Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:22 08.07.25 
Спорт
   >> Бойни изкуства
*Кратък преглед

Тема Осемте къса цветна коприна - кажете!нови  
АвторPtahh (Нерегистриран)
Публикувано16.10.01 00:36

Какво ви е мнението за Осемте къса и защо имам чувство, че не се позванават достатъчно?
Тук вече мога и да сбъркам?
Моля ви кажете ми вашето мнение по това!
Интересува ли ви добавка към Източните изкуства от страна на Паневритмия-първите десет упражнения или пък такава добавка като Тенсегрити на Дон Хуан.
Цигун системата е добра, но там преподаватели са нужни. А къде ги? Познавам няколко на пръстите наръката ми, другите само знаят техники за бой!
С поздрав!

Тема Re: Осемте къса цветна коприна - кажете!нови [re: Ptahh]  
АвторG.T. (Нерегистриран)
Публикувано16.10.01 16:12

Ami, prosto uprajnenia ... Wsi4ki si misljat 4e kato po4nat da praktikuwat Cigun sled 3 godini 6te po4nat da letjat....:)))) Nomera ne e w uprajneniata, a w tozi deto gi uprajnjawa... ina4e sa si super, no sa samo stapalo....Kakto i inia raboti deto gi predlagash - Panewritmia i t.n......

Тема Re: Осемте къса цветна коприна - кажете!нови [re: G.T.]  
Автор Troika (спокоен)
Публикувано16.10.01 16:21

Тъй де, начини мнооооооого, и са все стъпала.

Автор hose (dao)
Публикувано16.10.01 17:31

има ли разлика?!?!??!
според нещо прочетено напоследък:
в боя присъстват само 5те елемента и 8триграми
всичко останало е за развиване на координацията
мога да се съгласа по следния начин:
в боя нищо не е ясно и нищо не е определено
какво ще стане не е ясно
тренировката не бива да се използва директно
и нещо което е при нас - учи формата, в спаринг - забрави формата!

Тема Re: Осемте къса цветна коприна - кажете!нови [re: hose]  
АвторG.T. (Нерегистриран)
Публикувано17.10.01 01:23

A be, ne e sawsem taka... Koordinaciata se razwiwa i s jonglirane... Poznawam edin barman, prawi takiwa izpalnenia, deto i po reklamite gi njama( na Savoi club). Ima newerojatna koordinacia... Ot towa zna4i li 4e e newerojaten boec?
Ako ne osmislish formata, wsqka edna 4astica, wsjaka edna fibra kakwo, kak i zashto, nakade i koga, s kakwo usilie da prawi, tja winagi shte e neshto nepoznato za tebe... Osmislish li ja, tja ne e forma, prilagash ja estestweno i ne se nalaga da ja zabrawjash... Kato 4etesh tezi redowe, mislish li za bukwite, sru4ash li kato parwolak? Kak bi se 4uwstwal, ako u4iteljat ot 1 klas te nau4eshe samo na bukwara i ti kajeshse - " Drugoto e za trenirowka, wajnoto e 4e sri4ash..."?

Тема Хосе,нови [re: hose]  
Автор Andy. (Кръстник)
Публикувано17.10.01 20:45

Напълно съм съгласен с това което си казал.

Тема Re: Осемте къса цветна коприна - кажете!нови [re: G.T.]  
АвторPtahh (Нерегистриран)
Публикувано18.10.01 23:06

Всъщност нищо не предлагам. така си ме разбрал. Просто питам. В името на координацията, нали трябва да се види какво има в отсрещната страна. Иначе човек сам си говори.
Исках да разбера какво е вашето мнение за Осемте къса цветна коприна .- използвате ли ги?

АвторSun_lu_tan (Нерегистриран)
Публикувано19.10.01 23:55

...ami osemte kasakoprina sa super problemat e drug
SAMO S EDNA KNIJKA NE MOJE DA SE U4I TZI-GUN/ pone do kolkoto znam v bg edinstveniq izto4nik na informatziq e knijkata na IAN DZIUNMIN/ "TZI-GUN" moje da se u4i s pomo6ta na u4itel ili nai-malkoto s kniga i videokaseta ednovremenno/stiga da si entusiast/.I predi da si propi6tql 6te ti otpravq edno mnogo seriozna preduprejdenie TZI-GUN-at e mnogo finna rabota toi uveli4ava energiqta v tqloto ,no kogato tia nerasne zna4itelno po4vat problemite koito mogat da badat vsqkakvi ot bolki v glavata ,bezsanie do tejest v gradniq ko6 ,kravno nalqgane.Po vreme na tezi vatre6ni transformatzii do teb trqbva da stoi u4itel koito da e naqsno kakvo stava s teb i da te napatstva .V protiven slu4ai tova moje da zavar6i sas ludost ili dori smart/moiq u4itel tvarde6e 4e poznava hora poludqli nepravilno ot TZI-GUN/Pri4inite za tova sa 4e bez u4itel 4ovek ne znae kak da napravlqva silno narastnalata energiq i tq go udrq q v glavata q v sarzeto ili beliq drob.
Nqkoga praktikuvah TZI-GUN ot kniga i minah prez istinski "ad" moge i da ti se struva 4e preuveli4avam no tova da obikalq6 polovin godina po lekari i vsi4ki dati kazvat 4e ni6to ti nqma pri uslovie 4e ne mojeh da di6am i imah kravno 180:140!!!!!!!!!!!!!!!!
PS uspeh ti pojelavam s 8-te kasa

Тема Re: Осемте къса цветна коприна - кажете!нови [re: Sun_lu_tan]  
Автор Troika (спокоен)
Публикувано20.10.01 00:22

Та значи работата е такава: всеки който е тренирал нещо, примерно 5 години и си има някакво понятие от дълбочината на стила, да вземе една книжка - самоучител, така да се каже по това същото, което той го тренира, и да стигне до извода какво бледо нещо е това написано в книгата. Горе-долу в тези насоки ми е мисълта ( за ци гуна и всичко друго)

Тема ОТГОВОРЪТ НЯМА НИЩО ОБЩО С "БАДУАНДЗИН" >>> [re: G.T.]  
Автор Kad lr Koan (The S.Commander)
Публикувано20.10.01 00:45

>>> просто G.T. изказа най-голямата ИСТИНА, която е звучала до сега в този Клуб:

Nomera ne e w uprajneniata, a w tozi deto gi uprajnjawa...

Да! Най-после някой да каже, че не СТИЛЪТ е важен, а е важен този, който го ... (тук се затрудних!), нека кажем представя!

Поздрав!

K.' I. K.

"BU FANG - BU MIE"

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.