|
Тема
|
С какво сте по-добри сега?
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 17.06.03 12:08 |
|
Въпросът ми е твърде общ и може би философски, но все пак с какво ви промениха бойните изкуства?
Смятате ли, че е настъпила личностна промяна във вас или просто се чувствате по-.... самоуверени?
Питам, защото си мисля, че нещата са взаимосвързани и са във влияние едно на друго помежду си.
Питам, защото ми е интересно как ще отговорят хора с изградени житейски позиции по въпроса за БИ.
Просто си питам. 
Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.
| |
Тема
|
Re: С какво сте по-добри сега?
[re: valsodar]
|
|
Автор |
Kontra (ламе) |
Публикувано | 18.06.03 14:23 |
|
Да ти кажа честно аз тренирам за духовната чекия. Малко по-културно казано - за вече почти 8 години ни е да е станало човек от мене , ни е да се чувствам . . . някакъв - радвам се на самите тренировки ( когато не ме мързи . . . ).
| |
Тема
|
Re: С какво сте по-добри сега?
|
|
Автор |
dusaka (ricar bez broni) |
Публикувано | 21.06.03 02:07 |
|
Davat mi mnogo i mnogo sam nau4il ot tiah kakto i sa me izgradili kato 4ovek i li4nost.Blagodaren sam za vsi4ko na moia u4itel i na 4oveka koito me poe v na4aloto...
A zapo4nah da treniram samo za da moga da se nau4a da se bia po-dobre...
Sega ve4e e drugo
pozdravi

| |
Тема
|
"Тренирам" с мисълта че,
[re: dusaka]
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 22.06.03 09:30 |
|
С мисълта , че добрият войн печели без да се бие.
Физическият контакт, кръв и мозък по асфалта са... крайната стъпка показваща само, че си изтървал нещата извън контрол....
Но си мисля и друго... с течение на времето човек се научава да чете по околните, да усеща и да различава различните си противници....
Пред едни ще отстъпи, но загубвайки всъщност ще спечели... при други ще блъфира... а с трети просто няма да има друг избор освен да приеме неизбежното...
За мен това е ценното на БИ - учат те на една много тънка психология, дават ти нещо повече от заучени хватки и удари... дават ти нов поглед в/у околните, а чрез тях и към теб.
| |
Тема
|
Re: "Тренирам" с мисълта че,
|
|
Автор |
Гpъм* ( Бранник) |
Публикувано | 25.06.03 11:16 |
|
Здравей Валси
Изненадан съм,че те намирам тук
Духът на бойните изкуства не се намира там: ти го търсиш на грешно място.
Всеки може да размахва юмруци,но майстора ще те размаже без да ти
посяга.
Всички бойни изкуства се притържат към някоя религия :без която бойните изкуства ще само спортна дисциплина
-МEMENTO MORI-
| |
Тема
|
Ценното на БИ за мен е...
[re: Гpъм*]
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 25.06.03 12:21 |
|
Ценното на БИ за мен е възможността която ти се предоставя за обратна връзка, за проверка на наученото.
На теория може да сме велики и неповторими, но една простичка житейска ситуация безпогрешно може да ни покаже, колко струваме в момента.
БИ помага първо да овладееш себе си, а стигайки до това ти вече владееш и ресурса който ти е предоставен за да изминеш Пътя.
Не е само чиста философия, не е само и "со малце кютек" - това е една възможност да сведеш Духа в Материята да облечеш в дела идеите си... Да провериш, осъзнаеш и овладееш
И обратното - одухотворявайки грубата първичната сила ти даваш нова опитност и на теб самият.
Процеса е двустранен - така както е и между Учител и Ученик .
| |
|
|
|
|