|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Кашана - българският Алп д`Юес.
|
|
Автор | тъпoтo koпeлe (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.11.08 08:08 |
|
Приятели, вчера за пореден път офицялно заклихме колоездачния сезон с част от групата по маршрут Г.Камарци-(Гълъбец)-Златица-(Кашана)-Етрополе-Правец-Ботевград-(Арабаконак)-Г.К. От целата таа работа мога да отбележа прохода Златица-Етрополе, един доста пренебрегван за каране маршрут (даже в бегемапса не го дават, че съществува като път м/у тех), което е направо несправедливо. Ето данните му, ориентировъчно - дължина около 9км, среден наклон 7,5%, максимален 10%. Набива се на очи приликата с един популярен баир в Алпите, само дето серпентините са по-малко и е малко по-къс, но иначе си беше доста готино и ви го препоръчвам серьозно! Понеже зех да снасям данни, да отбележа, че десерта ни (Арабаконак откъм Ботевград) беше подходящ - в края има 2км, дето средния наклон е над 10%, а максималкия стига 14% в един кратък момент, но поне 200-300 метра си държи постоянно 13%. Еми, тва е, засега, догодина ше търсиме и други баирчета.
| |
|
Пробвай да се качиш на х.Милеви скали 15 км с над 1200 м/д. Също с.Брестовица - х.Бряновщица първите три километра са със среден наклон от 14% като максималния на места отива над 20%, ако го нямаше платото по средата щеше да една от най-готините височини. Тук не съм спменал най-якато височина в БГ. Интересно ми е дали някой ще се сети коя е.
Изпушената цигара съкращава живота с 2ч,изпитата бутилка ракия с 3ч.Работният ден съкращава с 8ч
| |
Тема
|
За хасфалтов път ли става на въпрос?
[re: naka76]
|
|
Публикувано | 08.12.08 12:34 |
|
Мене, баце, ваще байкарски пътечки слабо ме вълнуват, ако нема хасхфалт, хич не го броим за път. Иначе, мерсим за инфото, догодина ше ги тествам (евентуално, при горните условия).
| |
Тема
|
Re: За хасфалтов път ли става на въпрос?
[re: тъпoтo koпeлe]
|
|
Автор | shose (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.12.08 13:54 |
|
alpe d' huez sum go ka4val 2 puti , zlatnite mostove , stastliveza , bistrica otkum pan4arevo - mnogo puti :) vitinja samo 1 put
2009 , zivot i zdrave ste karam pak l'etape du tour - montelimar-mont ventoux ! ako ima meraklii i ot vas da karat pishete napravo do organizatora , ste vi dadat y4astie , taka napravih 2007 .
moze da se vidime po frenskite bairi , ?
| |
Тема
|
Re: За хасфалтов път ли става на въпрос?
[re: тъпoтo koпeлe]
|
|
Автор |
naka76 (колоездач) |
Публикувано | 08.12.08 17:46 |
|
За Милеви скали си е асфалт, даже преди 3 години си беше в доста прилично състояние. А за Бряновщица първия километър е , след това си става приятен асфалт
Изпушената цигара съкращава живота с 2ч,изпитата бутилка ракия с 3ч.Работният ден съкращава с 8ч
| |
Тема
|
Благодарско, баце!
|
|
Публикувано | 09.12.08 08:40 |
|
Гледах ги теа места на картата, хич не са ми далече, така че догодина (живот и здраве) ше ги изръчкаме с отбора на мамутите. Ше отправим спецялна покана и към пловдивската група, разбира се!
| |
Тема
|
Баце, аре кажи и най-якото, бе!
|
|
Публикувано | 29.12.08 11:29 |
|
Аз тука се изкьоравих да киризим картата и немам никви идеи.
| |
|
Тва е около 16км баир, некъде около 1650м денивелация, среден наклон над 10%. Уау!
| |
|
Братле, този целиут пут хасфалт лие? Защото ако да, това ще е супер преживяване с тези гледки които се виждат по фотото.
| |
|
... и ако се мине напряко
...същия като преди... с тунинг и доживотна гаранция... ®
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|