e obajdal da se oplakva, che nikvi portove ne mu se vijdat na realnoto IP ot Internet. Tam mu tvurdeli che takava translacia shte go opravi i za VPN - za IKE i ESP payload.
Kaji s kakvo pravish tvoia VPN, moje ot sportna zloba da go checknem, ako ima s kakvo.
|
|
Тема
|
Успях да пусна и USB модема с Win2k3
[re: Stevek]
|
|
Автор |
Stevek () |
Публикувано | 08.12.04 17:37 |
|
USB модема Elcon 111U тръгна веднага под Windows Server 2003 обаче Routing and Remote Access не щеше да го ползва като порт за рутиране.
След малко борба го реших и този проблем, ако на някои му се наложи подобно нещо да пише ще си направя труда да го опиша
|
|
Тема
|
|
|
Автор | O*1 (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.12.04 04:05 |
|
За пояснение реалния IP адрес е абсолютно задължителен за VPN - иначе лошо
ne e verno. google->roadwarrior
tochno takyv vpn sym izgradil, dinamichen adres polzvam.
Да статично реално е ама модема ЗАДЪЛЖИТЕЛНО повтарям ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се настройва в режим на рутер IP- то само до модема!!! Щели да ми дадът 255 вътрешни IP та да съм си настроел рутъра към някой от тях.
modemat moje da se nastroi da vzemesh ili 192.168.1.2 (po podrazbirane) kato adres ili statichnoto IP po dhcp. imah absolutno syshtia sluchai - zvynish kulturno v btc i kazvash kakvo iskash. i v dvata sluchaia pri dostatychno kadyrnost mojesh da imash www, dns i t.n.
Извод: Тези от БТК няма да се оправят! Мислят точно като шибан монополист!
loser.
|
|