|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
За чакането и търсенето
|
|
Автор |
nija1 (търсеща) |
Публикувано | 17.12.01 10:13 |
|
Отговор на The Owl от темата за БФУШУ
Здравей, птицо прелитаща!
Реших да ти отговоря с нова тема, защото Мария очаква сериозни отговори на сериозни въпроси, а ние взехме, ще се разфилософствахме. Та по въпроса за:
Не търси следи от стъпките на древните, търси онова, което са търсили те.
Ако помислиш малко по-дълбоко ще откриеш, че точно в това е смисъла на казаното – да не буксуваш на едно място, търсейки открити вече неща, а да продължиш процеса на търсенето.
Защото до истината водят различни пътища, а и ако всички истини вече бяха открити човечеството нямаше да е в сегашното си състояние. Пък и по стълби се изкачва по-лесно, отколкото по наклон – т.е. по пътя към голямата Истина има много малки истини, които чакат да бъдат открити. И няма смисъл да буксуваш на някое стъпало докато се опитваш да откриеш следи от някой, бил тук преди теб – ако продължиш току виж си го срещнал.
Както казва една от любимите ми писателки Урсула ле Гуин:
“Хубаво е човек да има крайна цел, към която да върви, но важното в крайна сметка си остава пътуването.”
Приято летене по /над/ Пътя!
| |
Тема
|
Re: За чакането и търсенето
[re: nija1]
|
|
Автор | - (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.12.01 14:08 |
|
Леле, леле, кво езиче  
Браво, бе nija1, ти голям звяр си била !
Ама кат те слушам, та се сещам за една приказка на баща ми - "Пораснали пилци, ... квачки"   
| |
Тема
|
[re: -]
|
|
Автор |
nija1 (търсеща) |
Публикувано | 17.12.01 15:10 |
|
А ти като си толкова отворен да си беше написал поне името  
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 17.12.01 16:35 |
|
Здрасти Darling,
не е коректно да ми искаш името, при положение, че ти се криеш под някакъв измислен псевдоним, който освен всичко друго няма и нищо общо с теб самата  
Освен това не ти трябва да го знаеш - иначе току виж ти се е изправила хубавата руса косица  
Но едно ще ти кажа - напоследък преиграваш повече от допустимото, добре ще е да се вземеш в ръце, не ме карай да ти цитирам приказката за жабата и гьола.
Айде Поздрав, дано сме се разбрали
| |
Тема
|
Sorry
|
|
Автор |
nija1 (търсеща) |
Публикувано | 17.12.01 17:05 |
|
Оф, ама какво ми става, че се държа като някаква тинейджърка!
Sorry, май съм изпаднала в настроение за заяждане. Но това се случва много рядко – аз по принцип съм си тихичка и спокойничка.
Просто като гледах какви страсти и емоции се развихриха около срещите и разминаванията в събота, да не говорим за тези около БФУШУ – реших да внеса в клуба малко спокойна, философска нотка – нищо повече.
Иначе и аз съм на мнението, че който много говори.....Ама пустата му професионална деформация, като почна да пиша и няма спиране. Ето на, пак се увлякох.
Поздрави!
P.S. - Пък не е честно ти да знаеш коя съм, а аз теб - не /въпреки че имам някои подозрения/. И какво му е лошото на името Ния, аз си го харесвам.Редактирано от nija1 на 17.12.01 17:14.
| |
Тема
|
Re: Sorry
|
|
Публикувано | 17.12.01 17:17 |
|
Я виж как почваме да се разбираме с тебе от една дума   
| |
Тема
|
Урсула Ле Гуин казва също:
|
|
Автор |
The Owl (Прелитащ) |
Публикувано | 18.12.01 02:18 |
|
"ЕДНО ЗЛО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕНО ОТ ДРУГО, ПО-ГОЛЯМО ЗЛО!"
С това давам отговор на много от темите в клуба!
Поздрав!
| |
Тема
|
Re: Урсула Ле Гуин казва също:
[re: The Owl]
|
|
Автор |
nija1 (търсеща) |
Публикувано | 18.12.01 10:10 |
|
Абе и аз тези дни убеждавах сина си да не обръща внимание на провокациите ан едно хлапе от класа /първи клас/, дето все се заяжда, че и налита на бой. Ама най-накрая не издържах и лично ударих два шамара на въпросното хлапе и то пред госпожата. После имах добра тема за размисъл. Но все пак е факт, че след случката въпросното хлапе не е припарвало до сина ми. И се питам къде е разликата между самозащита и отговор на провокация.
| |
Тема
|
Re: Sorry
|
|
Автор |
nija1 (търсеща) |
Публикувано | 18.12.01 10:11 |
|
Аз не ти исках името, а никнейма, защото не са много хората в клуба, които знаят, че косичката ми е руса, та по ника можех и да те разкрия кой си - ти сигурно за това и не го написа. Ако си от Пловдив /каквото е едно от подозренията ми/ звъни едно телефонче срочно, че трябва да поговорим за един бизнес, свързан с БИ.
Това можех да ти го изпратя и като бележка, ама като се правиш на анонимко...
И защо Ния да не отговаря на същността ми - по-точния въпрос е кое име отговаря на същността ми?
| |
Тема
|
Re: Урсула Ле Гуин казва също:
|
|
Публикувано | 18.12.01 12:25 |
|
След като един път си си изпуснала нервите, въпросите вече са излишни  
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|