|
Тема
|
велокомпютър
|
|
Автор |
shotik (локодог) |
Публикувано | 23.01.09 19:38 |
|
Искам да купя до 25 лв велокомпютър,който да е с голям дисплей , жичен , не искам да е с много показания.Като разглеждам какво се предлага , виждам цената , но немога да определя колко е голям.По възможност при задаване на параметър за обиколката на гумата да е в сантиметри,да има изминати км,при надвишаване на 100 км/ч да показва реалното число,а не пак от 1 км/ч.,да има памет за изминати поне 10000 км.
Идеята е да се монтира на кола/имам го монтиран,но след 5 г . ползване започна да се саморестартира или да гасне и изтрива информацията/.От София съм и магазините за които знаете да са в София.
| |
Тема
|
Re: велокомпютър
[re: shotik]
|
|
Автор |
pyrx (-; свежъ :-) |
Публикувано | 27.01.09 11:29 |
|
> но след 5 г . ползване започна да се саморестартира или да гасне и изтрива информацията
Сигурно и сам си се сетил, но дали не е паднала батерийката? А ако си я сменял, то почисти ли контактите, към които се свързва? След дълго ползване те се оксидират или зацапват и не дават добър контакт.
| |
Тема
|
[re: pyrx]
|
|
Автор |
shotik (локодог) |
Публикувано | 27.01.09 11:50 |
|
Благодаря на първия написал отговор на питането ми.
Всичко съм пробвал,съмнявам се ,че може да е от висока температура на слънцето лятото вътре в колата и по някой път от директното греене върху компютърчето и от студа зимно време.Ако поставя пак компютърче в колата ,ще гледам да го сложа така ,че да не е огрявано директно от слънцето.
Намирах в магазин на ТСМ компютърче за 12 лв,сравнително голям дисплей ,но безжично и неможа да заработи,затова не го взех,но и като е безжично,купето е като екран и немогат да преминават радиовълните,което съм пробвал,затова тъся жичен.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bълk (ОЧЗ, практик) |
Публикувано | 27.01.09 11:59 |
|
ако не е тайна, за какво Ви е велотаковата в колата?
| |
Тема
|
[re: Bълk]
|
|
Автор |
shotik (локодог) |
Публикувано | 27.01.09 14:44 |
|
Монтирах го ,защото имаше голяма разлика между показанията на скоростта и изминати километри,другото е че летните и зимните гуми са с различна големина и с това компютърче мога да задавам размера и автоматично данните които излизат се пренастройват ,по този начин и скоростта и изминатото разстояние са действителни,на километража всичко е механично и не може да се изменя.
| |
Тема
|
Мда, може и това да е.
|
|
Автор |
pyrx (-; свежъ :-) |
Публикувано | 27.01.09 15:50 |
|
Обикновените електроники по принцип не издържат на голем студ или голема жега.
| |
|
|
|
|