Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:00 02.01.26 
Градове
   >> Бургас
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема О, неразумний юроде...нови  
Автор begemama (непознат )
Публикувано02.04.08 12:55

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от begemama на 02.04.08 12:52.</EM></FONT></P>

Редактирано от begemama на 02.04.08 12:56.

Тема Re: О, неразумний юроде...нови [re: begemama]  
Автор codeine (оптимист)
Публикувано04.04.08 15:20

Вижте това:

Лошото е, че пак нещата се извъртат в неподходящата посока... в търсене на евтина сензация и отклоняване на проблема. Като подписката за чистотата на българския език. В конкретния случай отпадането на онази безсмислена точка за българския език. Ами има си държавни образователни изисквания за учебен план и общообразователен минимум, където българският език вече присъства. Защо е необходимо да се дублира? Явно навремето някой не се е замислил и я е бутнал ей така, да наблегне на българския език. Но това е все едно да забраниш убиването на руси мъже между 34 и 46 години в събота по обяд....

Кофтито е, че се хваща някаква такава тъпа кауза, за която хората масово не се замислят и не проверяват, а не се прави нещо съществено - като примерно да се набият обръчите на тези, от които зависи да няма простотии в учебниците на децата ни. Та ние живеем в ерата на Интернет и всичко го има черно на бяло. Не е повече от 5 щраквания с мишката да научиш какво гласи проклетата му точка и какви са били мотивите за отпадането и и да прецениш..... но почти никой не го прави. Щото нали някой го е разтълкувал и написал един ферман, защо ние трябва да мислим и да хабим напразно калории...А с какви помисли го е направил и дали случайно не е бил идиот не се замисляме... Нали там се плюят управляващите, а на нас това ни дай. Тъпото е и че тези, дето най-много мърморят против некачественото образование, ниската култура на децата и за "чистотата" на българския език, точно те протестират и против матурите, чиято точни цел е стандартизиране на критериите за оценка знанията на учиниците... Тъпо, адски тъпо! Както хората дето най-много плюят против корумпираните катаджии са тези дето им бутат по някой лев...
Очакваме държавата да ни учи децата, а ние да си гледаме кефа. Ами представете си, че 10 родителя видят учебника на детето си и отидат и потърсят сметка от учителя, който го избрал. После от директора на училището, после от МОН...медии, чудесии.... дали в крайна сметка децата им ще учат по него?

Държавата е такава, каквито сме и ние. Казвам го за еди-кой-си път. Управляващите също... като ние сме дребни тарикати и ние не си вършим работата, такива ще са и те... дай Боже да не развалим децата си, докато се научим...
И сега след цялото това дрънкане за чистотата на езика, вземат че ни върнат безмислената точка, а всичко си продължи по старому? Какво ще спечелим? Не беше ли по-уместно като искаме нещо, да е нещо което ще ни свърши работа и нещо което наистина ще допринесе за образованието на децата ни. Примерно да се измени архаичния учебен план и най-вече да се промени начина на преподаване, защото децата ни живеят в коренно различен свят от този преди 20 години и не можеш да им задържиш вниманието, ако не направиш учебния материал интересен и най-вече да им покажеш с какво той е полезен... и т.н. и т.н.... хайде че се отплеснах...

Тема Re: О, неразумний юроде...нови [re: codeine]  
Автор Фиш (SandsInMyShoes)
Публикувано04.04.08 15:48

Ох, ще й го метна на бележка на таз мама замаена твоето постче, че тя е нацвъкала като една патица из всички клубове възмущението си!

То бива бива ама...толкоз гламави хора да има...

На чешмата видях едно дете да пие от шепите си ...... захвърлих чашата.

Тема Re: О, неразумний юроде...нови [re: begemama]  
Автор marta_s (справедлива)
Публикувано04.04.08 16:44

Няма защо да се тревожиш. Никъде в Конституцията на РБ не е казано, че сме длъжни да изучаваме "книжовен" български език.

Следователно, изменението не е противоконституционно, следователно /тук е моментът да си отдъхнем дружно/, в училищата спокойно могат да продължат да преподават Вазов. Неговият език е вече твърде архаичен и ако не отпадне гадната т. 4 от чл. 16, децата нямаше да го изучават. А трябва, юроде, трябва.

Език кости няма - кости троши!

Тема Re: О, неразумний юроде...нови [re: marta_s]  
Автор codeine (оптимист)
Публикувано04.04.08 17:15

Незнам за теб, ама аз на петицията, шестицията и т.н. се подразних... щото ходят по свирката и никой не обръща внимание на сериозните проблеми...даге...

Дразня се и че никой не обръща внимание на това под което се подписва. Щото с няколко цъквания с мишката се разбира какво пише в т.4. на чл.16 от Закона за народната просвета:

Чл. 16. (Изм. - ДВ, бр. 36 от 1998 г.) Държавните образователни изисквания се отнасят за:
1. предучилищното възпитание и подготовка;
2. степента на образование, общообразователния минимум и учебния план;
3. учебното съдържание;
4. усвояването на книжовния български език;

След като имаш наредба по т.2., която ти определя общообразователен минимум по всички предмети, ВКЛЮЧИТЕЛНО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК (който иска да си прочете наредбата), защо е необходима и т.4. и отделна наредба по нея? Все едно да пишеш изричен закон, че е забранено да се убиват ниски руси мъже в събота между 13 и 18 часа....

Автор marta_s (справедлива)
Публикувано04.04.08 17:38

Хахаха.
Правилно казваше дедо, че трябвало да се чете една педя преди члена и една педя след члена.
Чл. 17 ЗНП Държавните образователни изисквания по чл. 16 се приемат, както следва: по т. 2 и 6 - със закон.
ЗАКОН за степента на образование, общообразователния минимум и учебния план
За предучилищното възпитание и подготовка, за учебното съдържание, усвояването на книжовния български език, за системата за оценяване, извънкласната и извънучилищната дейност;научното, информационното и библиотечното обслужване и за инспектиране на системата на народната просвета /т. 1, 3, 4, 5, 11, 16 и 19 на чл. 16/ се издават наредби на министъра на образованието. Да ама засега си имаме само НАРЕДБА № 2 от 18.05.2000 г. за учебното съдържание. Нито дума за книжовния български, демек.
Иначе си отсекъде прав, понеже "книжовен" български е квалификация, която няма точно и конкретно съдържание. Има си хас министърът да ми дава определение тепърва.

Език кости няма - кости троши!

Тема Re: О, неразумний юроде...нови [re: marta_s]  
Автор Фиш (SandsInMyShoes)
Публикувано04.04.08 20:03

Мъри, Марто....дали книжовен иде от книга....ама ако иде от книги като вулгарните романи на Хр.Калчев(Бог да го прости!)..викам д аго забранят книжовния език

На чешмата видях едно дете да пие от шепите си ...... захвърлих чашата.

Автор KpucaHa (питбул териер)
Публикувано05.04.08 11:51

Язе се притесних да не отпадне пълнияТ член... Че без пълен член закъде сме...
Изпразнени от съдържание работи нищам!

Antes muerta que sencilla

Тема Re: О, неразумний юроде...нови [re: Фиш]  
Автор begemama (новак)
Публикувано05.04.08 21:28

"Замаяната мама патица" още си чака бележката от разбирача Фиш..

То се вижда, кой е замаян.
Днес беше дебатиран проблема в "Сеизмограф". Накратко. Гледайте, пък дано вече ви се изясни, защо съм "нацвъкала" навсякъде.
Аман от заспал народ!

Тема Re: О, неразумний юроде... [re: begemama]  
Автор codeine (оптимист)
Публикувано07.04.08 12:53

Замаена мамо патицо! Голям праз за дебатите в сеизмограф. Щом можеш да пишеш, значи може и да четеш, а надявам се и да разбираш, това което четеш... Надявам се и да схванеш защо мисля, че точно с този квазипроблем ти и всички като теб биват отклонени от реалните проблеми в образованието.

Надявам се и си чела НАРЕДБА № 6 ОТ 28.05.2001 Г. ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА УЧЕБНОТО ВРЕМЕ ЗА ДОСТИГАНЕ НА ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНИЯ МИНИМУМ ПО КЛАСОВЕ, ЕТАПИ И СТЕПЕНИ НА ОБРАЗОВАНИЕ, за да си наясно, че и в момента има общообразователни изисквания за усвояването на български език совсе другите предмети. За чий е те да се вадят на отделно място - закон или наредба, не ми е много ясно.

Я си спомни како, скорошния скандал с простотиите и грешките в учебниците на децата и как той много бързо изчезна от полезрението на медиите с махането на тази измислена точка....това го бях писал и по някакви други фуруми, но ще копирам и тука:

Нека за момент си представим, че аз съм министър и някой ми предложи крупна сума за мен и най-вече за партийната ми каса (щото аз работя за партията, а не само за мен) за да одобри моето министерство учебник. Да речем, че аз съм го карал през просото и не съм обърнал внимание на това какво аджеба одобряваме. Вдига се скандал и аз какво правя?

Вариант 1. Отивам в медииите и почвам публично да обяснявам, колко е добър и модерен учебника(надали ще хване дикиш, след като и аз виждам какви простотии има вътре). Това си е ритуално самоубийство, за което шефовете ми ще ми търсят сметка, тъй като губят гласовете на родителите.

Вариант 2. Казвам, че ще сменим учебника и ще уволня тези дето е трябвало да го прегледат. Хм, колко хубаво - гърмят хората, които съм натиснал преди това. Да но тука олеквам пред издателството и пред партията, щото избирателите остват с впечетлението, че съм заспа и къв го диря на тоя пост не емного ясно.

Вариант 3. Вдигаме шум другаде и изнасяме скандала настрани. Примерно отивам при медиите и им казвам - "Вижте пичове, тука готвим един друг голям скандал, дето е много по-як от предишния. Махаме законовата защита на българския език... бе много ще се говори, страшна работа..." Вадим онази точка от закона за народната просвета и подшушваме, че това е голям скандал. Хора почват да излизат по телевизии и да бълват спам "Е ли тази точка важна или не е?", министерството се изказва компетентно и обяснява как е напълно безобидно това и т.н. и след няколкомесечно разтакаване, бавене и обсъждане, точката си остава в закона, ако и да е напълно безсмислена с идеята - ами щом пък толкова си я искате - от нас да мине. Всички са доволни, народа е доволен - хем разколебан от смисъла на протеста, хем доволен, че е станало на неговото. А какво стана с учебника? А! Кой да се сети... то като го няма по телевизията, все едно не се е случило. А междувременно дошла новата учебна година и в новия учебник ги няма простотиите.... Дали се това е реален вариант и дали някога се случвал - кой знае....

Затова, "замаяна мамо патицо", моля те замисли се за това къде всъщност е заровено кучето и не се връзвай на измислените скандали на г-н министъра. Ми че той още при дебатирането за отпадането на точката обясняваше на няколко пъти как това щяло да не се приеме добре от обществото и видиш ли го правили само за матурите, като те самите нямат ама абсолютно нищо общо... Това е само поредния кьорфишек с който се цели изместване на фокуса от истинските проблеми и безхаберието в министерството...

Редактирано от codeine на 07.04.08 12:54.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.