Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:42 04.11.25 
Градове
   >> Бургас
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Райна Кабаиванска ? Бургас? 27 .09.09? Истина?нови  
Автор P. - koвaчa (ентусиаст)
Публикувано25.09.09 10:27

Ако някой е информиран нека пише. Това е върхова певица и много, много бих се радвал да получа възможноста дя я видя да я чуя и да съм в нейното физическо присъствие.
Райна Кабаиванска - тази дама носи голяма слава на нас българите из света от много, много години. Щастлив всеки който се е докоснал до нейн концерт до нейният талант, до въздуха който тя диша и в който звучи гласът и талантът и интелектът и :))))
Дано да е вярно Пишете:

Редактирано от P. - koвaчa на 25.09.09 10:29.

Тема Re: Райна Кабаиванска ? Бургас? 27 .09.09? Истина?нови [re: P. - koвaчa]  
Автор Уди ()
Публикувано25.09.09 12:22

На 27. т.м., неделя, 19 ч. в Операта. В концерта ще участват и нейни ученици от майсторският й клас. Цени на билетите 25лв., в ложите - 30. Бих казал без пари! Всъщност това е културното събитие на града ни за годината и в частност музикалното събитие за последните няколко години...

Тема Re: Райна Кабаиванска ? Бургас? 27 .09.09? Истина?нови [re: Уди]  
Публикувано25.09.09 21:54

Утре сутрин отивам за билети, дано намеря.
Благодаря ти Уди :)))

Райна, убеден съм че ще ме хвърлите в възторг така ,както успяхте преди години с филмираната си "Тоска" в казанлъшкото кино "Първи Май" с един новобранец който не знаеше дори какво е това опера да го сторите.
Благодаря Ви предварително:)))))))))))))))))))))))))
Другият ми кумир е Стефан Данаилов

Редактирано от P. - koвaчa на 26.09.09 01:33.

Автор Уди ()
Публикувано25.09.09 22:40

Обаче има и една подробност. Снощи в зала България Кабаиванска е изпълнила само две арии. Вярно, че там участието й е било в рамките на някакво мероприятие, докато тук си е чисто нейна изява - като артист и като преподавател. Информацията от кухнята е, че бургаската публика ще бъде удостоена с четири нейни изпълнения, но да видим все пак...

Тема Re: Райна Кабаиванска ? Бургас? 27 .09.09? Истинанови [re: Уди]  
Автор Oberonbg (ентусиаст)
Публикувано26.09.09 20:44

Ами на тази и възраст не може да се очаква да пее много арии. Това, че пее на сцена е само по себе си доста голямо постижение. Повечето сопрани не пеят на 70+ години.

Да видим дали утре ще има билети.

Автор Уди ()
Публикувано28.09.09 14:23

Пя си жената. Като една богиня пя! И учениците й пяха вълшебно! Дори филхармонията надхвърли себе си! Изобщо - световно ниво!
Опити да бъде профанизиран по български този празник все пак имаше. Неоправданото афиширане на разни кметчета, министърчета и прочее. Както и неадекватното щъкане на доморасли журналистчета из салона по време на.... абе през цялото време.../ И защо изобщо бяха допуснати, нещо анализи на пеенето ли ще правят?/

Тема Re: Райна Кабаиванска ? Бургас? 27 .09.09? Истина?нови [re: Уди]  
Публикувано28.09.09 22:35

Аз не можах да отида и при нея не можах Изникна ми неотложна работа.Похвално че си присъствал Благородно ти завиждам.
Остави ги онези там ,,, Изкуството трябва да е в тебе Никаква длъжност или властови инструмент не могат да заменят дарбата .... да разбираш и съпреживяваш , А когато става дума за големи таланти, само големи таланти е писано да асимилират създаденото от първите.
И Тодор Живков не можах да видя Бе направо не знам някак си животът минава покрай мене а аз все имам работа. Пък а съм прокопсал ... Не!

Редактирано от P. - koвaчa на 28.09.09 22:40.

Автор Уди ()
Публикувано28.09.09 23:47

Р.-ковача, споменал си една много уместна дума. Съпреживяване. Аз обичам тази музика. Естествено, имам и любими изпълнители в нея. Райна Кабаиванска е една от тях. Изкуството й го съпреживявам. Наистина. На живо е просто удивително, възторгващо. Но тази музика се чувства индивидуално и се слуша внимателно. Затова и споменах за щъкащите наляво-надясно журналисти. Нека да не ми излизат с оправданието, че са търсели по-добра гледна точка. Повечето не бяха и с камери, даже камераманите си стояха чинно зад стативите. А другите, очевидно не направиха разлика от какъв да е концерт, примерно концерт народна музика, или пък от пресконференция или състезание в зала Изгрев. Те просто използваха лекомислено отпуснатите им акредитации, за да се почесват от досада, ама на събитие, в което присъства кмета. И папагалски говореха предимно за него, повтаряйки до втръсване, че Кабаиванска 70 години не била стъпвала в Бургас. Без да си направят труда да проверят и това, а то просто не е вярно. В същата тази зала, преди 22-23 години тя изпя цели седем арии плюс два биса, а аплаузите бяха 45 минути. И снощи може би щяха да са толкова, ако не бяха прекъснати от един равнодушен глас, който обяви, че кмета й подарява кошница с цветя, както и министъра Рашидов. И с това прекърши аплодисментите, които са част точно от това съпреживяване. Е, намериха се и няколко души, които се обърнаха към Николов и мазнишки му поднесоха ръкоплясканията си. А на световно ниво това се прави по-семпло - просто в кошниците и букетите, които се поднасят, се поставя етикет/честитка с името на подаряващия, а звездата е достатъчно грамотна да види кой какво й е поднесъл. Но нищо, Бургас е по-особен град...
Питам аз, къде са отзивите от събитието, на което имаше два трамвая журналя? Е, не е брифинг, на който някой им диктува датата и часа и още някои технически подробности, но все пак - защо бяха там в качеството си на медиатори, след като няма отзиви?

Редактирано от Уди на 28.09.09 23:52.

Тема Кабаиванска не е пяла в Бургас прединови [re: Уди]  
Автор veslav (новак)
Публикувано29.09.09 10:03

Ааааа, Уди, нещо бъркаш.
Кабаиванска нито е идвала, нито е пяла в Бургас преди 22 години.
През годините на два пъти се пускаха слухове, че голямата прима като бургазлийка ще дойде в Бургас и ще изпее една Тоска, а втория път - Неда. Но не дойде.
Всъщност тя в събота собственоръчно написа в книгата „Завръщане в Бургас”:
„След 70 години се връщам в моя роден град и детските спомени ме вълнуват дълбоко. Благодаря от сърце за чудесния прием от страна на нашия кмет Димитър Николов. Желая на моя град един дълъг и светъл път в бъдещето.”
Ако не вярваш, виж:

И с това слага точка на спора била ли или не е била тук през 1986-87 год.

Тема Re: Кабаиванска не е пяла в Бургас прединови [re: veslav]  
Автор Уди ()
Публикувано29.09.09 12:07

Не е точно така. Самата Кабаиванска го потвърди. Казала го е по новините по ПРО-БГ, ако не се лъжа. С което ми донесе успокоение, защото вече бях почнал да се питам дали случайно пък аз не съм в грешка. Там тя заявила, че всъщност е пяла преди 25 г. тук (според мен са 22-23, бях там), но е била съвсем съвсем за кратко и освен репетицията и самия концерт нищо друго от Бургас не е видяла, дори не се била разходила по улиците му. Спомням си, че в качеството си на неин ученик тогава впечатли младия тогава тенор Бойко Цветанов. Съвсем сериозно казвам това и ми се ще да допроуча въпроса. Предполагам, че още има живи свидетели

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.