|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Маршрути из югоизточните ни планини
|
|
Автор |
пeтльo (Регистриран) |
Публикувано | 05.09.03 23:12 |
|
Родопи-Рила-Пирин
1 ден // ПЛОВДИВ - Асеновград - Бачково - Нареченски бани - Хвойна.........50км
2 ден // Хвойна - Чепеларе - Проглед - СМОЛЯН ............................................50км
3 ден // СМОЛЯН - Стойките - Широка лъка - Беден - Девин..........................45км
4 ден // Девин - Доспат.....................................................................................40км
5 ден // Доспат - Гоце Делчев..........................................................................60км
6 ден // Гоце Делчев - Банско...........................................................................50км
7 ден // Банско - Разлог - Симитли - БЛАГОЕВГРАД..........................................60км
8 ден // БЛАГОЕВГРАД - Дупница - КЮСТЕНДИЛ...............................................75км
9 ден // КЮСТЕНДИЛ - Радомир - ПЕРНИК - СОФИЯ..........................................85км
10 ден // СОФИЯ - Самоков...............................................................................65км
11 ден // Самоков - Долна баня - Костенец - Белово ......................................60км
12 ден // Белово - Юндола - Велинград - Ракитово..........................................55км
13 ден // Ракитово - Батак - Пещера - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ......................90км
Тъй, тъй.... надявам се поне този да ви хареса. Винаги може да отворите картата и да решите от къде да минета на по-пряко, за да не минавате през Пловдив или нещо такова, защото за повечето от вас(софиянците) минаването покрай Пловдив е почти безполезно.
П.п. има само четри дни в които се кара повече от 60 км
2:0/2:0/2:1/0:0/2:2/5:0
| |
Тема
|
Re: Маршрути из югоизточните ни планини
[re: пeтльo]
|
|
Автор |
MAN6 (______on) |
Публикувано | 07.09.03 00:01 |
|
a belite drobowe ti stawat cherni...
ne iskam da si mislite che sym protiw "shoseikite" ama twa da wyrtish po aswaltowite pytishta w BG, kydeto wseki tori natiska klaskona wse edno che sa cicite na pamela anderson primerno, otdelno che tochno toq marshrut e po edin ot nai-natowarenite pytishta.tirowe, busowe, "skakalci", abe mamata si traka!!
Men lichno s kola ne me kefi ot tam, ti za kolelo. pyk i s kolelo sym go minawal i za towa se namesih, da ne kajete che neshto naizust goworq...
pyk i ti kwo si se wyodushewil tolkowa, widq i na prednata ti tema kakwi bqha reakciite...
ne ochakwai da ti rykoplqskat
zashtoto horata, koito se kefqt na teq neshta odwna gi znaqt, che daje i mnogo po-dobre.pyk i ti dokolkoto znaem si "nowak"... otkydeto e razbiraem entusiazmyt ti... :)
abe poulqh se, ama dano wse pak nqkoi shwane "tynkata" nishka... na ... "debelata" mi..... misyl
Писна ми от педераси...
| |
Тема
|
[re: MAN6]
|
|
Автор |
пeтльo (Регистриран) |
Публикувано | 07.09.03 19:56 |
|
Нали искахте маршрут с по около 50км на ден? Ето ви го. Сега ако искате и да ви извадя планинските пътечки и откъде да минавате..... и какво като си го минавал, и аз го минавам, почти всеки ден карам извън града(аз горе долу живея извън града, ама айде....) Пловдив-Асеновград, например при положение, че си сам и трябва да се "свиеш" на 50см-1м от края на пътя никой и "копче" няма да ти каже като си караш. И не всеки втори надува клаксона, много рядко и се е случвало, само когато съм се заплеснал и съм се отбил по средата на платното....
Вярно, новак съм, но означава ли, че не трябва да пускам теми за другите ентусиазирани да си прекарат малко по-разнообразно другото лято(а защо не и зима, ако имат подходящ чувал), а не всекидневното чакане "да стане по-ладно" и да се метнеш на байка, да отскочиш до някоя пътечка, по която всеки ден минават сто човека двеста песа и петстотин колоездачи(не случайно човеците съм ги отделил от велосипедистите), а не нещо разнообразно. Сигурно от мързел, нали? Щото един ден когато не ти се кара, няма да ходиш до пътечката на 20-тина километра от топлото одеало(или студеното течение или климатик), вкусната храна и жаждоубийца течаща вода. Уж, велосипедизъм планински байкове, а пък изобщо не мислите да си правите екстремни преживявания..... А ако те хване мързелът горе, до Девин няма къде да спиш, мой човек, няма къде да се шльопнеш в дивана, да грабнеш дистанционното и да превключваш каналите.... Ако няма чешма наблизо ще се задоволиш от водата в шишето, а ако и тя свърши се моли да има рекичка или изворче.... Това, че съм новак, не означава, че не съм преживял опасности и нямам опит... е, не достатъчен за тези маршрути(надявах се поне полезен да бъда).... И освен това шосейното колоездене може да се практикува също и с планински байк и удоволствието е също такова, колкото и при другите карания.
Айде поздрави и със здраве!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
тyчo чyчo (издръжлив) |
Публикувано | 08.09.03 17:52 |
|
Аааа, младеж, айде без излишен ентусиазъм!
И без нападки срещу "мързеливите байкъри", че ми писна да ни слагат под общ знаменател
През 2000 и 2001 година направихме по-голямата част от маршрута ти, защото още не бяхме запознати с възможностите за каране извън асфалта. Снощи се върнах от edition-2003 и само ще кажа: ЕБ*М ТИ АСФАЛТООО! 
По Родопите има толкова много каране по черно, че занапред едва ли ще ни стига една седмица за каране. И не само в Родопите! Част от маршрута ни включва изкачване от едната страна на Рила и спускане от другата й.
В заключение само ще кажа, че най-досадната част от осемдневното каране беше прибирането от Боровец до София по асфалт- жалко, че нямахме още време, за да си спестим шосето!
| |
Тема
|
АААААААААААААААААААА
|
|
Автор |
MAN6 (______on) |
Публикувано | 08.09.03 18:41 |
|
Не смяташ ли, че се поУля.. А?
Откъде си направи такива заключения още не ми е ясно, но не ми и пука честно казано...
Само се въздържай малко, щото аз не мога вечно да се въздържам и да се държа прилично...
Щом те кефи- карай си по асФалта... Дишай си изпраренията... Проблемът си е твой...
А колкото до фотьойлите в нас- "сори" ама не знам дали са удобни... А колкото до дистанционното- от бая време не знам какво е това... За топло одеало също не знам напоследък... Пък за вкусна храна...
Абе с две думи: "Духай, бе!"
Ето, видя ли, изпуснах се...
Като ти казах да се спреш...
Писна ми от педераси...
| |
Тема
|
Re: АААААААААААААААААААА
[re: MAN6]
|
|
Автор |
пeтльo (Регистриран) |
Публикувано | 08.09.03 21:17 |
|
Какво.... да не ти се е развалило дистанционното?
Аз просто си пускам темата и след като не ви харесаха дългите маршрути из цялата БГ, както вие казахте - по 50км на ден - ето ви... пак недоволни.
На всеки му харесва различно, аз предпочитам гладко спускане, с по-висока скорот, с по-малко дупки и т.н. Като не ти харесва, не се занимавай с шосейно и с тези теми... поне ти прави чест, че не ги изтри
2:0/2:0/2:1/0:0/2:2/2:0/3:0
| |
|
Според мен тези маршрути са меко казано дебилски. Всеки може да вземе една пътна карта и за 5 минути да ги измисли; но тръгнеш ли да караш по тях...майка плаче, както всички казват.
Истината са добре подбраните планински маршрути.
-
Ето ви един от който с една добра компания спретнахме през уикенда->
База - с.Стойките (Родопите, близо до пампорово):
Тръгване от Стойките, каране по червена маркировка до х. Студенец, по перфектен широк черен път.
от Студенец, изкачване на вр. Снежанка и спускане от другата страна към х. Смолянски езера, и качване пак до Снежанка с лифта.
От Снежанка, спускане до Пампорово - асфалтиран път без коли, здраво газ!, преминава се Пампорово и по червената маркировка към Мечи Чал.
Оттам, пак по червената, около 500-600м до разклон, на който се завива вляво - дълго спускане по черен път до Стойките.
Това е ~35км, има изкачване, спускане и равно, предимно по перфектни черни пътища и малко по асфалт (към Мечи Чал), но там коли дефакто няма.
Отнема 1 ден.
Втори ден - изкачване от Стойките до х. Перелик, оттам по 'водния път' до х. Ледницата.
следва спускане към с. Гела, оттам към Широка Лъка по асфалтиран път, пак без грам автомобили.
Следва катерене по шосето до Стойките по главния път (коли има за съжаление)
Дължина ~30км, отнема 4-5 часа.
Със здраве!
Редактирано от Tarambuka35OO на 25.09.03 17:16.
| |
|
Уфф, малко време не сам влизал във клубчето и гледайте к'ви глупости са се изписали. Ти Петльо, луд ли си бе брато че се гониш с колите и камионите? За турски и германски тираджии не си ли чувал? А знеш ли ги на какво са способни? И хич не ги разправяй тия за катерачка или недай си боже спускачка по асфалта, аз три години планински байк търкалям по шосетата и мога да ти кажа че той ПРОСТО НЕ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ТАМ, здравето ти се взема а като погледнеш нищо не си минал. Имай предвид че лятото през ден правя по над 100 км, при това голяма част по доста натоварени пътища, и си имам доста добра представа за "удоволствието" което подобно изпълнение носи... затова сега си имам два велосипеда, един планиски и една шосейка, макар че май шосейката ще ми върши повече работа, в тия тъпи централни щати една планина като хората няма, само за по-екстремно градско го ползвам MTB-то (още ме държат спомените за прекрасния софийски стрийт-рейсинг ) и дори със спеиалните гуми за асфалт над 40 на равно не мога да вдигна. Пък като си толкоз запален по асфалтовите спускания що не се пробваш от връх Шипка към Казанлък или Габрово, гарантирам ти усещането е незабравимо, само дето след туй и през ум няма да ти минава да излизаш извън черните пътища. Затуй не зарибявай хората тука щото по-опитните няма да ти се вържат, ама някой новак току виж решил да пробва и после майка му трябва с шпакла да го изстъргва от някоя мантинела или броня!
На който не му изнася да се изнася ... Murr Miay!
| |
|
От връх Снежанка не е нужно да се слиза до Пампорово по пътя.Има много приятни пътеки.
| |
|
Отсядам лятото на 40-тина километра оттам(от селото) и един ден тръгнах нататъка, стигнах до селото, но реших, че ако се кача няма да мога да живея(беше 12:30 на обяд). После ми се отвори отново възможност, дори с транспорт да ме качат горе, ама не щях, трябваше да сглобявам колелото, а и решич, че ще е прекалено опасно. Та така се качих и видях Бузлуджа. Мисля, че оттам ще е страхотно супскане, а и лесно изкачване.
Не е важно да пишеш каквото знаеш, важното е да знаеш какво пишеш.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|