|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Въпрос с повишена трудност
|
|
Автор |
dragon OO7 (Змей горянин) |
Публикувано | 10.12.11 22:35 |
|
След като има толкова много клубове, участници, спортисти и ентусиасти, а някой да сподели каква полза е имал от практикуването на бойното си изкуство.
Сигурен съм, че не е само събиране на учебна такса и бърсането на пот по челото .
Поздрави
| |
Тема
|
Re: Въпрос с повишена трудност
[re: dragon OO7]
|
|
Автор | westminster (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.12.11 18:30 |
|
Прав си,но само за тренирането в БГ.В другите страни не е така.Тренирал съм в Англия.
| |
|
Това не беше въпрос - заяждане, а опит за обмяна на мнения.
Лично на мен тренирането не ми е дало много способности за бой, но бойните изкуства са и нещо друго, нали
Поздрави
| |
Тема
|
|
|
Автор | :) (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.11 20:49 |
|
1. Научих се как да раздавам шамари с чалъм и как да не ми пука, когато ям шамари.
2. Научих се на уважение, дисциплина и отговорност.
3. Научих се как да се грижа за тялото си и какво да правя, за да се чувствам добре в кожата си.
4. Научих се да уча без да питам и без да ми показват.
5. Научих, че ние, хората, не сме това, което мислим или говорим, а това, което правим.
6. Опознах собствените си възможности – и се научих как да прекрачвам границите им.
7. И последно, но не по важност – научих, че когато паунът си разпери опашката, му се вижда гъза.
Повечето от нас отиват в клуб за бойни изкуства, за да се научат да се бият. В което няма нищо лошо - даже хич. Но ако не научат нищо друго, докато са там, значи са си загубили времето.
| |
|
Хората цял живот не опознават възможностите си, а ти само с едни тренировки - и готово
Поздрави
| |
Тема
|
Re: бравос
|
|
Автор | :) (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.12.11 16:16 |
|
Няма как да е толкова просто . Иде реч за опознаване на физическите възможности, свързани с б.и. След това, разбира се, такъв урок може да бъде използван за принцип, който да се приложи и на друго място в живота.
В японските бойни изкуства тази разлика се обозначава с наставките "–до" и "–джуцу". "До" означава път, философия, начин на живот, а "джуцу" е изкуство, техническата част, бойната система. Например, когато пренесем наученото от "джу-джуцу" в ежедневието си, тогава практикуваме "джу-до".
Ти тренираш ли нещо? Разказвай, не се спотайвай – научил си, не си научил, харесва ти, не ти харесва, има полза, няма полза... Все нещо те е сръчкало, за да влезеш тук и да разпитваш кой какво.
| |
Тема
|
Re: бравос
[re: :)]
|
|
Автор |
dragon OO7 (Змей горянин) |
Публикувано | 29.12.11 21:54 |
|
Отдавна съм минал организирания период. Май ми донесе и разочарования, а и не само на мен. Но това е без значение.
Ами не можаха да ме ограбят в Торино, минах покрай един задник, като се опрях на него. И това е. Остана само тъпото упорство. Обстоятелствата като са против мен, това ме мотивира ама яката.
Е, помогна ми и да мина леката покрай стреса, че имах някаква аритмия на сърцето.
Поздрави
| |
Тема
|
[re: :)]
|
|
Автор |
Polydeuces (Търсещ) |
Публикувано | 26.09.12 10:16 |
|
Хубав отговор.
А травми, болки и кръв?
Не вярвам да сте се разминали, ако сте тренирали усилено.
sol lucet omnibus
| |
Тема
|
[re: Polydeuces]
|
|
Автор |
ozomatli (A Touch Of Evil) |
Публикувано | 26.09.12 16:26 |
|
Сладката цена на опита. Или приемаш предизвикателството и учиш, или отиваш в клуб по шах
| |
|
Да.
sol lucet omnibus
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|