Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:31 15.07.25 
Градове
   >> Бургас
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Пак за Альошатанови  
Автор WARGREYMON (steel and fire)
Публикувано13.03.07 18:58

Преди време някъде из клуба се мъдреше тема за паметника на съветските "освободители", който стърчи на пъпа на Бургас.
Онзи ден го разглеждах и стигнах да извода, че братята съвети са имали и други увлечения освен комунизма:
http://monsters.hit.bg/Foto_0113.jpg
Доста гейско не мислите ли?

Като четох старата тема, се учудих как може да защитавате тази останка от съветското влияние... Паметник на армия, кято обяви война на България и ни натресе 45 години комунизъм... Не знам къде другаде издигат паметници на окупаторите... Май само там дето е минал съветският ботуш. А акта по осветяването и реставрацията на това нещо само доказва, че комунизмът е наистина здраво вкоренен в нечии сърца или някои хора просто са забравили на какво е този паметник...

Редактирано от WARGREYMON на 13.03.07 19:02.

Тема Re: Пак за Альошатанови [re: WARGREYMON]  
Автор codeine (транквилант)
Публикувано13.03.07 19:06

Ааааааааа!!!! А!!!! Бахти, досега не съм се заглеждал никога какви онези партизани там....ми те баш бая гейове вееееее... лелееееее, ми кажи ми как сега да го бутнем? Нали ще скочат съвкупом всички гей организации ...джемини-фемини и т.н. как видиш ли събаряме единствения паметник на мъжката любов в страната....

Тема Re: Пак за Альошатанови [re: codeine]  
Публикувано13.03.07 19:33

Ами и аз не се бях заглеждал... Ама онзи ден се позагледах, ужасен от реставрацията, че и осветяването на това нещо, да ни напомня и посред нощ за Големият Брат... И така открих тази интересна сценка и реших да я представя на вашето внимание .

Автор KpucaHa (питбул териер)
Публикувано13.03.07 20:41

На мене тъй като тая тема ми е безкрайно безинтересна за спор, щото господинът, който я повдигна за кой ли път, се изцепи прекалено просташки, ще отговоря с цитатче:
"Когато отидеш в един град в Европа, го четеш като отворена книга, като памет на обществото. Запазени са епохите. "- арх. Тодор Булев, зам. шеф на Съюза на архитектите.

Всеки да си направи изводите за себе си, най- вече тия, които се чудят как да си стискат очите пред историята.

Над Доном угрюмым идем эскадроном,
На бой вдохновляет Россия страна.
Раздайте патроны..

Тема Re: Пак за Альошатанови [re: KpucaHa]  
Публикувано13.03.07 21:13

Има резон в думите ти. Но защо ли едниствения паметник, който ще се изпречи на случайно попадналия в града човек е точно този - паметника на окупацията. Не казвам че не трябва да го има - японците си запазиха някои, от унищожените от атомната бомба, сгради, берлинчани си запазиха парче от стената, така че няма лошо и ние да си запазим Альошата. Ама от всички паметници в Бургас, само и единствено този да е осветен и излъскан... Паметника на руските освободители е забутан така, че ако не знаеш къде е може и да не го намериш. Паметника на българският войник е една невзрачна статуя изправена пред ДНА, имаща комична прилика с правещия се на паметник Тодор Колев от "Господин за един ден". Забелязах, че растителността около паметника на Пушкин в Морската градина е старателно руинирана - от дърветата са останали жалки пънове а храстите са подрязани ужасно ниско - цялата композиция е отишла по дяволите... сложили са осветление... и какво от това, като са руинирали всичко около самия паметник? За сметка на това Альошата се извисява гордо и победоносно над целия център. Това ли е най-доброто което може да предложи Бургас и с което трябва да се гордее? Ако е така, то да живее партията, другари!

Ще спра до тук. Първоначално исках просто да пусна снимката, защото ми се видя смешна. потърсих старата тема позачетох се и това предизвика втората част от първото ми мнение. Не исках да подклаждам стария спор, изпуснах се, съжалявам

KpucaHa би ли уточнила, кое точно е просташкото? Не мисля че съм казал нищо неприлично. Ако не броим определението "гейове" за целуващите се мъже изобразени на паметника. Но според мен е точно.

Публикувано13.03.07 21:46

Това е просташкото, да. Не говориш все пак за Евгени Минчев, говориш за ПАМЕТНИК. Некво уважение нема ли у тебе бе батенце? Некво такова, квото и да е? И много ме дразнят всички като кажат "Ми тя Русия ни окупирала". Ми и ти да обявиш война на целия свят и теб ще те окупират, даже първа майка ти, дето те е родила, ша та ошамари. Проблемът с окупацията е проблем на БГ политиката, смятам си достатъчно осъзнат за това. Пък и ако не бяха руснаците едно време, още на аркадаш щяхме да си говорим. Чок гюзел, анадъмно?

И рабира се, не този паметник е най-доброто, което може да предложи Бургас. Най- добре е да го разрушим, по добра БГ традиция. И да реституираме мястото.. Хмм, тъй замисля ли се, ще стигна до строителството и с Ирен ще се окажем фенки на идеята ;))))

И какви са тия македонизми от теб. "Руинирал"? Плюеш незнайните войни, ма те кефят незнайните държави, а... Уфффф, както вече казах, темата сме я говорили преди около 2 месеца, не ми е забавно отново да споря и да вадя тези. Enjoy.

Раздайте патроны..

Тема Re: Пак за Альошатанови [re: KpucaHa]  
Публикувано13.03.07 22:05

Откога глаголът "руинирам" стана македонизъм? Пък и както би трябвало да ти е ясно такова животно като македонски език няма.
За това ако не били руснаците - съгласен съм - ама този паметник на Тройката няма нищо общо с руско-турската освободителна война. Паметникът на руските освободители се намира зад старата сграда на свободния.
А по въпроса за кое е просташко и кое не - от кога по паметници се изобразяват целуващи се мъже?

Така или иначе постовете ти издават, че просто се заяждаш, а не четеш какво пиша, поради което не считам за смислено да продължавам да ти отговарям.

Публикувано13.03.07 22:23

Че аз па хич не държа да ми отговаряш, да сме наясно, моля. И без това малко спя, това, че ще пострадам малко по отношение на твоя answerless характер хич не ме плаши:)

Освен това не се заяждам. На различни тези сме и това, че приемаш моята като заяждане, означава, че не си толерантен към чуждото мнение. Руските президенти май всички си имат снимки как целуват по устните някой, ма до ся за никой не са казали, че е гей. Туй е емоция, патенце. Драматизмът на епохата. Колко се радваме, че сме живи и тп. и тп. И аз не съм мн съгласна, ма и ескимосите не ги разбирам като си търкат носовете. НО СЪМ ТОЛЕРАНТНА.

И какво толкова те трогна това, че нарекох определено изказване тъпо? За мене цяла тема имаше и не можа толкова да ме разтърси. Деба темерута съм беее....

Раздайте патроны..

Публикувано13.03.07 23:00

И за руинирам- тъй като ме мързи да обяснявам, щото правя др глупости- пусни го в google.
Айде, със здраве.

Раздайте патроны..

Автор niro (Европеец)
Публикувано14.03.07 10:03

Ако трябва да бъдем точни - войната бе обявена на Б-я заради съюзничеството ни /макар и на правителствено ниво/ с Германия. Не на народа, още повече че тук също се е водила в някаква степен гражданска война. Месеци по-късно пък направо ни приемат към тяхната армия и се включваме пък с/у бившия ни съюзник и това, както и тяхното застъпничество после при приключването на войната доста спомага да не сме колкото една Македония например.
Друг е въпроса, че сме си гъзолизци и такива ще си останем... И др. страни са воювали с/у фашизма, и те са имали партизани - Гърция, Сърбия, Чехия, Италия, Полша... но някои се стараеха на повече самостоятелност. За съжаление ние определено не бяхме м/у тях... Сега пък слушаме разни други 'чичковци' от близо и далече и дано от членството ни в ЕС почне по-малко да ни личи

А паметника е донякъде символичен - почти е нямало загинали при преминаването им през Б-я; по-скоро е за един по-голям период от време преди и заради самата война. И има разлика м/у комунистически паметници и такива за загинали хора, 'незнайния воин' и/или в знак на признателност...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.