|
Тема
|
Biopace
|
|
Автор |
wowbagger (T.I.P.) |
Публикувано | 06.04.06 20:38 |
|
Наскоро по Евроспорт гледах последния критериум интернешънъл,като успях да хвана последния етап-часовник 8км.Направи ми впечетление ,че Басо караше с елипсовиден курбел,коментаторът каза,че друг път ще говори за тези елипси,но не може постоянно да съм пред телевизора(все пак трябва и да се кара).
Та повдигам въпроса в този форум относно тези елипсовидни курбели,като нека по запознатите да коментират,да дадат мнения,а и всичко за което се сетят.
| |
Тема
|
Re: Biopace
[re: wowbagger]
|
|
Автор | Ивaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.04.06 20:16 |
|
Biopace е наименованието на овалните курбели на Shimano 80-те години. Това което си видял по Евроспорт е O.symatric. За повече информация можеш да видиш тук:
За тази система не съм чел рецензии , но от Biopace хората не са доволни. Някой казват че са имали проблеми с коленете , други че не са намерили никаква разлика. Аз лично само веднъж съм срещал такъв курбел , но дали понеже оста беше много разнебитена , но неми направи някакво впечатление.
| |
Тема
|
Re: Biopace
[re: Ивaн]
|
|
Автор | cтapшиятa (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.04.06 22:37 |
|
Здрасти Иване,
разгледах линка и тестовете, ами на Фестина са 1996
Имам една шосейка с шимано 105 с биопейс и лично не мога да хвана предимства, нито имам някакви оплаквания, само веригата играе нагоре надолу и ме дразни. Много ме озадачи, че пак са изкарали нещо вече забравено и отречено и то при професионалистите.
| |
|
|
|
|