Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:10 14.05.26 
Спорт
   >> Бойни изкуства
*Кратък преглед

Тема Големи проблеми с тоя шпагат!нови  
АвторHaчинaeщ (Нерегистриран)
Публикувано30.11.06 10:43

Здравейте,

Започнах да тренирам кик-бокс преди 7-8 месеца. Много ми е трудно с шпагата (краката настрани, незнам какъв беше). Почти не съм мръднал отначалото! Някой може ли да ми даде някои съвети как да се подобря? Какво трябва да правя на тренировки, вкъщи, накое да наблягам и т.н.? На 26 години съм и явно за това е поблема, но все пак дано да има начини, че без крака съм за никъде.

Мерси много
чао

Тема Re: Големи проблеми с тоя шпагат! [re: Haчинaeщ]  
Автор rapidfire (магьосник)
Публикувано30.11.06 15:24

Да, само че ти трябва другарче

Методиката се нарича ПИР или Постизомтрична релаксация. Описана е и в книгата на Кук Киокушин карате.
Значи - избираш си партньор приблизитално с твоя ръст. Слагаш си крaка си на рамото му. Ако не стигаш, помоли го да приклекне. Много е важно да не свиваш крака в коляното! Трябва да е прав като патерица! След това натискаш надолу, колкото сила имаш. В момента в който отпуснеш, партньорът ти трябва да повдигне крака докъдето можеш да търпиш и да пружинира леко нагоре надолу десетина пъти.
Това упражнение се повтаря 5-6 пътис всеки крак в мае, йоко и ура. Отнема не повече от 10-на минути, което значи че спокойно можеш да го правиш по време на или след загрявката. Избягвай да пробваш незагрял! Поне не през пъвите 3-5 години!
Дава страхотни резултати Във физиотреапията и рехабилитацията го изполваме за преодоляване на контрактури и сраствания във ставите. Действай!

Трябва да правим добро от злото, защотото то няма от какво друго да бъде направено

Редактирано от rapidfire на 30.11.06 15:26.

Тема Re: Големи проблеми с тоя шпагат!нови [re: Haчинaeщ]  
Автор БoянlYl (магесник)
Публикувано05.12.06 16:28

Въпреки че колежката магьосница е дала добър отговор мога да те посъветвам и на друго, просто както и да те учат да се разтягаш постоянствай нищо не става за ден-два понякога и за месец два или година две също

Постоянството му е майката особено ако си на възраст тогава всичко става по трудно
Под на възраст имам да си почнал да тренираш над 18-20 просто организма вече не е толкова гъвкава а след 25 съвсем, тогава времето е основен фактор
Успех

Тема Re: Големи проблеми с тоя шпагат!нови [re: БoянlYl]  
Автор Rapidfire (магьосник)
Публикувано08.12.06 23:30

Е анджак де!

То моята рецепта да не действа за един ден?

Трябва да правим добро от злото, защотото то няма от какво друго да бъде направено

АвторИBKA (Нерегистриран)
Публикувано19.01.07 18:28

Аз съм на 12 и мога да правя шпагат.Научих се с в къщи и с помощ на една акробатка.Знам доста упражнения за разтягане в къщи и другаде.Ако искате да питате нещо или ви трябват упражнения ми пишете на: ivka__12@abv.bg

Автор bguzer (европеец )
Публикувано22.01.07 09:09

Е това време, което ще отделяш за шпагат да разработваш, вземи го използвай за ОФП, СП, ТТП ... Направи си техническия арсенал според твоите индивидуални качества, пък на шпагата му дай "почит и уважение" и толкова.

Тема Re: Големи проблеми с тоя шпагат!нови [re: bguzer]  
Авторbbb (Нерегистриран)
Публикувано23.01.07 04:04

На 26 става бавно, прави си упражненията за разтягане редовно , но без излишен ентусиазъм и без да припадаш от болка. По-добре е да не може да правиш шпагат , но да си със здрави стави и сухожилия. Още повече , че шпагата не е чак токова необходим.

Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано11.03.07 01:59

Ot izvesno vreme treniram taekwon-do na 20 godini sam 2 pedi mi ostavat da napravq shpagat 8gup sam (jylt kolan koeto e po4ti nishto). ot opitami v tva boino izkusvo ne e golqm ama shte i kaza za men kak sedyt neshtata. Printzipno fokusa(da zadarzi krak za okolo 5 sec na mqsto deto si udaril) na udar s krak e na ravnishto na slycheviq split a bez fokus az sam 185 ritam na vichina 1.80 bez da se kontuzq. Shpagata nai-veche pomaga za fokus i po-golqma tochnost. pri muji spagat rqztqgash 2 muskola a to ima oshte 4 krakata i krysta. za men ritnika e 70% texnika i 30% raztegnatos. Nachini za razpuvane na s tzel visok i silen ritnik za mnogo tipove i nemoga da ti gi obesnq tuk. Predlagam ti da otidesh na po taekwon-do i shte vidish uprajneniqta za ratqgane. s tezi uprajneniq pochvash da mojesh da pravish po-visoki ritnitzi, no shpagata shte go svalqsh pone 5-6 godini dokato go svalish do zemqta. Za da ritash nai vajnoto e da si jilav. Ako xodish na fitnes i pravish uprajneniq za kraka nigoga nqma da ritash visoko. Drugo ako ne se qde meso i sol po lesno shte svalish spagata (az lichno tva ne go pravq).

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.