Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:01 13.07.25 
Спорт
   >> Бойни изкуства
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема za zvetenze....OTNOSNO AIKIDOTOнови  
Авторseal (Нерегистриран)
Публикувано16.08.01 10:09

universalnoto dobro e tova , koeto e vuv vselenata.to trjabva i da e v teb 6tom iti si 4ast ot tazi vselena.po prinzip 4ovek ne e lo6o su6testvo,no 4esto deistvijata mu ne potvurjdavat tova.ako ti stane6 dobur 4ovek, svetut 6te stane s edin 4ovek po-dobur.tova e celta na aikido i na negovija suzdatel.aikido e putjat na nesuprotivlenieto, a 6TOM E nESUPROTIVLJAVA6TO TO VINAGI E POBEDONOSNO.

Тема Re: za zvetenze....OTNOSNO AIKIDOTOнови [re: seal]  
АвторG.T. (Нерегистриран)
Публикувано16.08.01 12:34

"TOWA E TAKA, ZASHTOTO E TAKA..." Towa za nesaprotiwlenieto i za pobedonosnoto mi prozwu4a po sashtia na4in...MNamiriswa na otsastwie na smisal, ne mislish li?

Тема Re: za zvetenze....OTNOSNO AIKIDOTOнови [re: G.T.]  
Автор zvetenze (непознат )
Публикувано16.08.01 19:21

Spored mene moje da ima universalno dobro samo kogato si v nirvana.Ne 4e sum probvala no prosto ne moga da si go predstavia v mene tova universalno dobro.

Тема Става въпрос...нови [re: seal]  
Автор Cвeтлинa в миcълтa (ентусиаст)
Публикувано01.09.01 15:16

... за "мирна съпротива", а не за "непротивене на злото" - така е вече по-друго като концепция. Не че зло има, няма такова нещо, но все пак има нееволюиралост, която трябва да бъде трансформирана в съ-Творчество за ред от хаоса, а не в рушителна анархия, нъл тъй .

Тема А Нирваната...нови [re: zvetenze]  
Автор Cвeтлинa в миcълтa (ентусиаст)
Публикувано01.09.01 15:24

... не се ли осъществява вътре в човека (като лична будност на съзнанието в по-висшите полета)?

Тема Re: za zvetenze....OTNOSNO AIKIDOTOнови [re: zvetenze]  
Автор Apofis (невинно дебилче)
Публикувано02.09.01 01:40

хм, малко ми е странно как добро може да съществува в нирвана, но щом казваш...
а колкото до айкидото, просто трябва да използваш космическата енергия, която притежава всеки, но не всеки знае как да достигне до нея. номера е да не нападаш пръв, а да отклоняваш атаките, да използваш агресията на противника, която напълно е унищожила истинската му енергия.

Затворили очи. Но не умрели. Заспали.

Тема Re: Става въпрос...нови [re: Cвeтлинa в миcълтa]  
Авторshodan (Нерегистриран)
Публикувано08.09.01 03:08

O Sensey e kazal che Aikido ne e za malcina no ne e i za mnozinstvoto.
Ili s drugi dumi Aikido e prosto nesto no ne e za prosti hora!
Treniram Aikido veche 6 godini i da ti kaga mi e pisnalo da oborvam dodvodite na glupacite. Aikido e predi vsichko nachin na mislene, koito tryabva da se izgradi v procesa na praktikuvane.Galko e che povecheto instrukturi haber si nyamat ot tova i prosto prepodabvat edna tehnika koyato sama po sebe si ne e koi znae kakvo.Da ne govorim za komersializaciata, koyato e osobeno populyarna v Aikido.
Taka che ne im obrustai vnimanie na tia deto ne mogat da proumeyat "principa na nesuprotivlenieto"

Тема Re: Става въпрос...нови [re: shodan]  
Автор Andy. (Кръстник)
Публикувано10.09.01 09:12

Аз го знам "принципа на несъпротивлението"
Когато те бият - търпиш , когато се уморят и спрат - казваш "победих" , защото ако беше се съпротивявал можеше и повече да те бият!

Тема Re: Става въпрос...нови [re: Andy.]  
Автор nobody_ (член)
Публикувано10.09.01 12:04

Тема Re: Става въпрос...нови [re: Andy.]  
Автор sslavo (just me)
Публикувано10.09.01 14:07

хахаха

Скоро не ме бяха разсмивали така!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.