Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:54 07.11.25 
Спорт
   >> Велосипедизъм
*Кратък преглед

Тема Какъв байк да си вземанови  
Автор grym (неопознат)
Публикувано03.04.06 02:46

Знам че този въпрос е задаван и обсъждан много пъти, но все пак ще съм ви благодарен ако ми дадете съвет. Та на въпроса - искам да си взема многофункционално колело, да речем градско, крос-кънтри, не са изключени и планински пътечки, особено в бъдеще когато посвикна малко повече с този тип терен. Погледах(основно в www.mtb-bg.com), почетох и избора се оказа доста труден, тъй като разполагам със скромен бюджет(около 300 лв макар че има и резерви). Предпочитам да има макар и пружинен заден амортисьор, защото не ми се иска, като ме хване крастата и подкарам по баирите, да си взимам ново колело. В една статия се казваше че rooster-a на leader е подходящо като за евтино колело което е и подходящо за тунинг(който несъмнено ще се наложи по някое време доколкото знам). Иначе знам че ще кажете например "пич, за по-малко от 800-900 лева няма да намериш нищо свястно". Така че какво мислите за варианта, да си взема нещо по-евтино, като за ъпгрейд да останат най-вече задния а вероятно и предния амортисьор и на какви модели ме съветате да се спра. Все пак не ми трябва супер-велосипед от висок клас. Ако пък тази идея не струва, приемам всякакви критики и предложения за други варианти.

Тема Re: Какъв байк да си вземанови [re: grym]  
АвторJENTARO (Нерегистриран)
Публикувано09.09.07 13:46

Според мен по добре си вземи БМХ и ако питаш защо.Защото БМХ хем е готин баик за каране и за правене на каскади и сашто си е евтин а ако си мислиш да си копува6 бега4 недеи подобре 6тот след време 6ти са иска да праи6 някви трикове а няма да можеш защото с бега4ките е по трудно от колкото БМХ

Тема Re: Какъв байк да си вземанови [re: JENTARO]  
Автор grashoverride (шосеист)
Публикувано09.09.07 15:34

Да, за XC, горски пътечки и градско каране BMX е най-точният избор... Абе ти малоумен ли си бе?!?! Ти предложи най-неподходящият вариант на човека, само защото караш BMX и му се кефиш... Все едно аз да ти предложа да правиш трикове на рампа с шосейка...

По въпроса:
Според мен недей да взимаш евтин велосипед със заден амортисьор, защото само ще имаш проблеми. По принцип заден амортисьор ти трябва за стилове като DH или Free ride, за тях обаче ти трябва и колело за над 2000лв, така че ти си към групата на
XC-тата и не ти трябва задно окачване. Добри вариянти според мен са Drag One, Grizzli или Ontario

Редактирано от grashoverride на 09.09.07 16:28.

Авторtrt (Нерегистриран)
Публикувано09.09.07 20:09

Вервай ми(не като царското), не си хаби парите за "меко колело"!
Вземи си "твърдо" колело и после му смени само седалката с по-мека и си карай. И не слушай тук какви глупости ти говорят. Дали е Крос, Спринт или Драг не е важно, всички са еднакви до 300 лева.
Купувай и карай, че зимата идва!

Автор ESPACE (MPV)
Публикувано10.09.07 06:58

Някой да обърна внимание от кога е темата?

Тема Re: Какъв байк да си взема [re: ESPACE]  
Автор grashoverride (шосеист)
Публикувано10.09.07 16:25

Обърнах внимание, но късно

Както и да е, явно на тази тема дълго време никой не и е обърнал внимание. Добре, че е JENTARO да направи тази археологическа разкопка

Тема Re: Какъв байк да си вземанови [re: grashoverride]  
АвторAir Xonix (Нерегистриран)
Публикувано11.09.07 11:41

RAM HT2 - Най-якото колело. Струва около 1000лв. но напълно си заслужава.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.