Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:04 11.11.25 
Спорт
   >> Велосипедизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как да пренеса велосипеда си в чужбина?нови  
АвторMилeн (Нерегистриран)
Публикувано21.06.05 19:35

Предстои ми едно отиване до Франция за няколко месеца и имайки предвид, че на месец картата за метрото ще ми струва 50 евро, направо ми става лошо. Мисля си дали е трудно да взема велосипеда си с мен и какви са начините за това?
1. с автобус
2. със самолет

Другото за което се сещам е, дали няма да ми е по-изгодно да си купя на старо някое съвсем обикновено колело от там. Нямам никаква предства за цените там?

Тема Re: Как да пренеса велосипеда си в чужбина?нови [re: Mилeн]  
Автор SAMOTNlQT_VOlN (Roker)
Публикувано21.06.05 23:04

Za franciq ne moga da ti kaja. Tuka dobro kolelo e okolo 150 evro nai malko i to ako si kysmetliq. Syvsem obiknovenno vtora upotreba moje da se vzeme v ramkite ot 35 do 70 evro nqkyde. Ako iskash novo i dobro kolelo, mai metroto 6te ti izleze sy6tite pari, v zavisimist ot vremeto koeto 6te prekarash tam razbira se. Btw- tova tuka e Ispaniq. Imam pruiqtelka 4iqto sestra e vyv franciq i bih mogyl da q pomolq za pove4e info, no sestra i ne razbira ot kolela i ne mislq, 4e 6te e mnogo ot pomo6t.
Za prevoza ...vij sega, sys samolet imash pravo, ot opit znam, da vzimash do 20 kg bagaj i do 10 ry4en bagaj. Vseki kilogram otgore mi kazaha togava kogato letqh, predi 10 meseca, ta vseki kilogram otgore se pla6tal po 10 lv ili evro libeshe, 6te te izlyja.
Mislq, 4e s reisa 6te e po dobre. Tuka nqkyde beshe spomenata ideqta za 4anta za po lesen prevoz na polurazglobeno kolelo. Ogledai se za neq i mislq, 4e 6te mojesh da go prekarash s avtobusa za okolo desetina evro na ryka na shofiora. Pone za tezi pari ottuka vzimat i prekarvat 4antio s bagaj na horata, koito0 v bg gi 4akat da si gi priberat. ili tehni priqteli 4akat syotvetno. Po dylyg i nepriqten e pytq s reisa, no otkym finansi smqtam, 4e e po dobre.

I sam voin e voin!

Тема Re: Как да пренеса велосипеда си в чужбина?нови [re: SAMOTNlQT_VOlN]  
АвторA-7 (Нерегистриран)
Публикувано27.06.05 21:18

Тука в Италия (Флоренция) продават някакви изключително боклучиви колела на цени от 55 евро нагоре, втора ръка. Ама са пълни боклуци да ти кажа. Невероятно очукани, едностенни капли, спирачки "кантарчета", на 15 години (поне така изглеждат де). Ако изглеждат по-добре- сигат и до 100 евро. На едно място видях да продават нови за 170 евро някъде, ама са под всякаква критика- малки (като за мен- 182 см съм), едностенки, у нас подобни има на Метро за около 90 лв. Та казвам ти това да знаеш, че няма евтино като у нас. Дори и във Франция според мен. Така че хвани автобуса, натовари колелото (гледай да е без пари, май става) и така ще ти излезе най-тънко. На самолета ще те карат да плащаш за свръхбагаж, и ще ти излезе през носа, по-добре да движиш с метрото.

Авторpaзyм (Нерегистриран)
Публикувано30.06.05 16:01

Питай в клуб емигранти.
Може някой, живеещ там да ти даде повече информация

Тема Как да пренеса велосипеда си в чужбина? [re: Mилeн]  
Авторkolelo (Нерегистриран)
Публикувано05.07.05 08:41

nai-udobno e da si far4i6 s samoleta. s reis e veroqtno da ti poiskat 50 lv. za samoleta se obadi v kaompaniqta i kaji 4e 6te hvar4i6 i si s kolelo. zapo4ni s vaprosa kolko kila davat i do kakvi razmeri - tova go ima i v internet, no ti poiskai otgovor ot nqkoi i si zapi6i imeto mu. ako e bg-kompaniq pitai dva pati :).
Razsmerite za bagaj sa 165 x 45 x105 ili ne6to podobno - pravi6 paket ot koleloto, leko razglobeno i drugi leki torbi i ne6ta - da e pod 20 kila.tui kati ima6 25 kila, prigotvi si nqkolko torbi po nqkolko kila, kato imai predvid da moje ne6to da se izhvarli na leti6teto ( v ko6a ).
ima edna hitrina - oglejda6 kade ti e lentata za bagaja. 4aka6 da doidat horata. prigotvi si dokumenti i razni drebni vaprosi za pitane - za da otvli4a6 vnimanie. Slaga6 koleloto kato vnomava6 da e pravo (kaji "vnimatelno, pleaze, da vi go.. , molq vi se"). kato e pravo to obiknoveno se podpira leko na plota ili druga pregrada. taka se namalqvat 1/3 ot kilata - kato vidi6 4e stava tazi dalavera, po4va6 da se sueti6, zapisvate i mahate koleloto i dava6 drugi torbi, za da se saberat 25-te kila. az taka prekarah 35. :)))
nikoi ne ti tegli ru4niq bagaj. imai tova predvid, no ne slagai spici i drugi opasni raboti - 6te izleze 4e si terorist.
sled takav transport se krivi ravkata i vilkata i posle koleloto krivi leko - nqma na4in, 6too v samoleta ne se ebavat mnogo, a v reisa sa si mizernici. ako znae6 kak ne e problem da si go izpravi6, no mai ne mnogo hora tuk mogat da si premerqt kak e kriva ramka/vilka. poslednata po-dobre e da se svali.
v 4ujdite strani za da si nameri6 kolelo trqbva da se poorientira6 s mestnite. ako moje6 da si go popravq6, ima stari za po 100 lv. ne sa s v-brake, no sa primerno s zapazen montaj deore dx ili drug visok klas staro shimano. i po4ti vinagi s kaseta otzat i po sredata. samo 4e sa im iznoseni dokrai verigite. trqbva nqkoi da ti prati ot tuk ili da si kupi6 - veriga ta e 30 lv a vencita, ako ne sa guzariq sa po 30 do 100 lv..
ai, kusmet :)

АвторCentrino (Нерегистриран)
Публикувано19.07.05 21:22

Ами аз все си мисля, че да мъкнеш колело от България във Франция е голяма щуротия. И без това ще имаш доста багаж, пък и колело.

Аз си купих на старо в Гент, Белгия, за 35 евро, със скорости, но пък без фарове. Просто видях, че хората го бяха сложили пред къщата си с надпис "продава се" и се спазарих. Иначе в магазините за колела втора употреба вървят по-скъпо.

Но по принцип в Carrefour редовно пускат разни нови колела със скорости за около 100 евро. Нищо особено, но са колела. Веригата Carrefour е между другото френска.

Публикувано19.07.05 21:25

А, да!

Забравих да ти кажа, че можеш да си вземеш под наем колело за 7 евро на месец ако си студент. Плащаш 50 евро депозит. Далаверка си е.

А ако си купиш колело не забравяй, че после (ако не ти го откраднат) ще можеш да си прибереш част от паричките като го продадеш.

Тема Re: Как да пренеса велосипеда си в чужбина?нови [re: Centrino]  
Автор SAMOTNlQT_VOlN (Roker)
Публикувано19.07.05 22:33

Men li4no edin kolumbiec me ubejdavashe, 4e e kolumbiiska. Inak v tukashnite Carrefour-, v Ispaniq de, kolelata za po 100 evro nadali 6te izkaram pove4e ot mesec, nai mnogo 2 seriozno karane, predi da vzemat da davat defekti. Inak tuk ne sym 4uval za kolela pod naem, no pyk se prodavat v sy6tite gorespomenati magazini dobri katinari za kolela, az sym si vzel za 3 evro edno obiknovenno s kod i e mnogo udobno, zakliu4vam koleloto navsqkyde i dosega problemi ne sym imal.

I sam voin e voin!

Тема Re: Как да пренеса велосипеда си в чужбина?нови [re: SAMOTNlQT_VOlN]  
Публикувано21.07.05 13:02

Ето сега пристигна новата рекламна брошурка на Carrefour и отново има маунтин байкове на промоция. 119 евро струват с 21 скорости Shimano и на външен вид са точно като колелата дето ги карат масово в България.

Колко ще изкараш с такова колело не мога да кажа. Според мнене доста повечко от месец. Особено ако го караш в градски условия.

Но разбира се нямам представа дали Carrefour предлагат колела на същите цени във Франция.

Автор Caвa Чaнkoв (непознат )
Публикувано29.08.05 19:45

Моят съвет: разглоби го и го опаковай, ако си с рейс и имаш само куфар даже няма да платиш нищо (или съвсем малко), а в самолета може да ти се наложи да платиш свръхбагаж (няма да е много - поинтересувай се предварително каква е тарифата и си го претегли вкъщи). Когато го караш, никога, ама никога не го оставяй заключено без надзор - навсякъде в Европа се краде зверски. Ако колелото ти е някакъв среден клас планинско (примерно Drag Ontario Team), може да го продадеш на тръгване за около 500-600 евро.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.