| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     Плажа в Бургас 
 | 

|  
| Автор | 
Инжeнep_Гapин (непознат
) |  
| Публикувано | 13.05.09 19:25 |  
             |  
           | 

Идват топлите дни и скоро ще хукнем по плажовете.. 
 За съжаление явно пак ще бъдем окупирани от платени чадъри и т.н. УЖ временни постройким, за които е виновна оная шушумига Ваклин. Имаме хубав голям залив и широка плажна ивица, която брутално беше застроена и все още се застроява от гореспоменатия екземпляр. Какво ли ще стане с онова грозно скеле на дискотека, което стои пред яхт клуба? Или за момента стои така да опротивее на бургазлии за да бъде построен и издигнат още по голям и абсурден паметник на алчността, чието име в Бургас е - Ваклин Стойновски. Точно този бе и сценария с чалга дискотеката в страни от капаните, която вече достига внушителни размери за уж временно строителство. Кога най-сетне този кич и тази алчност в нечии глави ще достигне края си??????

|   |  

| 

|  
           | 

Сега, изобщо няма да коментирам кой крив, кой прав относно алчността, ама на друг език му се вика бизнес ;))Демек, вкарваш едни пари с идеята да спечелиш едни други пари.  С плажът отдавна не се занимава Ваклин, колкото и да трябва да те разочаровам.

Ще те светна само за схемата със заведенията и чадърите. Годишните концесионни такси са 272 хил. лв. за плаж Централен и 253 хил. лв. за плаж Северен, като всяка година те растат. Отделно трябват пари за спасители, медицински пункт, почистване на плажа и тн. Сега, хайде да помислим, ако ги няма заведенията и платените атракциони, дали някой ще се навие да концесионира плажа? Днес излязоха търговете за отдаване под наем на други плажове. Сарафово: начална тръжна цена 89 777/ Къмпинг Ахелой- 124 914/ Атанасовска коса- плажът след Вселена- 61 848. С това искам да ти обясня, как стопанисването на един плаж хич не е евтина работа. А тъй като тези, които стопанисват плажовете, не са с идеята за благотворителност, трябва да избият от някъде тези пари. Схемите на заведенията са одобрени от МРРБ и няма как някой от стопаните на плажа да си слагат заведения където си искат. Има как обаче някой от наемателите да си плаща наема и да не си работи заведението- по каква логика той си знае. Там вече идва контрол от страна на стопанина на плажа да развали договора. Разбира се, ако му обещават, че това лято заведението ще работи, а до юни нищо не е направено, той никога няма да развали договора, щото нов наемател не може да намери и това означава финансови загуби. Искрено се надявам тази година да работи това заведение, и мен много ме дразни.
 В общи линии трябва да се примириш с тези неща, защото ще ги има по всички стопанисвани плажове. Е, слава Богу, за момента двойка шезлонги в Бургас не  е 40 лева, както беше в Лозенец миналата година, аз на ей такива работи се радвам.
 Надявам се малко да те успокоя с това, че с промените в Закона за концесиите и Закона за черноморското, 50% от плажната ивица трябва да е свободна за плажуващи, тоест да няма чадъри и шезлонги. 
 Това най-вероятно ще оскъпи последните, което мен не ме радва, тъй като не обичам много да лежа на пясъка, ама пък теб ще те зарадва :)
   Antes muerta que sencilla   

|   |  

| 

|  
           | 

Ти трябва да си ПР'а на Ваклин нали ;) ??

Той е виновен за плажа и недей да се криеш зад всеизвестни клишета!!!

Да 50% от площа на плажовете трябва да са свободни от чадъри и предполагам тези 50 % ще са метър пред водата, 2 метра от преградата деляща плажа от алеята и малкото тесни зацапни площи между многото заведения. 
 А оня като избива пари да си спазва договорите - и да не ми изскача с оправданието - това са временни постройки всичко си е по закон. Басирам се че ще хукнеш сега да дефинираш какво е временна постройка - спокойно знаем го какво е по ДЕФЕНИЦИЯ.  Говоря за реалната и морална гледна точка на всеки,а че ти ще го защитаваш тоя престъпник с цената на всичко ми е ясно. Все пак заплата заработваш.

|   |  

| 

|  
           | 

добрия тон в мненията!

|   |  

| 

|  
           | 

В момента не защитавам Ваклин, ама де у теб мисъл да го осмислиш ;)))
 Не знаех, че някъде съм писала клишета, извинявам се за което :)
   Antes muerta que sencilla   

|   |  

| 

|  
           | 

Прощавам ти.

|   |  

| 

|  
           | 

гагарин бегай в орбита... 
 Честно, може да си готин, ама ... !

Аха, UNIX - досеща се Щирлиц.
 - Аха, Щирлиц - досеща се UNIX-аРедактирано от After_Dark на 11.05.09 22:23. 

|   |  

| 

|  
           | 

Нека се включа и аз, не съм от Бургас, но всяка година съм там на море !!! Мога да ви кажа че съм много доволен от плажа !!! Цените са съвсем приемливи както на заведенията така и на шезлонгите и чадърите, плажа не е много пренаселен !!! Отделно това което го няма никъде другаде абсолютно безплатни чадъри и паркинг които ако дойдеш 8-9 часа, а не по обяд винаги има свободни !!! Само едно нещо което не ми хареса е че затвориха Вселената миналата година и нямаше нито една дискотека на плажа като изключим Barcode което за мен беше много учудващо тъй като дискотеките си бяха доста пълни и оборотни лятото особено Вселена !!! Някой има ли инфо какво става с Вселана прави ли се нещо по нея ще я има ли това лято !!! Благодаря предваритлено на отговорилите !!! А и още нещо което ми хареса ствашно много е безплатния wireless достъп покрай плажа просто беше супер, кеф ми с лаптопчето вечер, кеф ми със смартфона да си седя да ггледам морето и да си лафя по скайп или да си ровя из нета нема такъъв кеф просто !!!

|   |  

| 

|  
           | 

да идеш на море да седнеш на брега и да цъкаш в скайп ... 
 а и да търсиш и ромолиш жално за вселена ... 

ще ми докараш инфаркт ....!

|   |  

| 

|  
           | 

Да не би да искаш да кажеш че Онтайм се е отказал от концесията от тази година??

Не бъди толкова разочароваща, но според теб кой се занимава и е отговорен за обект който е взел под наем / на концесия?? Аз викам че е наемателя на обекта ... Или трябва да седнем и да роним сълзи, за това колко му е трудно на концесионера?

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |