Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:18 07.02.25 
Спорт
   >> Велосипедизъм
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
Тема Re: Препоръчвам халогеннови [re: bira_more]  
АвторFasttrack (Нерегистриран)
Публикувано18.10.04 15:18

E tova niama kak da e istina:
2000mAh
Ah - amper na 4asa ili procheteno se 4ete:
amper4asa

znachi ako halogena har4i po 1A to za edin 4as shte izhar4i 1Ah ili polovinata na bateriata - zna4i za 2 4asa ti stiga bateriata.
Sledovatelno ako e kakto kazvash ima neshto gnilo i izmamno v ednite baterii a mozei v dvete deto si spomenal - i ne zabraviaj 4e markata ima zna4enie.
Az sym polzval i polzvam baterii GP evtini i dobri se okazaha no gi imashe samo na Ilienci.
No halogena si har4i dosta i mi se struva 4e tova ne e ot zna4enie shtoto ne vervam nekoj da kara s 4asove po noshtite.

Тема Re: Смени му батериитенови [re: Petak-13]  
Публикувано18.10.04 15:23

Imam edno mnogo dobro zariadno naj veche zaradi tova che e s procesori za 4 4asa 2000mAh sa zaredeni - no syshto pokazva dali bateriata(te) sa za izhvyrliane i saotvetno ne gi zarezda - samo ne pomnia markata ama mozhe utre da proveria.
Cenata na zariadnoto e visoka i e mngoo dobro izklu4va se samo za da ne stane neshto i vaopshte e super.

Тема Халогена харчинови [re: Fasttrack]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано18.10.04 18:24

400 mAh.
Тоест ако батериите са 2000 mAh, ще работи 5 часа.
Ако батериите са 850 mAh, ще работи 2 часа 7 минути и 30 секунди.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Халогена харчинови [re: bira_more]  
АвторИвaн (Нерегистриран)
Публикувано18.10.04 19:16

Абсолютно си прав само с една малка корекция. Това е вярно ако фарчето е с 1.25W крушка (повечето халогенни фарчета на батерии са с такива) и се захранва от две батерийки по 1.5V или 2.4W съответно с 4х1.5V. Обаче акумулаторчетата са 1.2V - така че според мен трябва да очакваш на практика по-малко време на светене.

Тема Знам че има особеностинови [re: Ивaн]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано18.10.04 19:43

щото крушката е със стандартно съпротивление, а напрежението е различно при заредена батерия и при разредена - както при акумулаторни и обикновени.
Все пак на фара пише 400 mAh. Освен това се продава и в комплект с 5 1.2 волтови батерии (акумулаторни по 850 mAh).
Та за това си позволих да направя няколко апроксимации.
Не че съм го гледал за колко точно време ще спре да свети след максимално зареждане.
А има и саморазреждане на батериите (особено при акумулаторните).

Bеer? Mоre?

Тема Re: Знам че има особеностинови [re: bira_more]  
АвторИвaн (Нерегистриран)
Публикувано18.10.04 20:19

Явно твоето фарче е направено за акумулатори и затова е 5x1.2V. Аз имах в предвид че много от фарчетата за направени да работят на батерии и ако решиш да изплзваш акумулатори сметките излизат млко криви особено ако разчиташ да го ползваш дълго по тъмно. Ето аз например ходя на работа с колелото - 16км в едната посока - отнема ми около 45мин. Излизам рано по тъмно но затова пък се връщам късно. Задължително ми трябват 2 часа добро светене на ден.

Тема Re: Съвет за избор на фарнови [re: Mopдpeд]  
Автор ggf (@passenger@)
Публикувано19.10.04 11:59

Ако можеш да откриеш дали продават такива динама

, за повече инфо провери в

Тема Re: Съвет за избор на фарнови [re: ggf]  
Автор тyчo чyчo (издръжлив)
Публикувано19.10.04 13:50

Да, продават се в магазините на Веломания.

Тема Re: Халогена харчинови [re: bira_more]  
Публикувано21.10.04 16:13

Az biah pisal:
znachi ako halogena har4i po 1A to za edin 4as

t.e. predpolozhih che harchi 1A no neznaeh kolko, 10x za infoto - e mnogo e 400mA egati tva trebva da se vidi kak sveti privecher.

A inache 12 svetodioda po 20mA = 240mA koeto na men mi se struva dobre.

Тема Re: Халогена харчинови [re: Ивaн]  
Публикувано21.10.04 16:18

Po princip si prav, kato bih dobavil che ako voltaza na halogena e po goliam ot tozi kojto vadish ot bateriite ( akumolatornite baterii) to mozhe da speti i po slabo a dazhe imnogo slabo - no az ostanah s vpechaplenieto che halogennite lampi sa voltaze vaden ot akumulatori ne ot obiknoveni baterii.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.