Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:47 14.07.25 
Градове
   >> Бургас
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Операта в Бургаснови  
Автор Пakocтниk (да, бе, да)
Публикувано03.05.07 19:25

Говори се, че в резултат на влизането ни в ЕС много театри, опери и оркестри (класическа музика) в България ще бъдат затворени през 2008.
Разбира се бургаските музиканти правят каквото им е по силите да не са в групата на бъдещите безработни, но ми е интересно мнението на не-музикантите - какво е мястото на филхармонията и операта в града и има ли такова?

Тема Re: Операта в Бургаснови [re: Пakocтниk]  
Автор Фиш (вече спокойна)
Публикувано03.05.07 22:02

Драги ми Пакостник,

Много ми се иска да спрем да се плашим от ЕС.Аз, самата, мисля, че присъединяването ни към този икономически съюз, може да ни донесе много плюсове. Не мисля,че едно от най-конвертируемите ни неща(разменни някак ми звучи малко не на място)- културата, може да пострада. Точно артистите от този жанр имат най-много успехи по чуждите сцени.Всеки от нас знае или е чувал колко струват навън билетите за такива постановки.
Аз самата си падам повече по театъра, но пък ти защо не се заемеш с организацията на посещения на симфонични концерти и оперни постановки,а?Така щше помогнем поне мъничко!Както се казва..реален принос от клуб Бургас

Повече сълзи са пролети заради сбъднати, отколкото заради несбъднати мечти.

Автор mizzo (Kind of blue)
Публикувано03.05.07 23:05

Бургаската опера е много известна и харесвана и колкото и да е странно, повече по света отколкото тука. По-миналата година проведоха много успешно едномесечно турне в Испания, а миналата - в САЩ. Така че, не само че няма да изчезне ами най-вероятно, ще добие популярност. Просто операта е по-трудно за възприемане изкуство и българинът още му е трудно. Но скоро ще се променят нещата. Аз вярвам!

Let the good times roll!!!

Тема Re: Операта в Бургаснови [re: mizzo]  
Автор KpucaHa (питбул териер)
Публикувано04.05.07 01:07

Аз също :) Мечтая за по-добрите дни, в които да ходиш на опера и балет няма да бъде екзотика за познатите ти.
Скоро без да искам споделих, че ходя на театър... И никога не съм очаквала познатите ми толкова да се изумят, дори решиха, че се шегувам...
А какво ли ще кажат, ако разберат, че и в библиотека съм влизала.... Отиде ми имиджът;)) Хахахаххаха.
Според мен нямаме култура за опера. Добре е децата от малки да се учат на изкуство. Е, опера няма да е, но пък някоя оперетка... ;)

Antes muerta que sencilla

Автор niro (Европеец)
Публикувано04.05.07 16:12

А аз мислех дори че ще стават повече. Това от бюджета ли зависи?
Иначе скоро ходих на опера по покана на една пишеща тук съфорумка, но определено ми беше трудно с езика... Това и ме кара да ги пропускам този вид културни мероприятия

Тема Re: Операта в Бургаснови [re: niro]  
Автор codeine (транквилант)
Публикувано04.05.07 16:21

Хм... че аз и на български да пеят, пак не разбирам и дума...освен "Ха-ха-ха..."
Затова има едни книжки дето пише кой какво казва и защо..либретото един вид...

Тема Re: Операта в Бургаснови [re: codeine]  
Автор mizzo (Kind of blue)
Публикувано04.05.07 17:44

Операта наистина е странно изкуство. Мен лично една жена от хора на Бургаската опера ме канеше от сума ти време да гледам някоя постановка, като ми е казвала че или ще се влюбя от първия път или ще я намразя. И аз уж съм интелегентно дете, как пропуснах всички големи опери на Верди, които могат да те накарат да се влюбиш и отидох точно на Евгени Онегин. Скучнооооооооо. Издържах две части и преди третата, тъничко се изнизах в бирхалето да дочакам края. Не я намразих де. Просто в момента чакам да дойде времето да и дам втори шанс с някоя известна опера на Верди примерно. Може и някой друг да се присъдени ако има желание да се пробва.

Let the good times roll!!!

Тема Днес от 19 часа-Севилския бръснарнови [re: Пakocтниk]  
Автор morska valna (морско чедо)
Публикувано04.05.07 18:03

Доста късно се включих май,ама има още час де!

Тема мдааанови [re: Пakocтниk]  
Автор MElGAN (морско момиче)
Публикувано07.05.07 16:10

Наистина се говори така! Щели да останат само 3 опери в България - националната,една в средна Б-я,т.е. пловдивската и една по черноморието. Тук идва дилемата Варна или Бургас!!! Но май варненската има по-големи шансове

За сградата на нашата опера има големи апетити от много места. Много народ дава мило и драго да няма опера в Бургас Очаква се до към 2 години наистина да няма опера! Жалко!

Животът е прекрасен!

Тема Re: мдааанови [re: MElGAN]  
Автор KpucaHa (питбул териер)
Публикувано07.05.07 16:15

Аз мога да изразя само съмнение. Не вярвам да махнат операта. В Бургас може и да не е рентабилна, ама навън се харчи, а тези хора трябва да се подготвят някъде.
Макар че, като се замисля, сигурна съм, че ако тръгнат да я махат ще скочат много хора, които никога не са ходили на опера. Което до някъде е жалко...

Antes muerta que sencilla

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.