Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:31 14.07.25 
Градове
   >> Бургас
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Колко смешеннови  
Автор marta_s (осица)
Публикувано21.06.07 12:37

пи ар има културата...ми направи впечатление /за пореден път/, докато тази сутрин гледах "Тази сутрин". Разговор между на Бареков и кмета Йоан Костадинов.
Б.: "според някои скъпата реконструкция на летния театър е неуместна заради необходимотстта да се разрешат други проблеми на града, като например въпросът с инфраструктурата"
Й.К. "Не е точно така. Бургас заслужава това съоръжение, за да имаме къде да провеждаме международните си фестивали..Все пак Бургас е град на художници, поети и артисти..."
Б."Стига бе. Мисля, че Пловдив е град на художници, поети и артисти.."
Й.К. "Не. Аз мисля, че Бургас е град на художници, поети и артисти. Все пак от тук са тръгнали Христо Фотев, Недялко Йорданов, Георги Калоянчев .../пауза/..и много други. Но не ми се спори".

Нема лошо тва с покрива на летния театър, макар че се сещам само за един международен фестивал - фолклорен, а с такива могат да се похвалят почти всички бивши окръжни центрове, но нейсе. Стига ми това да ме напушва патриотична гордост при мисълта за това уникално за страната ни съоръжение. Дето се вика - театър да има - фестивали бол.
Уви, обаче, смятам, че артистичната дрешка на Бургас е леко поомаляла, а на места /да не казвам на кои/ е прокъсана и се виждат разни нелицеприятни части.
Пример с Операта. Архитектурен облик - късен социализъм. Интериор - кавказки тип. Забележителност: Прастара климатична система. Обща оценка: климакс.
Пример с Театъра. Архитектурен облик: Не лош - сградата е от началото на века, леко наподобява късен итал. ренесанс. Интериор - много подходящ за Долно Уйно, където можеш от полето да седнеш в червен плюш и така 98 г. - всеки уикенд. Забележителност: 17 ред и 23 ред са наклонени силно надолу, вероятно под напора на земното притегляне. Обща оценка: тежък климакс.
Пример с художествена галерия: Няма такъв. Малките залички, които са натоварени с подобни функции са далеч от представите ми за арт галерия - място, където не само се излагат картини за продан, но и място, където се съхраняват и излагат образци на творческата мисъл с историческа и културна стойност.
Пример с кино: Няма такъв. Който ми каже, че Киното е кино да си гледа работата. Това са две залички, които, когато в тях седнат над 10 тинейджъри, се превръщат в зловещи газови камери..с тази разлика че дават пуканки.
И всичко това защото...културата не е престижна, драги ми зрители. Хората с парите отиват на откриване на хотели, търговски центрове и прочее, защото там са журналистите да ги поснимат малко за вестника, а журналистите са там , защото има шведска маса. Еми кофти пиар има културата - Христо Фотев, Недялко Йорданов и Георги Калоянчев...Другите са аноними.
Извинете ме, нема да редактирам, че прекалих с писането

Език кости няма - кости троши!

Тема Re: Колко смешеннови [re: marta_s]  
Автор double_d (минаващ)
Публикувано21.06.07 12:53

Ха Ха Ха.Кмйета кмйета е номер 1.Няма друг такъв в България.Направо като му чуя името и не мога да спра да се хиля с часове.Уникат просто

Автор codeine (транквилант)
Публикувано21.06.07 13:05

Но пък я ми кажи колко летни театри с покрив знаеш а? Ще му сложим и така модерната абревиатура "cc" (це-це, да не се бърка с немското ес-ес) от автомобилната индустрия...

Тема Re: Колко смешен [re: codeine]  
Автор KpucaHa (питбул териер)
Публикувано21.06.07 13:48

Кметът и мен ме позабавлява тази сутрин. Ама и от Николов по-смислено интервю очаквах. Ще бъда така добра и ще приема, че всичко е заради ранния час на Барековите изяви.
Иначе културата ни малко я е позакъсала. Ма и чалгата не е чак толкова на ниво, доколкото знам и блусът също... Градът определено има проблеми:)

Antes muerta que sencilla

Тема Re: Колко смешеннови [re: codeine]  
Автор marta_s (осица)
Публикувано21.06.07 16:09

Летен театър с покрив и зимен театър - кабрио..е те на това викам аз екзотика ...от света на диска

Тема Re: Колко смешеннови [re: double_d]  
Автор marta_s (осица)
Публикувано21.06.07 16:10

Не се смей бе! Човекът от тичане по плажа е слънчасал. Иначе е кукла.

Тема Re: Колко смешеннови [re: KpucaHa]  
Автор marta_s (осица)
Публикувано21.06.07 16:19

Позакъсала я е, защото се прави от Недялко М. Цанев. Грим, костюми, сценография - пак Недялко М. Цанев. Кво толкова му има на едно тучно парти преди премиера със спонсор начело, идиотски рекламни клипове по националните телевизии /в добрия смисъл "идиотски", защото простотията привлича, бейби/, и флайърчета по улиците седмица преди събитието. Ми то и кон да туриш в главната роля, пак ще събере публика.

Автор mizzo (Kind of blue)
Публикувано21.06.07 22:02

Болната ми тема...

Ами самия той, дето успя да изброи имената на трима културни дейци от този богат на такива град, самия той е виновен за това дередже на културата. Защото ако не беше любимия му фестивал "Бургас и Морето" щяхме а го сънуваме този покрив за 3 мил. Ако има тука хора които нямат съвсем какво да правят в първия уикенд на Август, нека да отскочат до летния театър да видят аудиторията на въпросния фестивал. И да пресметнат колко платежоспособна е тази аудитория. Не това е начина. Този покрив се избива за няколко години. Но с добро управление на ресурса. Необходимо е под този покрив да свирят световни звезди. Звезди, които ще нахарат хората от София да запалят колите и да дойдат да видят нещо хубаво и да си оставят кинтите тука, а не в НДК. Но тези звезди, кмета дори не подозира че съществуват, а културния отдел явно няма право на глас. За театъра си много права, само искам да добавя, че от 16 ред нагоре е трудно да се свие дете, камо ли аз с моите размери. Предпоследния път като бяхме там, на "Животът - това са две жени" си платих 12 лева да стоя на стълбите. Понеже не можах да се събера на стола който ми бе отреден. И аудиторията ...не искам да коментирам аудиторията. 80% са над 65 г. които забравят да си изключат телефоните (без които не могат да живеят) дори след като изрично им е било казано по уредбата.
Никакво желание да се направи нещо за младата аудитория. Това е логичния резултат от дългото време, в което ни управлява този екип. Надявам се само да го променим скоро.

Автор Judge (член)
Публикувано21.06.07 22:46

Кметът Й.К. е дебела смешна глупава и нагла буца плът и аморална воня. Срамно е такова добиче да е кмет дори на запустяло село с 2'ма жители в него. Хубавото на репортажа беше, че се демонстрира отличен пример за типа кмет, който нетрябва да бъде допускан и избиран в нито един град или село в Бг. Лошото на репортажа е че срама остава за нас бургазлии ... които 3 мандата издигаме това чучело за кмет на Бургас.

3 милиона за 2 чаршава за покрив .... наглярскооо

Тема Re: Колко смешеннови [re: mizzo]  
Автор KpucaHa (питбул териер)
Публикувано22.06.07 09:57

Абе ти не ги ли виждаш какви са малоумници... Най ми е драго като почнат едни безконечни ремонти през лятото. Какво правиха през зимата? (въпросът е реторичен, мога да кажа кво правиха през зимата и за тва ме хващат нервите.) За тоя покрив не беше една фирма, не беше втора фирма и накрая оплянкааааааа летни ремонти. И кво... "Чамбао" тъкмо се наканиха да дойдат в Бургас и оплянкаааааааа, няма къде да се покажат. (Ей тва ми е болната тема! Има още малко време, Рибок мислИ! ;)) И сега вместо от София да палят коли, ще се палят коли ОТНОВО от Бургас.
Залата на театъра не знам от кога не е виждала ремонт. Ние, дето сме по 165 см. се свиваме, пък за хора като mizzo, дето са се забравили в растежа си е тормоз. Ей тва не е нормално вече. В края на краищата става така, че тези, които искат да ходят на театър и са готови да дадат определена сума пари за това, трябва и рибарски столчета да си носят за стълбите, ако не влизат в рамката 165/50.

Antes muerta que sencilla

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.