|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Кметски вълнения
|
|
Автор |
mizzo (Kind of blue) |
Публикувано | 18.09.07 14:18 |
|
Борбата е безмилостно жестока...
Всички които искат да живем в по-добър град, трябва да идат да гласуват. Няма да казвам за кой. Ще кажа за кой да не е. Всъщност и това няма да казвам. Вие си знаете. Напоследък чувам страшни неща. Кмета не иска да си ходи и прибягва до много непочтени незаконни методи, но естествено внимателно премерени и трудно доказуеми. Чух че в едно предприятие, чудя се дали да му пиша името - вие кажете, карали всеки работещ, да мине и да се разпише срещу името си че ще гласува за Йоан. Ще кажете, че няма как да се разбере кой за кого е гласувал. Да ама не. Хората ги е срах. С тези малки секции има възможност за манипулации, особено когато говорим за хора, които може да загубят работата си. Вярват и гласуват. Има и друг интересен случай. На спортните клубове в Бургас е предоставена за подпис декларация, че подкрепят кмета. От 29 клуба, 28 са я подписали. Питате се кой е клуба и какво се случва сега с него? Клуба по ръгби. Издръжката му е отрязана и сега са без пукната стотинка. А после не подписвай. А да знаете какво се случи с журалиста пуснал ? На следващия ден бе изгонен от вестник "Сега", където работеше като кореспондент. Да сте чули за това? Няма и да чуете. Всеки си пази работното място.
Така че, обръщам се към всички заспали гласоподаватели. Сега е момента да се събудите, защото иначе нови 4 години на западане чакат любимия ни град. И всякакви сравнения с Варна ще бъдат безпочвени. Ще гоним Сливен и Ямбол по развитие. Преди малко познат ми каза, че жена му родила момиченце (да е живо и здраво) в болницата в Сливен, понеже била 100 пъти по-добра от нашата и всичко било безплатно. Срамота!!!
Редактирано от mizzo на 18.09.07 14:20.
| |
Тема
|
Re: Кметски вълнения
[re: mizzo]
|
|
Автор |
KpucaHa (питбул териер) |
Публикувано | 18.09.07 14:52 |
|
Прав си за всичко.
Болницата не е по-добра от нашата, защото ние такава просто нямаме. Всички раждат там- частна е и е с договор към здравна каса. Хич не знам защо го казвам, няма общо с темата.
Аз знам за фирма, в която са накарали всички да сменят адресната си регистрация и да се регистрират в Созопол, щото Партията тук само щяла да подкрепя, а в Созопол да си има кандидатура за кмет.
Грозна картинка ще са тези избори...
Antes muerta que sencilla
| |
Тема
|
|
|
Автор |
codeine (транквилант) |
Публикувано | 18.09.07 15:42 |
|
Само да допълня, че пък получавам странното чувство, че Бургас го няма на картата на България. Всеки ден по националните телевизии съобщават по нещо за изборите в областните центрове, само за Бургас и Благоевград - нъц. За другите непрекъснато се коментират кандидати, размахват се социологически проучвания, водят се задочни дебати... а все едно в тук избори няма да има...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Judge (ентусиаст) |
Публикувано | 18.09.07 16:33 |
|
И аз знам как карат хора служители на едно учреждение и влизащите там да се ползват от услугите му биват задължавани да се подписват за собственика който драпа да докопа общинско място! Това не са изолирани случаи и картинката наистина е кошмарна. Затова говорете с приятели познати и им отворете очите за каква изродена ситуация иде реч. Йоан е топ боклук но не е само той такъв, ако непроменим сами нищо в тези избори няма кой да го направи вместо нас.
Кодеин е прав, наистина в новините има само София сякаш тя е цяла България. Както беше казал преди време антикмета: "искам като кажат хората Бургас - и да казват - Това е друга работа, в положителен смисъл".
Дали ще доживеем до този момент ...
| |
|
В тази връзка сигурно си чел платеното събщения на Манев в днешния бургаски 24 часа?
За останалите, които не са да резюмирам думите на Манев: "ВАКЛИН Е БОЗА"
ЙоанКо - убиецът на Бургас!
| |
|
Ти намери кой да цитираш ;)))
Пич, ако тия неща бяха стойностни, нямаше да бъдат платена публикация, а всеки вестник щеше да се счупи да ги публикува фор фри.
Antes muerta que sencilla
| |
Тема
|
[re: KpucaHa]
|
|
Автор |
mizzo (Kind of blue) |
Публикувано | 18.09.07 19:36 |
|
С риск да ми се разсърдиш, ще ти кажа, че не си права отново.
В предизборни времена, по-голямата чст от публикациите са платени. Ако не с пари, с нещо друго. Всеки си поставя тарифи и действат на принципа "ден година храни". След като е лично обръщение на някой към избирателите или към който и да било, няма начин да не е платено. Да не говорим, че всички опоненти плащат и вестниците няма как да изберат някой да публикуват, а някой - не.
Колкото до Манев-Стойновски, там има дългогодишна вражда и е нормално да се случват такива неща. Но аз си зададох въпроса: за да излезе толкова подробно и явно, подплатен с документи, при положение, че и неговия бизнес малко или много е зависим от кмета, явно има какво да каже. Сега както ти преди време каза, ще изчакам реакцията на опонента му. Той вече спомена че ще има дело. Нека съда се произнесе.
А моето мнение по цялата тая история може да се обобщи с една поговорка: Да би мирно седяло, не би чудо видяло. В превод: щом се кандидатираш за мкет, очаквай да се изровят всички подробности от бизнеса ти, че и много боклук около тях. Не е шега работа.
| |
Тема
|
[re: KpucaHa]
|
|
Автор |
mizzo (Kind of blue) |
Публикувано | 18.09.07 21:27 |
|
А ако искаш да ти разясня думичката мкет, знаеш къде да ме намериш. И бира има!!
| |
|
Аз не виждам борба. Краят е предизвестен с слабите опоненти, дори отлитащ курортист може да го забележи докато самолетът му прави прощалното кръгче. Говори се че този и онзи крепяли сегашният кмет, крепи го муската дето ще си хапне пак вечерта след изборите .Трябва да търсим кандидат който яде охотно мусака.Гавра е това което става, но няма как ще го имаме още дълги години докато свършат картофите в България или дробчето агнешкото и киселото мляко.
Хайде да помислим какво не му харесваме че е всесилен че рядко е трезвен че е богат и че иска да бие пак на избори Ами то какви избори са това имитация някаква. Дори и целият град да не гласува, само родата да влезе в тъмната стаичка и въпросът е уреден.Апатията идва и от бедноста Хората в Бургас мизеруват и за това не гласуват за да не почнат пък и да гладуват.
Няма подходяща кандидатура просто няма не знам как го натъкмиха но това е положението.Аз няма да гласувам за сегашният кмет но с половин сърце ще гласувам за опонентите и от страх и от някаква, така добита представа че и тези другите няма да са стока Те са прекалено обвързани с сегашният кмет може би защото е независим а те са зависими от него .
може пък и доволните да са толкова много че да не е нужно да гласуват защото недоволните са малко и не правят пари като бройка Тъжно е но така се подреждат работите.
Нека си яде мусака човекът какво толкова то има и вегетарианска мусака.
Ето един плюс вече му намерих на сегашният по нататък може и още да намеря.
Редактирано от Ra4OKowa4a на 18.09.07 21:53.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Фиш (вече спокойна) |
Публикувано | 18.09.07 21:52 |
|
Мкет...е мотокоте!
Заради твоя пост днес погледнах новините-прав си за съжаление:ни дума, ни вопъл, ни стон...
Повече сълзи да пролети заради сбъднати, отколкото заради несбъднати мечти-Тр.Капоти
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|