Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:32 08.07.25 
Спорт
   >> Бойни изкуства
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема За жените решили да zапишат каратенови  
Авторeднa (Нерегистриран)
Публикувано21.09.09 12:11

Здравейте,

искам да ви посъветвам да не се zаписвате бойно иzкуство в България, zащото повече ще ви увредят zдравословно, отколкото да ви научат на някакъв спорт. Моята история е следнатаМ

Някъде в началото на деветдесете zаписах карате киукушинкай в спортния клуб на Божинов или Божков (не съм zапомнила името му) във Варна. Тогава бях някъде тринадесетгодишна, начинаеща, беz никаква фиzическа подготовка. Само след две седмици един от тренйорите на име Валентин, zдрав, як мъж на около 45, с черен колан по карате, минавайки покрай нашета група, ни удряше един юмрук в стомаха (повечето от нас също като мене бяха деца). След тоzи удар, стомаха таке ме zаболя и така ми се догади, че трябваше да прекъсна и на рентген се окаzа, че стомаха ми се е килнал леко (zавинаги). Искам да ви каже, че в Германия, където в момента живея пълен контакт(full contact) т.е. удари в тялото е абсол. zабранен, да не говорим zа начинаещи беz никаква фиzическа кондиция. Така че не ви съветвам да се zаписвате и не zаписвайте децата си, zащото както и много други неща в БГ спортните клубове от никого не са контролират, гледат само печалбата и въобще не им пука zа zдравето ви, ще ви увредят zа цял живот.

Тема Re: За жените решили да zапишат каратенови [re: eднa]  
АвторKиokyшинkaeц (Нерегистриран)
Публикувано05.11.09 12:56

Искаш да ми кажеш че в киокушина в Германия са забранени ударите в тялото пълен контакт?Това е твърдо бойно искуство,като те е страх от травми запиши се да тренираш шахмат

Тема Re: За жените решили да zапишат каратенови [re: Kиokyшинkaeц]  
Автор Miss Zhekova (in love)
Публикувано04.02.10 19:19

А и не е особено коректно да слагаш всички под общ знаменател, нали?

Това, че в един клуб, условията са такива (а и кой може да знае, дали те са били точно такива, каквито казваш) не значи, че навсякъде е така Иначе.. сори за травмата ти..

Автор amazonian (ентусиазирана)
Публикувано17.07.10 15:42

Благодаря за предупреждението! Добре направих, че не пуснах сина си на карате - именно във Варна

Don't tell me what I can't do

Тема Re: За жените решили да zапишат каратенови [re: amazonian]  
Авторzayka (Нерегистриран)
Публикувано09.08.10 15:48

Много жалко, че точно във Варна, където са едни от най-добрите преподаватели по карате, си лишила момчето си от тази възможност за развитие.

Автор Иceйдo (непознат )
Публикувано20.08.10 09:23

Малко и аз да се вмешам...огромна е разликата в стиловете на бойните изкуства камо ли в Карате...не знам що хората викат карате на тая корейска разработка Киокушинкай и искам някой разбирач да ми покаже къде им е точно каратето???
В техниките от кик бокса сигурно или в махленския начин на водене на бой? Където удрането по бъбреците и сигурно основен удар и лоу кика - да тва е наистина карате.
Съжалявам, че си попаднала точно на тая измишльотина и си останала с негативно мнение за Карате до. И аз на твое място не бих тренирал в такива махленски общности.

Тема Re: За жените решили да zапишат каратенови [re: Иceйдo]  
Автор дъждът (шутка)
Публикувано21.08.10 14:40

Яла да ти покажа.

1. Киокушин има толкова общо с Корея, колкото карате със Япония, или колкото аз с Тринидад и Тубаго. Масутацу е роден в Корея, и е прекарал там първите 15 години от живота си. Учи там корейско кемпо, което всъщност е японския термин за един китайски стил, наречен не помня как (ако те интересува – ще проверя.)
Карате пък по принцип не е японско бойно изкуство, както се счита. Бива създадено къде 17ти век в Окинава, а японците не се докопват до него чак до началото на 20ти.
Доколкото карате е окинавско, то и окинавците не са го съвсем изислили, щото класическите стилове окинавско карате се базират на предшестваща окинавска система, наречена “то те” (китайска ръка

), която пък идва от смесица между древното окинавско “те” (мега проста и груба система, ако въобще може да се нарече система – поради липсата на организираност на техниките) и куп китайски такива, донесени от преселници.

А сега кажи пак за националната принадлежност.

2. Същинското карате наистина е “махленски бой”. И няма какво друго да е, при положение, че тва б.и. е създадено, за да върши работа на средностатистическия див окинавски островитянин, когато не разполага с нищо друго, освен дрехите на гърба си, а е изправен срещу самурай от японските войски с пълно бойно снаражение – представи си ги само всичките му там шлемове, кори, къси и дълги мечове, лък и стрели, евентуално тояга, други режещи по-малки приспособления. Единственият начин да си отървеш кожицата в такова положение, е не само да се разлютиш “махленската”, ми да приложиш възможно най-гадните и подли номера и номерца, за които можеш да се присетиш. И пак не ти е сигурна работата. (Познай кога ще ти хрумне да мислиш за правила, чест, уважение или разните му там церемонии. Туй са японски дивотии, които се разказват от майстори, дето са прекарали целия си живот в дожото и никога не са яли истински бой на улицата.)

Подозирам, че си шотоканец, и като повечето такива си се увлякъл в “борбата между феновете”, т.к. Много силно не поддържам безсмислените разпри “на верска основа” между шотоканци и киокушинкайци. Тъпо е да се подценява една система в нейната цялост, като се сравнява с друга такава.

Тема Re: За жените решили да zапишат каратенови [re: дъждът]  
Автор Alfa Dog (единак)
Публикувано28.12.10 00:01

Тъкмо мислех да пиша нещо по-така комично, но ти колега си ме заместил доста навреме.

Тема Re: За жените решили да zапишат каратенови [re: Иceйдo]  
Автор Alfa Dog (единак)
Публикувано28.12.10 00:03

Приятелю, колко мае гери има в шотокан и колко в киокушин?

А колко маваши?

Съжалявам, но от шотокан идвам и се връщам от киокошин. Не можеш да ме убедиш...

Автор Alfa Dog (единак)
Публикувано28.12.10 00:09

Първо съжалявам, че се е случила травма, макар да не вярвам в "килването". Просто няма къде да се дене пустия му стомах.

Киокушин наистина не е за момичета с крехка физика, или за такива неподготвени със спартанските му методи на тренировка.

Не оправдавам колегата, за нанасяне на твърд удар. Но надали е бил по-различен от ударите на всички останали.

Присъствал съм на ситуация с извадено коляно на момиче вя залата. Аз имам доста травми и на колена и скъсани мускули. Да за съжаление е блъди спорт. Но доста по-внимателен към практикуващите от муай тай примерно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.