|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
травмите
|
|
Автор | Дoбpин (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.05.03 15:54 |
|
Непосредственото гладуване /на вода 3-5 дни /след състезание , ако не премахне напълно последствията от леки натъртвания и разтягания, поне ускорява процеса на възстановяване.
| |
Тема
|
Re: травмите
[re: Дoбpин]
|
|
Автор |
Andy. (Кръстник) |
Публикувано | 12.05.03 09:20 |
|
Съгласен съм с това. Гладът е велик лечител но е много важно да се прави с познание и разбиране. Най-добре е под наблюдение на някой който го е правил и преди. Захранването е много важно и ако не го направиш както трябва спокойно можеш да предадеш Богу дух. Аз съм гладувал максимум седем дни , но познавам човек дето е бил само на вода 45 дни???
| |
Тема
|
[re: Andy.]
|
|
Публикувано | 13.05.03 19:10 |
|
Какво е лекувал?
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 13.05.03 19:39 |
|
Личния опит е великия лечител.Не, че и аз не познавам хора с опит в дългите гладувания,но за предпочитане са краткотрайните навреме.
| |
Тема
|
|
|
Автор | misho (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.05.03 09:04 |
|
абе хора, какви са тези работи? нещо не схващам как точно когато на тялото му трябва енергия и материал да се възстанови, вие му дръпвате шалтера и чакате всичко да се оправи дори по-бързо? няма логика тук! нйкой е чел прекалено много книжки и са го облъчвали с простотии, та чак се е самоубедил...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Andy. (Кръстник) |
Публикувано | 14.05.03 16:02 |
|
когато гладуваш организмът минава на вътрешно хранене,демек започва да се храни от веществата складирани вътре в организма /не разбирай само мазнини/. Първото нещо което организма разгражда за да се храни са болните клетки поради което гладуването е наречено "хирург без нож". След състезание всички отоци ,синини , наранени клетки са точно тези които стават храна при гладуването. Общоизвестен научен факт е че организмът изразходва най много енергия и усилия за обработването/смилането / на храната . Това е най-тежкият труд за организма. Когато спреш да приемаш храна , цялата тази енергия отива за възстановяване на организма. Котките например когато са болни никога не ядат. Напълно погрешно е схващането на възрастните хора дето ти говорят: Яж сине че да имаш сила да оздравееш. Но понеже прородата си знае работата когато си болен никога не ти се яде - ама те карат насила нали?
Така че логиката дето я търсиш я има но е нужно човек да се образова всестранно а не само да говори.
Аз никога не съм гладувал за да се лекувам след състезание,но сега като го прочетох написано тук се съгласих защото точно видях логиката. И говоря за гладуването от опит а не само защото съм го прочел някъде.
Поздрави
| |
Тема
|
Благодаря............
|
|
Автор |
slavo () |
Публикувано | 15.05.03 07:46 |
|
за инфо-то!
И аз съм гладувал ,ама не знам защо........... !
До скоро!
| |
Тема
|
Re: Благодаря............
[re: slavo]
|
|
Автор |
Andy. (Кръстник) |
Публикувано | 15.05.03 09:13 |
|
Щом не знаеш защо си кладувал,най-вероятно не си знаел и как? Какви щуротии вършиш?? Някъде по-нагоре казах че това може да бъде много опасно.
Поздрави,отдавна не съм те мяркал насам:)
| |
|
тука съм си!
Ами много бач.. !
Що пък "много"...... опасно?
| |
Тема
|
Re: А.........
[re: slavo]
|
|
Автор |
Andy. (Кръстник) |
Публикувано | 16.05.03 09:24 |
|
ако гладуваш пет дни примерно и след това се наядеш с една мешана скара и си минимум в Пирогов , а може и на Зелена ливада :))))))))) Затова:)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|