|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
ЗА СИЛАТА
|
|
Автор |
SATORl (непознат) |
Публикувано | 18.01.02 01:38 |
|
В началото на пътя повечето войни са егоисти ,мислят единствено само за себе си .Страхуват се за своята сигурност.Изпълнени са със ограничения и комплекси.Искат да командват и да властват над другите същества .ВСИЧКО ТОВА ГО ПРАВЯТ ЗАЩОТО ИМ ЛИПСВА ВРЪЗКА СЪС СИЛАТА
Хората които са се свързали със СИЛАТА са различни !ТЕ дават
енергия.Помагат на по слабите,ДА постигнат ПРОСВЕТЛЕНИЕ .Да достигнат до ОСЪЗНАТА БУДНОСТ.Състояние на съзнанието в което всичко е ЕДНО ,ЕДНО ЦЯЛО.ВРЕМЕТО СПИРА. ТО Е ТУК И СЕГА.ОСТАВА САМО СИЛАТА
Когато правят нещо те го правят ,както трябва ,когато трябва, с най -малко усилие ,по най-добрия начин ,защотоСИЛАТАе с тях.
Когато те искат нещо,всичко им помага ,сякаш зад тях е цялата Вселена .
ТЕ изпълняват законните на завета на СИЛАТА
(1)БЪДИ БЕЗУПРЕЧЕН ВЪВ ВСИЧКО
(2)НЕ НАКЪРНЯВАЙ НИКОГО !!!!
(3)БЪДИ БУДЕН
(4)ИМАЙ ЧУВСТВО ЗА ХУМОР
ЗА ДА СЕ СВЪРЖЕШ СЪС СИЛАТАТРЯБВА
(1)ДА ПОВЯРВАШ ИСТИНСКИ В НЕЯ
(2)КОГАТО ВЕЧЕ СИ СИЛЕНДА ПОМАГАШ НА ДРУГИТЕ!
За някои СИЛАТА е енергията която ни заобикаля,за други е БОГ,ЗА ТРЕТИ Е СЪДБАТА

ДА ГО ОБСЪДИМЕ
АЗ ТЪРСЯ
АЗ НАМИРАМ
АЗ ДЕЙСТВАМ
| |
Тема
|
Re: ЗА СИЛАТА
[re: SATORl]
|
|
Автор |
Troica (пак спокоен) |
Публикувано | 18.01.02 11:50 |
|
(4) И нека СИЛАТА бъде с теб.....  
| |
|
Ми то кво да обсъждаме - всичко си е казано! Евалла, както казват в някой среди! Поздрави!
Martial arts E-magazin http://martialarts.hit.bg
| |
Тема
|
|
|
Автор |
GT (:)) |
Публикувано | 18.01.02 14:59 |
|
"Помагат на по слабите,ДА постигнат ПРОСВЕТЛЕНИЕ .Да достигнат до ОСЪЗНАТА БУДНОСТ.Състояние на съзнанието в което всичко е ЕДНО ,ЕДНО ЦЯЛО.ВРЕМЕТО СПИРА. ТО Е ТУК И СЕГА.ОСТАВА САМО СИЛАТА"
Въпрос : Ти просветлен ли си? (Извини ме, ако повтарям Джими Хендрикс)
"Когато те искат нещо,всичко им помага ,сякаш зад тях е цялата Вселена .
ТЕ изпълняват законните на завета на СИЛАТА"
Въпрос: Наистина ВСИЧКО? Тогава те са тъждествени с Бог?
"Бъди безупречен във всичко" - това значи ли че нямаш право на грешки? безгрешни май бяха само ...мъртвите?! Едно развитие винаги е съпроводено с грешки...!
"За едни силата е Бог....." - трябва ли всичко да пакетираме и капсулираме в думи?! В някои религии името на Бога не се произнася...Отначало си мислех, че просто това е насаждано страхопочитание към простите хорица. Сега мисля че това е просто един начин да се избегне калъпа или персонализацията на Бог.
Спомни си геометрията. Колко пъти си понечвал отначало да начертаеш конкретния триъгълник от задачата, поставена ти от учителя, и колко пъти той(учителя) ти е казвал че се чертае триъгълник, не точно както е зададен в учебника, а по-общ...Защо? Защото от частен случай не можеш да съдиш за общ случай(според науката), а точно обратното...Защото частния случай заслепява и пречи да се видят общите детайли, връзки и закономерности....Отплеснах се! Дано да си ме разбрал какво се опитвам да ти кажа!

| |
|
(2)НЕ НАКЪРНЯВАЙ НИКОГО !!!!
Замислих се, че това е много сложно и много условно. В смисъл, че когато слагаш някого на мястото му може да се приеме пак като вид накърняване.
Няма значение, де.
:)
| |
|
Всъщност добро-лошо има само в относителен смисъл. В абсолютен - нещата са си цялостни. Аз например вече често се усмихвам като ми кажат "права си" или "грешиш" - епа, седнала съм :)))) прав, крив, но спрямо какво?
Ама Ева като решила, че иска ябълка от онова точно "забранено" дърво, па и Адам да не се мине... Шегичка. Но какво ли носи плода на другото, неопитано още дърво? На никого ли не му е любопитно? Мене пък само ме гложди да знам и да разбера... "ген", туй то .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Rigel (в мрака...) |
Публикувано | 18.01.02 17:18 |
|
Нещо не ми харесва в човека. когото си описал. Прекалено голямя е претенцията му за съвършенство! Прилича ми на някакъв самовлюбен месия, който раздава светлина и блаженство около себе си... От любов към прекрасната си роля и великолепния начин, по който се чувства. И кой решава дали има връзка с тн сила? Сам той ли? Въз основа на какво? Самочувствие или успехи? В кое поприще?  
Истинският човек е изтъкан от слабости, недостатъци и качества. И ако успее да оцелявя , да се бори с ъс собствените си демони и с пречките, които му поставя животът, той е силен.И никой не му помага!!(най-често). Силата е в нас, можем да я открием и да черпим от нея в трудни моменти . Можем да работим за това, да грешим и пак да се борим. Стремежът за самоусъвършенствуване е в основата на всичко добро, което е създал човекът.
А безупречен във всичко човек няма! И по-добре!  

| |
Тема
|
|
|
Автор |
SATORl (непознат) |
Публикувано | 19.01.02 04:31 |
|
Виж, то не може да се види – то е отвъд формата.
Чуй, то не може да се чуе – то е отвъд звука.
Сграбчи го,
не можеш да го хванеш – то е неуловимо.
Тези три неща са неопределими;
Ето защо са обединени в едно.
Погледнато отгоре, не е светло;
Погледнато отдолу, не е тъмно;
Непрекъсвана нишка, неописуема.
Тя се връща към нищото.
Форма на безформеното,
образ на безобразното,
нарича се неопределима
и отвъд въображението.
Застани отпреде – няма начало.
Последвай я – няма край.
Остани с древното Тао,
движи се с днешното.
Познанието на древното изначалие
е самата същност на Тао.
Древните майстори са били крехки,
тайнствени, дълбоки, откликващи.
Дълбината на знанието им е бездънна.
Защото е бездънна,
можем само да опишем как изглеждат.
Наблюдателни като хора,
които прекосяват зимен поток.
Нащрек като хора, които усещат опасност.
Любезни като гости.
Като лед, тръгнал да се топи.
Прости като гладки дървени плочки.
Кухи като пещери.
Непроницаеми като кални локви.
Кой може тихо да изчака,
докато калта се уталожи?
Кой може да остане неподвижен,
докато настъпи времето да се действува?
Тези, които съблюдават Тао,
не търсят удовлетворение.
Като не търсят удовлетворение,
не се огъват пред желанието за промяна.
DAO >>> ЕСТЕСТВЕН ПЪТ НА НЕЩАТА В ПРИРОДАТА >>> СИЛА
АЗ ТЪРСЯ
АЗ НАМИРАМ
АЗ ДЕЙСТВАМ
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Troica (пак спокоен) |
Публикувано | 19.01.02 12:30 |
|
Така го разбирам и аз - естествеността е най-силна, защото никой не е по-силен от природата. А не някой да ми обяснява, че като е 110кг и мускулите са му като от стомана трябва да е най-силният, защото най-пълно се доближава до представата за булдозер (голям+стомана+труд=булдозер). Силен - въшки силен  
| |
|

| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|