Тема
|
Проблем с педалите
|
|
Автор |
white_shark (москвиЧИСТ) |
Публикувано | 23.08.04 18:06 |
|
Притежател съм на велосипед Робифир Аризона...купен е преди 4 години и досега нищо не му е мръднало като се приеме че се юрка много жестоко...И така до онзи ден когато след поредното изпълнения ми се счупи левия педал-оста...последва и зверско изсипване ама това е друга тема Та отидох и си взех алуминиеви педали ляти за 14 лв...Уж стабилни ама след известен пробег започна да му чука левия педал в горна точка...И чукането се усилва..Въпросите ми са такива:
1.На какво се дължи?
2.Мога ли да го отстраня?
Много са удобни иначе...Гледам нямат луфтове и се търкалят мноо хубаво на лагерите но чука...В началото беше като има натиск а сега почти винаги
Очавам вашата помощ
412 power
|
|
|
Веднъж пребирайки се от работа почуствах и аз таква нещо.Предположих че съчмите са се поразредили.На следващия ден трябваше да ходя на Чудните мостове,а нямах време да ги оправям.Тръгнах така!!До Асеновград изпопада всичко което беше вътре .Така отидох и се върнах.Този ляв "долен гаден" педал ме изкара още две години .
Пробвай да го отвориш и да го смажеш.Ако не се оправи ине те дразни това тракане карай така.Ще се раздвижи и ще улегне.
|
|
|
ще се опитам леко без да изсипвам съчми или да стане някаква авария да го намажа откъм гайката....викаш левия педал ти правел проблеми....явно нещо в ляво все не е наред...днеска го карах...сутринта го изкарах карах около 5-6 мин и нямаше нищо от тракането и след като се изправих и покарах около 600-700 метра бая мощно и след това си тракаше както преди...ще смажа малко и ще попритегна леко па дано спре....нервещо е а и има едно напрежение в крака...аз повечето време се състезавам с други и кат съм прав имам чувство че всеки момент ще се скърши и кат си помисля за това как се пада така и няма смелост да натискам юнашки иначе колелцето си е яко...небесно син цвят,с едни гуми съм му сложил баш като на трактор,и съм си махнал лепенките оригиналните и съм си сложил PEUGEOT и щото е малко едно усобено..поне тука кат карам из морската другите са все едни шарени а мойто е дюс с 2 лепенки само и се загреждат хората абе обичам велосипедизма и велосипедите...пък чак сега намерих тоз клуб кат имах проблем...ще ви навестявам аз вас...тай и тай още нямам години за кола и се придвижвам с велосипед...
ааа може ли още един въпрос....кои са най-големия размер гуми-сега съм с едни 26х1,90...оригиналните бяха 1,95 уж по широки ама сегашните са ми по големи от тях....и коя марка са хубави...моите са "Trayal"-6 лв парчето...евтина гума ама калпава-оставих я за около 4-5 месеца в гаража защото си сложих една гладка за фешън изпълнения и като я разпорих си викам ще сложа старата и я слагам,надувам тя кат била затисната се изкривила и сега леко ми тресе на гладко..малко от кривата гума малко от каплата:):):):)...и голям шум правят на асфалта...така бръмчат сички се обръщат-мноо конфузно ...та къв е най големия размер...искам да е мания
412 power
|
|
|
Найш- големия размер гума до колкото знам е 3.00.Ама те са за специални колела.Трябва да видеш колко ще влезат в рамката и във вилката.Някой рамки и вилки не позволяват да се вкара дори и 2.35 гуми.Иначе ако искашда си взимаш гума виш нещо от Максис,Швалбе или Континентал.Добри са!!!Същото съм чувал и за Мишелин ама май трудно се намират
|
|
Тема
|
Re: Проблем с педалите
[re: naka76]
|
|
Автор |
timmyyy (fr33r1d3r) |
Публикувано | 25.08.04 10:24 |
|
Пропусна Nokian, а те съвсем не са за пропускане :-)
8 hobits = 1 hobyte
|
|
Тема
|
[re: timmyyy]
|
|
Автор |
naka76 (катерач) |
Публикувано | 25.08.04 22:12 |
|
Извинявай!!!Не се сетих,а и съм сигурен че не съм изброил всичките хубави марки дори и с троята поправка
|
|
Тема
|
[re: white_shark]
|
|
Автор | Fasttrack (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.08.04 19:44 |
|
Taka kato cheta kvo si pisal maksimuma kojto naj veroiatno shte mozhesh da slozhish e ili 2.1 ili 2.35 ama vervaj mi shte ti e trudno da gi vyrtish i kompromisen variant za teb shte e opred 2.1 a otzad 1.9 ili podobno - mozhe da spozhish opred ako vilkata ima prostranstvo za guma 2.3 ili 2.5 dazhe - ama verevaj mi kolko po shiroka guma slagash tolko po shiroka kapla triabva da imash - Remerx Jumbo e dobyr variant za celta no pyk smenata na shinata na kaplata shte e skypo udovolsvtie - kakto i da e ot zad mozhe da e po tiasna no otpred e dobre da imash po shiroka shtoto stranichnite grajferi sa mnogo dobre neshto pri zavoite i niama da se prebiesh i s goliama skorost - stiga da si prav na zavoite i da naklaniash samo bike kym zavoia.
A i otpred mozhe kaplata da e i po tiasna - shtoto tam gumata se machka po malko i shte se srezhe po kysno - no otzad za 3-4 meseca i shte smeniash gumata.
kato naj dobra guma :
Nokian Boazobeana - nema ravna na sebe si spored edin test gledah niakyde.
Mozhe i niakoia na swalbe ili continental da si haresash - samo gledaj da e s centralen ryadyk graifer che da hvashta na offroad i da ima goliam stranichen graifer - edni stranichni takiva neshto kato paralelepipedi ili po slozhni formi.
priatno kefene - a tezi graiferi shte shumiat mnogo silno na asfalt kolko po gladyk tolkova poveche - ama tva e predimsvto kak se plashat tapite peshehodci zaeli celia pyt kato che li e tehen i drug niama.
|
|
Тема
|
[re: Fasttrack]
|
|
Автор |
Bълk (Дремещ) |
Публикувано | 27.08.04 03:00 |
|
по-широка гума с по-голям грайфър - по-малка инерция на твърд терен асфалта. От шум файда няма.
|
|
Тема
|
[re: Bълk]
|
|
Автор |
white_shark (москвиЧИСТ) |
Публикувано | 01.09.04 01:10 |
|
не спира гадното чукане....звука не ми пречи свиквам,но ми е гадно на крака...карай след време и с това ще свикна...обикалям намерих гуми Дебика и Рубена...ама няма широки каквото искам...странно не съм видял досега тука колело с необичайно широка гума каквата искам аз.....иначе съм с обикновени капли...алумиеви...така си беше байка и не съм ги сменял с нещо по специално....много ме кефят лятите...има 6-ца за 150 кинта парчето......но скибах и капаци дето се слагат на спиците и ги закриват...12 лева комплекта за едно колело....имаше с черепи аз искам нещо по яко....мислите ли че примерно ако има страничен вътър или нещо друго ще се отрази на управлението...щото колкото и да е закрива не малка площ....
412 power
|
|
|
Не се подлъгвай по лети капли - едно по-сериозно падане и вече са за смяна (не се изправят).
Хубави капаци (с добра графика и от здрав материал) за 26" колела в БГ трудно ще си намериш, и мен ме беше подгонил мерак да си слагам такива по едно време ама за половин година обикаляне нищо подходящо не видях. За страничния вятър - еми с шосейка се усеща, с планински байк предполагам ще е по-малко... все пак ако слагаш сложи само на задното колело. BTW с капаци дори и 3.0" гума да изтипосаш пак няма да е толкова ефектно като нормална тясна капла + хубава 2.125-2.35 гума.
Гумите - мисля че Maxxis Hookworm 2.5 или Schwalbe City Marathon 2.5 ще са подходящи за теб, и двата модела са с огромни балони (2.5" = 55-60мм в зависимост от производителя) но същевременно почти без грайфер т.е. по асфалт ще се търкалят много леко. Виж цените вече са съвсем друг въпрос, някъде около 50лв на парче май бяха. По-достъпни са тракторите на Кенда, търси си Колосал 2.35 защото са с голям грайфер. Аз в старата си рамка успях и 2.6" Nokian Gazzaloddi Jr. да вкарам без да трие отстрани, ама ти най-вероятно няма да можеш... Поляците от Stomil имаха едни страхотни 2.125" всетеренни гуми, но пък май миналата година им прекратиха производството Абе схванал си идеята предполагам, сега остава да търсиш.
Move over, or get run over!
|
|