Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:56 05.01.25 
Градове
   >> Бургас
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Нов сайт за Бургас.  
АвторB.K. (Нерегистриран)
Публикувано28.08.04 11:31

Здравейте,
В интернет пространството излезе нов сайт за Бургас

.
Наистина станаха много сайтовете за нашият град, но това не е лошо, понеже конкуренцията подтиква всички към подобраване на качеството - дизайнът, съдържанието и т.н.т. Знам най-малко 10 подобни сайтове и незнам дали съм прав, но 90% от съдържанието им е почти едно и също. Като редактор на имам предложение към всички колеги и други желаещи да обединим усилията си и да направим един сайт, но много по-богат и съдържателен. Аз не живея с мисълта, че моят сайт е най-добрият, най-великият или всичко НАЙ. Много от нещата не са издържани както е необходимо, но е много трудно подобен сайт да се поддържа от сам човек така, че да е на необходимото ниво. Под ниво разбирам НАЙ-ДОБРОТО за града ни, защото той заслужава това.

Болно ми е като виждам как си разпиляваме силите и всеки се е затворил в своите страници и крета като се напъва да постигне нещо.
Много от нещата които тук се дискутират се разглеждат и на други места - в други форуми. Зная, чв всеки по този начин се самоутвърждава и доказва на света, но ако преодолеем различията си може да постигнем много.

С това не искам да правя реклама на сайта си. Просто предлагам на обсъждане една тема която ме вълнува и на която трябва да се намери решение рано или късно.
Когато има желание да се направи нещо в името на.... хайде да не говорим големи думи, трябва да се направят и компромиси.

прави ми впечатление и голямата апатия която е налегнала всички. В другият сайт който правя се натъкнах на нещо което силно ме впечатли - 99% от посетителите чакат друг да им намери информацията и да им я поднесе на типсия и то БЕЗПЛАТНО разбира се, но не и да споделят това което имат с колегите си. Сайта е на професионална морска тематика и вътре съм поставил за безплатно ползване над 18 GB информация във вид на стотици програми , файлове, книги ръководства.... какво ли не и дадох възможност всеки да добавя каквото има за да направим заедно вдна голяма виртуална библиотека с морска информация.... но за една година само 3-ма души пуснаха няколко програмки, а посещенията са над 104000 !!!

Ако няма желаещи които да помагат в редактирането на сайта, то посочете грешните му и нещата които не ви харесват в него, за да мога да направя съответните корекции.

Бъдете здрави.
Извинете ме ако не съм прав. Няма безгрешни хора.

Тема Re: Нов сайт за Бургас.нови [re: B.K.]  
Автор Voice (of America)
Публикувано28.08.04 15:40

Браво Браво и пак БРАВО!!
Един сериозен човек имало, другите само приказваме. Дизайна е свеж и има доста информация. Имам голямо желание да помагам а не само да бравосвам :)
Идеята за виртуалния справочник е много добра, мисля че всеки може да помогне с възлови места в региона в който живее.
Като критика или по-скоро грешка мога да посоча галерията. Снимките по принцип не са с високо качество (на Photoclip ми мирише ) а това, че си ги направил gif 256 цвята направо ги е довършило. Такива малки снимчици трябва да са не повече от 25к а те са 60 и нагоре и на всичкото отгоре не се зареждат thumbnails а направо снимките, което ще е кошмар за хората с бавна връзка. Ако не ти се губи време ми прати оригиналните файловете да ги resize-на и компесирам...аз си падам по бутнивата работа
Друго, което ми се струва че липсва е повече информация на първа страница по подобие на infomar. Хората вече не обичат да се ровят по менюта :)

Тема Re: Нов сайт за Бургас.нови [re: Voice]  
Публикувано28.08.04 19:55

Прав си - на Фотошоп са правени и го отчитам като грешка. Оригиналите са чудесни (помое мнение - лично съм ги правил), но трябва да се конвертират и ще търся програма за целта. Не бих се отказал от помощ и ако не си се отказал от нея, мога да ти изпратя оригиналите на диск ( аз съм в Бургас).
За менютата съм се стремил всички да се виждат на всички страници - в горният блок и в страничния. Не съм спец по дизайн и организация на сайтове и не забравяй, че това е все пак любителско изпълнение от капитан - морски човек.
Всякаква критика би ми помогнало, както и включване на повече хора в добавяне на информация.

Тема Re: Нов сайт за Бургас.нови [re: Voice]  
АвторToi e (Нерегистриран)
Публикувано28.08.04 20:34

Ti puk kakwo razbirash ot sajtowe?Navigaciata li ti e probnlem, meniutata li?

Sajta si e mnogo hubav - kato dojdat poveche posetiteli shte vidish, che shte si trugne. I dizajna mu e 6, i kartinkite. Za organizaciata - idi vizj drugite smeshki praweni za Burgas i shte razberesh che e 5 godini napred.

Тема Re: Нов сайт за Бургас.нови [re: B.K.]  
Авторvoice (Нерегистриран)
Публикувано29.08.04 13:48

Хех това ми прозвуча като - аз съм дизайнер а в свободното си време съм лекар
Като гледам и инфомар, прекалено добре си се справил за любител, направо не е за вярване
Безмислено е да записваш CD за няколко снимки. Има малки програмки за batch resize и компресия (не че един action във Photoshop не върши същата работа) но освен за resize за друго не им се доверявам. Ако искаш ще ти правя на мейла една такава програмка да ги resize-неш накуп и така с намален размер ще е по лесно да ми ги пратиш. После аз ще се занимая с компресията им поотделно.
А за информацията ще погледна с какво може да съм от полза все пак тя е по-важна от някакви си снимки.

Тема Re: Нов сайт за Бургас.нови [re: Toi e]  
Авторvoice (Нерегистриран)
Публикувано29.08.04 13:53

Ами странно че от това разбирам.
Няма голяма полза от хора на които всичко им харесва или пък другата крайност само критикуват.
Другите смешки не ги гледай, те ако искат да продължат да съществуват ще се променят (а някой вече го направиха).

Тема Re: Нов сайт за Бургас.нови [re: voice]  
Публикувано29.08.04 16:44

Подобна програмка за преоразмеряване на куп ще ми свърши работа.
Благодаря за продложението. Сега ще добавим в сайта възможност всеки потребител да може да поставя информация, но преди това тя ще се разрешава от администратор (за всеки случай да не се пусне някоя глупост - хора различни, знае ли човек...кой какво иска да каже на света), като има възможност да се дават права на допълнителни "админи" които да могат да публикуват директно в сайта, но това е за лица на които може да се има вяра, че няма да пускат глупости, секс, наркотици и т.н.т. неща.

Това е стандартен подход приет от подобни сайтове с което не искам да обидя посетителите. Разбира се, че трябва да си вярваме, но "вервай ми..." вече не върши работа щом и на държавната ГЛАВА вече не може да се вярва на обещанията...

Тема Re: Нов сайт за Бургас.нови [re: voice]  
Автор deisi_girl (gotinata)
Публикувано04.09.04 20:13

ot taq tema razbrah 4е ima mnogo stranici za burgas oba4e v nito edna ot tqh ne mojah da namerq snimki na ahtopol a v stranicite za aht ima snimki ama te sa na plaja,keq,skalite..a az iskam ot centara,na restorantite,diskotekite i t.n. i za jalost nikyde ne moga da namerq

Когато Linkin Park говорят,тогава и боговете мълчат

Тема Re: Нов сайт за Бургас.нови [re: deisi_girl]  
АвторCabel (Нерегистриран)
Публикувано04.09.04 22:32

Как да ти обясня, че най-добрия начин е да идеш до Ахтопол, да снимаш каквото искаш, да поразапиташ за телефон по номер/име и да си жива и здрава.

Щото смотан Кабел напред крачи, не като раче-осмокраче - назад. Асоциален за масите, а за приятелите - брат. Ако ме срещнете някъде в своя град, да знаете Кабел е със огромен заряд. С "Калашник" плюс рими - хайде на ряд!

P.S. Пробвай в страницата на БТК. Можеше да се рови телефон-име и обратно. Поне така беше преди. Обаче за име-телефон, трябва да знаеш на чие име е регистриран абоната.

Тема Re: Нов сайт за Бургас.нови [re: Cabel]  
Автор deisi_girl (gotinata)
Публикувано04.09.04 22:54

na men mi trqbva to4no tel-ime a otnosno snimkite togava sym pravila vsi4ko drugo samo ne i da snimam a sega me e qd za6toto v ahtopol be6e tolkova qkoooooooooo

Когато Linkin Park говорят,тогава и боговете мълчат

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.