|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Карате ли на разстояние?
|
|
Автор | Бpaт (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.05 17:33 |
|
Пичове, всички тук ли сте планински спускачи? Не обичате ли да карате по черни и второкласни пътища между градчета и села и да опознавате Родината? Хем туризъм, хем спорт... На мен рекордът ми е София - Мездра през Искърското дефиле за 6 часа и нещо, с почивки. От табела до табела е 97 километра, но с градското каране на излизане от София чукнах 115 километра.
Вие правите ли такива велопоходи?
| |
Тема
|
Re: Карате ли на разстояние?
[re: Бpaт]
|
|
Автор |
naka76 (колоездач) |
Публикувано | 19.02.05 19:02 |
|
Днес ходих до Батак!Малко преди него се отбих за с.Нова махала.Беше невероятна красота!Беше валяло скоро!Снега беше по дърветата,един такъв пухкав и мек че ти идва да се овъргаляш в него.След това обратно надолу внимателно че по този заледен път си е опасно.От там си довърших изкачването до Батак където хапнах и продължих към язовира.От там покрай него до малко преди стената и пак нагоре към летовището Св.Св.Константин и Елена.От там по една ледена пързалка която преставляваше пътя надолу до Пещера и обратно до Пловдив.160 км с около 1800 метра деневилация.Така че не си единствения
Изпушената цигара съкращава живота с 2ч,изпитата бутилка ракия с 3ч.Работният ден съкращава с 8ч
| |
Тема
|
Карам,
|
|
Автор |
pyrx (-: свежъ ;-) |
Публикувано | 20.02.05 17:50 |
|
ама рядко на повече от 70-80 км. отиване и връщане. Ти казваш, че си ходил до Мездра, но явно само отиване, защото си имал къде да отседнеш там и да преспиш и прекупониш. А ние се събираме криво-ляво една компанийка до 4-5 души и караме без да си даваме много зор и спираме по пътя в селските кръчмета за по бира и шкембе-чорба (против мускулна треска). Караме през пролетта, лятото и ранна есен, когато е топло и сухо и дните са достатъчно дълги.
За мое съжаление, не се сещам за познати и приятели, които живеят или имат вила на докъм 100-на км от София и биха понесли да им се изтресе надвечер една изгладняла и зажадняла тумба омърляни карачи и затова си се прибираме в София в края на деня. Иначе би било добре да се кара почти цял ден, вечерта хаха-хихи, думба-лумба, преспиване и на следващия ден - обратно по друг път за разнообразие. 
Наистина, гадничко е докато излезеш от София и стигнеш до "винетковата зона", ама после е кеф и има много подходящи маршрути на такива разстояния около София. И като стана дума за винетки, аз си мисля, че по тази причнина има шанс да понамалее междуградският автомобилен трафик, което е добре за нашего брата.
Който иска, нека ми се обади и ще измислим нещо, докато се запролети ... след няколко седмици. 
| |
Тема
|
Re: Карам,
[re: pyrx]
|
|
Автор | kalta (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.02.05 13:52 |
|
Ами аз нямам много време, но много ми хареса идеята за бреветите:
ако някой не е чувал за какво става въпрос - разгледайте на http://velo.hit.bg/kalendar.html
Ако има и други навити дайте да разменим ICQ-та и да се организираме по някакъв начин за да ходим.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kolotur () |
Публикувано | 22.02.05 17:50 |
|
В темата ти БРАТ има два нюанса - спортен и туристически. За първия КАЛТА те насочва доста точно. Познавам софианци, които "обичат да карат по черни и второкласни пътища между градчета и села и да опознават Родината". Това предимно през пролетно-есенния сезон. Лично аз и някои мои съмишленици си позволяваме да опознаваме не само Родината. За след някой и друг месец планирам опознаване на още една част от Европа. За съжаление моите хора са възпрепятствани и по принцип търся другарчета... Разбира се става въпрос за туризъм и е достатъчно средно физическо ниво. За който го интересува има координати в регистрацията ми.
често мачкам педалите..... на велосипеда
| |
|
все пак се ходи на работа.
Всичко което не почва и не свършва в София е проблем за мен.
А и мразя организираните от клубове и комитети мероприятия.
И най-важното - сложили ми средна скорост - абсолютно постижима - няма проблем. Сложили и часови контроли.
Ама къде е БИРАТААААААААААААААААА ?
Ми нали при такъв път човек ще ожаднее?
Ми шкембе чорбата?
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
[re: kolotur]
|
|
Автор |
TheEgoist (vartipedal4ik) |
Публикувано | 28.02.05 15:49 |
|
За бреветите (веломаратоните) разгледайте сайта на нашия велоклуб - "ВЕРИЖНА РЕАКЦИЯ" - Варна. Информацията не е много подробна, но определено е достатъчна.
Ето адреса:
От днес вече можете и да изтеглите:
Наръчник за 2005 г. -
Наредба за 200 км на 26.03.2005 г. с подробна карта и описание на маршрута -
п.п. Бира има по часовите контроли    Редактирано от TheEgoist на 28.02.05 15:51.
| |
Тема
|
Re: Хубава идея ама
[re: bira_more]
|
|
Автор |
pyrx (-: свежъ ;-) |
Публикувано | 28.02.05 17:26 |
|
Айде, вече се запролетва и отдавна си мечтая за следния приблизителен маршрут като за един уикенд някъде през май/юни:
София-Бистрица-Железница-Ярема-Сапарева баня (къпане)
Преспиване/препиване в Сапарева баня или Бели Искър
Самоков-Покрай язовира (ама по пътя от другата страна)-Нови хан-София.
Бира има почти на всеки километър, не само на "часовите контроли".  
| |
Тема
|
|
|
Автор | димo (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.03.05 12:13 |
|
На мен много често ми се случва да карам до Пирдоп и обратно.
| |
|
Ако живееш в Пирдоп то разстоянието е....
Bеer? Mоre?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|