Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:40 14.07.25 
Градове
   >> Бургас
*Кратък преглед

Тема Ах, чудесата!нови  
Автор marta_s (осица)
Публикувано07.04.07 19:45

Вярвате или не, чудесата са факт.
Т. Прачет например / не цитирам точно, пък и не само него / казва, че да вярваш в Богове е все едно да вярваш във водопад /дрън-дрън, съвсем друго беше/. Просто защото има водопади.
Какво хубаво чудо е Великденският Благодатен Огън! Трябва ли да знаем как се получава този номер или е по- добре да оставим всички домашни на Бог? Трябва ли да се потрудим и да разберем онези неща за Вселената и Всичко останало или да се пуснем с бънджи в Първата черна дупка, която доказано Нема да ни навреди /ако не сме със свръхтегло/. Мислите ли, че Галилей е имал съпруга и дванайсе кокошки, а гениалните му хрумвания са били само плод на Безкрайната Досада, Коато Управлява Света????

Език кости няма - кости троши!

Редактирано от marta_s на 07.04.07 20:04.

Тема Re: Ах, чудесата! [re: marta_s]  
Автор morska~valna (морско чедо)
Публикувано08.04.07 01:41

Ами аз съм абсолютен атеист и "карам" на принципа око да види,ръка да пипне.Никога през живота си не съм "викала" неволята,защото не вярвам и в чудеса.Чудеста сами си правим.А за Галилей...........ми не знам

,защото не съм му набор,а и не познавам негови такива.

Тема Re: Ах, чудесата!нови [re: marta_s]  
Автор codeine (транквилант)
Публикувано08.04.07 10:58

Чудесата Марте са навсякъде... или никъде! Или всичко е чудо, или пък чудеса няма, а всичко си е в реда на нещата...

Кой може да определи нещо чудо ли е или не? И каква е разликата между чудо и фокус? Явно излиза, че е чудо всичко, което не познаваме...докато фокусът е уж нещо дето може да бъде обяснено с помощта на науката... а тя горката е толкова недорасла още...

В тази връзка ми е чудно защо като в божи гроб влезе патриархът огнят е чудо, а ако случайно влезе Астор ще се окаже фокус?

Тема Re: Ах, чудесата!нови [re: codeine]  
Автор marta_s (осица)
Публикувано09.04.07 17:30

Ами, ако му пребъркат ръкавите може и чудо да се окаже:) Обаче арменците чекат в двора, така казаха.

Език кости няма - кости троши!

Тема Re: Ах, чудесата!нови [re: marta_s]  
Автор Фиш (вече спокойна)
Публикувано17.04.07 17:19

Включвам се и аз в чудесата..ни в клин , ни в ръкав.....ама щото съм решила да си сменям ортодоксалната вяра, се чудя от доста време има ли чудеса, няма ли. И смилайки..понякога ..всичко що се пише и аз го попрочитам (само мънинки части, за да не напълненя много от знания)..и съм убедена, че сме резултат от някакъв експеримент.И точно България се е паднала на някаква група хайлази,дето редовно проспиват важните и драматични знания и ние, българите, сме все назад в опашката.Предлагам да сменим групата , за да ни съ случват по-хубави чудеса.
Само не знам как ще стане, да знаете)

Повече сълзи са пролети заради сбъднати, отколкото заради несбъднати мечти.

Тема Re: Ах, чудесата!нови [re: Фиш]  
Автор codeine (транквилант)
Публикувано17.04.07 18:22

Това и аз го подозирах по едно време, ама почвам да си мисля, че не е точно така. Твърде е вероятно ние да сме някаква болест по планетите...паразити един вид. Нещо като плесен... като тази по сиренето на Марта

. С тази разлика, че сиренето може само да ни затрие ако много му омръзнем... а не да чакаме някой да ни хвърли в боклука барабар с него...
В тази връзка, също като плесента се каним да нападнем и околното пространство - луната, марс и всякакви други места, дето да се завъдим. Естествено докато не ни усетят и кажат "Ваща мама плесен такава! Глей ги как се завъдили гадините в тоя край на галактиката, дето одавна не сме пръскали...." и вземат, че ни напръскат със САВО...

Или пък ако сме експеримент, сме неуспешен и са ни зарязали да се саморазвиваме... доколкото не пречим. Само от време на време някой мине та надникне кво става, ама откакто сме си пуснали спътници и интернет по тях, хич не им и трябва да ни доближават, а от разстояние проверяват кое до къде е стигнало...В тази връзка си мисля, че вече ако някой види извънземни на земята, то това ще са някакви простаци, дето идват само да се гъбаркат със земляните. Тези които искат да научат нещо за нас - има гугъл(дали пък не е тяхно изобретение, на 12ти април имаше некви извънземни накацали по буквичките му)... Защо иначе едно време по библейски времена ще са прелитали през година-две да проконтролират нещата, а сега се скатават и само тук-таме се покаже някой и то не да каже нещо мъдро, а да плаши децата ....

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.