Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:23 13.07.25 
Спорт
   >> Бойни изкуства
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Айкидо - окултен университетнови  
Автор ptahh (от Новото Битие)
Публикувано15.10.01 08:38

Предлагам на всички участие в нещо като Окултен Университет по Айкидо!
В бъдеще то ще се разрасне.
Засега само ще подбираме хора, затова и започваме с една тема, която ще покаже накъде вървим.
Предлагам да вдигнем още рейтинга на Айкидо и Китайските изкуства!
Темата е:

Генералният въпрос остава пред нас: Защо Айкидо може да бъде наречено божествено стъпалце и защо Айкидо няма нищо общо с другите съществуващи в съзнанието на хората “бойни изкуства”?

/Правя една забележка китайските изкуства за мен не са бойни изкуства в сегашната изкуствена ситуация, те са повече влизащи в понятието "изкуства"/
И защо Айкидо единствено от другите толкова нароили се Изкуства на Воина ще може да прекрачи през прага на отминаващата епоха в следващата?

Отговорът на тези въпроси е следният:
Защото в Айкидо главният принцип е хармонията и оттам и омиротворението в служба на хармонията.
Защото в Айкидо няма място за състезания и демонстрации, които да развиват в практикуващия качества на горделивост и егоизъм приизлизащи от чувство за превъзходство над ближния.
Из “Последна Надежда” от Виссарион
“В то-ва от-но-ше-ние жаж-да-та за със-те-за-ния и по-точ-но жаж-да-та да усе-тиш за по-ре-ден път вку-са на по-бе-да-та и славата, в об-щес-т-ва-та ви-на-ги за-поч-ва да се раз-ви-ва още от са-мо-то детство.
Отначало в раз-ли-чен вид дет-с-ки игри, а след то-ва юно-ши-те за-поч-ват да учас-т-ват в ус-та-но-ве-ни-те от об-щес-т-во-то спор-т-ни състезания.
И всич-ко то-ва са-мо за-ра-ди една, чес-то премълчавана, не-нор-мал-на цел: по-не в не-що и по-не мал-ко да по-чув-с-т-ват се-бе си по-зна-чи-ми от ня-ко-го от ближните, па би-ло то и от ня-кой от пред-с-та-ви-те-ли-те на жи-во-тин-с-кия свят.
Състезанието, ка-то про-цес на под-тис-ка-не и отс-т-ра-ня-ва-не на ве-ро-ят-ния съперник, се явя-ва и до дне-шен ден ха-рак-тер-ния дви-га-тел на бур-ния цъф-теж на ди-ва-щи-на-та и невежеството.
И тъй ка-то раз-ви-ва-щи-ят се ра-зум с те-че-ние на вре-ме-то все по-ве-че бил спо-со-бен да раж-да пло-до-ве от на-уч-но-тех-ни-чес-ки характер, об-лег-ча-ва-щи пос-ти-га-не-то на его-ис-тич-ни-те потребности, как-то на от-дел-ни-те хора, та-ка и на оп-ре-де-ле-но общество, то маслото, сти-ча-що се от те-зи плодове, от вре-ме на вре-ме сил-но раз-га-ря-ло пламъка.
Този по-жар от пла-не-та-рен ма-щаб го-ри ве-че хи-ля-ди го-ди-ни и до днес дори, и в то-зи огън ве-че е из-го-ря-ло ог-ром-но мно-жес-т-во нес-п-ра-ви-ли се с ес-тес-т-ве-но възникналата, твър-де труд-на жиз-не-на задача.”

Защото в Айкидо няма място нито за атакуващи инициативи, нито за самоотбрана като самоцел. Защото в Айкидо се използва всяко едно сторено движение като поредна стъпка за оптимизация на цялостната траектория, тоест тук няма погрешни тенденции, а съществува постоянна оптимизация. Даже и от най-погрешната ситуация се извършва опит за повдигане в качествено ново направление. Оставя се противника да действува, като се използва до максимум неговата траектория с оглед разнообразяване на света на хармонията. Точно тъй както нашият Небесен Отец оставя всички действуващи траектории да се развиват върху неговата длан, внимателно ги направлява облагородявайки ги и използва точно там, където е необходимо за изпълнение на Неговия Божествен съзидателен план..

Очевидно от бойните изкуства ще остане само тази част, която е изкуство. Останалото ще бъде претопено. Само историята ще се интересува от това, едно изкуство доколко е било бойно. Самоотбрана, атаки, всичко това звучи отживяло на фона на въпроса - а с кого ще се сражаваме и с кого ще се съревноваме?
Небесният Отец прави преглед на всичко съществуващо в историята на досега съществуващото човечество и ненужното се отделя при плевелите, зърното също остава. Защото то ще послужи на жетвата в бъдещия нов период от развитието на човечеството.

Тема Re: Айкидо - окултен университетнови [re: ptahh]  
Автор nobody_ (член)
Публикувано15.10.01 10:49

Ti ot kolko godini se uprajniavach i kakva stepen imach v aikido?

Автор SWAN (изгубил се)
Публикувано15.10.01 12:43

WOW !!!.......

hose gi pishe po- hubavi.... :)))

Редактирано от SWAN на 15.10.01 12:47.

Автор Prisoner (Nelko)
Публикувано15.10.01 17:52

Mnogo dumi,malko istini.

Тема Re: Айкидо - окултен университетнови [re: Prisoner]  
Автор Kontra ()
Публикувано15.10.01 21:42

За сметка на това ти - Prisoner - с 4 думи му каза самата истина.

Тема Re: Айкидо - окултен университетнови [re: Kontra]  
Автор Prisoner (Nelko)
Публикувано15.10.01 22:11

Tova edva li e istinata.....

Тема Re: Айкидо - окултен университетнови [re: Prisoner]  
АвторPtahh (Нерегистриран)
Публикувано16.10.01 00:30

"Защо някой не каже само - Роби на Матрицата!"

Докога ще робуваме на тази Матрица - пата кюта! На удара с удар или с блок или пък " С УРОК"? Та кои сме ние да даваме уроци! Уроците ги дава животът!
От даването на уроци, тази планета е заприличала на угар и на угар ще стане скоро!

Много скоро! Та нали и Буш сега и той дава урок на Ладен. И какво! Това какво е! Единствено в Айкидо от популярните стилове, не виждам да се прави опит да се отвръща, а там просто се пренасочва енергията към земята. Допълнете ме, ще бъда благодарен!
Кога истински Майстор е преподавал това което сега се върши по повечето клубове - с малки изключения.
И един клуб да има където се извращават напътствията на Майсторите, това означава че е в сила правилото на Мусаши:
Ръкопис на петте пръстена - /сега се преиздава/
"Останалите школи се отклоняват от истинския Път с това, че смятат Стратегията само за едно от многото изкуства и използват уменията си като средство за прехрана и продан."

"В основата на големите грешки се НЕЗРЯЛАТА СТРАТЕГИЯ."
А това пък означава, че написаното в предишното писмо е вярно.
Колкото до това какъв дан имам, какво значение има това, нима Морихей някога е преподавал това раздаване на степени и това съревнование.
Кой дан е имал Морихей?

Имам дан - онзи, който съм си извоювал в миналите си прераждания. Някога съм бил подобен като ....въобще какво значение има, за да те накарам да ми вярваш ли, не, не ми трябваш такъв. Не ми вярвай! Мен ме интересува твоето сърце, какво чувства като чете това. А твоят разум нека да не ми вярва.

Значи ако аз съм Майстор и започна да отвръщам на ударите на всеки един самохвалко, това значи, че е толкова майсторството ми. Около истинския Майстор не се появяват подобни ситуации, защото се е пречистил. А ако се появят, то е за неговото изпитание на Неговото Смирение.

Всеки дълбокомислещ човек вижда, че е крайно време да се сложи край на тази касапщина и на тази продажност в Изкуствата! Така Пътят се обезценява.
Или ще има истински Път или по-добре нищо!
Пътят на Стратегията на Миямото Мусаши следвам!
Не признавам в сегашно време никакви сенсеи, нито майстори! Има само един, този от който е учил Миямото!

Тема Re: Айкидо - окултен университетнови [re: Ptahh]  
Автор nobody_ (член)
Публикувано16.10.01 10:53

Ami pitch kato se ima predvid kakva reputatzia si si izvouval v Okultizym primerno prosto mi beche interesno ti praktikuvach li ili prosto si govorich naizust? Zachtoto v klubovete gymji ot vsiakakvi smechnitzi, koito razvivat kakvi li ne teorii. Zaradi tova e i vyprosa za dana.
Pozdravi.

Тема дрън дрън дръъъъъъъннови [re: Ptahh]  
Автор Andy. (Кръстник)
Публикувано16.10.01 15:35

Ако следваше стратегията на Мусаши нямаше да практикуваш Айкидо. Стратегията на Мусаши е да бъдеш безупречен войн и по възможност да спечелиш всяка битка в живота си. Той дори в банята е влизал с меча. Мусаши няма конкретен учител и същевременно е имал много учители. Учил се е от своите "учители" докато е водил битка с тях и накрая ги е убивал. Учил се е от практиката. От реалността. От ставащото /по време на бой/. От живота /на войн/. Само деиствайки/в битка/ ставаш войн. Говорейки ставаш теоретик!
Та да си дойдем на думата - нито един айкидист не е провел в живота си нито една реална схватка , как тогава да стане войн. Как тогава да стане последовател на бойната стратегия. И ти си такъв. А иначе си добър теоретик, както междувпрочем и останалите.
Нямало да отвръщаш на удара а си щял да отклониш енергията към семята:))))))))))))) Как не съм наблизо да ти прасна два шамара да видя как ше ми отклониш енергията. Дали пък няма да заблести едно огънче в очите ти и да ти се прииска да ми отвърнеш? Къде ще отлети твоята теория тогава???
Казваш добрият майстор правел така че около него да няма насилие. Целият живот е една битка от раждането до смъртта! Да си боец ти помага да живееш. В това е смисъла на бойните изкуства. Иначе е много трудно да живееш. На всяка крачка те мачкат /физически или психически/.

АвторG.T. (Нерегистриран)
Публикувано16.10.01 15:45

Idi i si zapazi 4as pri lekar!(Izwini me, zatowa 4e sam iskren). S uwajenie...Po-gore pishe

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.