|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Tia, 'deto se znaem...
|
|
Автор |
Downhill (('~')) |
Публикувано | 21.02.03 21:06 |
|
... utre po obiad shte sam na "Hladilnika".
1 )+( l/l B () T l-l E ( T l/l G /-\Редактирано от Downhill на 21.02.03 21:10.
| |
Тема
|
Re: Tia, 'deto se znaem...
[re: Downhill]
|
|
Автор | mobil (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.02.03 21:31 |
|
de da mojeh i az
| |
Тема
|
[re: mobil]
|
|
Автор |
Downhill (('~')) |
Публикувано | 23.02.03 11:08 |
|
Ако някой си е мислел, че по обяд значи 12 - объркал се е :)
В 13:35 си взех самостоятелно автобуса към кабинковия. Честно казано, като си карам сам, май ми е много добре, защото го правя точно както най ми е кеф...
1 )+( l/l B () T l-l E ( T l/l G /-\
| |
|
Малко информация ще предоставя, която ще е актуална тия дни:
От "Алеко" по алеята, водеща до гората, снегът не позволява да се кара - бутане му е майката. При навлизането в гората е добре - може да се върти. На разклонението след 100-на метра (свалянето на седалките) тази възможност изчезва и започва едно бутане, влачене, газене, въргаляне и други подобни снежно обвързани глаголи. До мостчето и дума не може да става за каране - дори пътеката се губи и криволичи странно, лесно може да се загуби човек, ако не е минавал много пъти от там, когато не е имало сняг. След моста положението се променя - пъртината е оформена и, ако не е проблем карането по права линия на две педи широк сняг, става. На разклонението за Бистрица/Симеоново (поляната с големия камък) пъртината за Симеоново поема в абсолютно грешна посока. Сега вече може да се каже, че не е така - газих до колене, та и повече с геройската задача да маркирам за следващите верния път. Друго, освен животински следи, нямаше в продължение на 300-400 метра. По-надолу, при повалените дървета, пъртината се събира с друга една такава и си върви към хижата преди "Лалето" по нормалния маршрут.
Забавното беше да вървя по дирите на други ентусиасти, които очевидно също бяха бутали и скърцали със зъби, съдейки по грайферите отстрани на пътеката :) На едно място някой даже май се беше напикал :)) (Не се обиждайте, момчета!)
Минаването покрай хижата преди "Лалето" е малко опасничко, защото стопанинът е пропуснал да си върже ОНЯ ЗВЯР, дето лае редовно по преминаващите. Добре, че имам бегла представа от кучешката психология (доколкото има такава), та голямата уста с големите зъби и празния стомах ме пожали и си проточи лигите обратно към къщурката. От там нататък СЕ ЗАПОЧВА! Страхотно - нямам думи. Почти асфалтирано - снегът е равен, твърд - приказка. Малко преди завоя има изненадка, но нека я оставя на вас... Все пак - бъдете предпазливи :))
От "Лалето" надолу е страшен кеф - утъпкано, бяло, скоростно... Тук-таме се намират скиори и сноубордисти, но те са доста бавни при този наклон. Туристите ги е хванала липсата - като количество при първото спускане бяха не повече от 5 и най-много 6 (средно пет и половина).
Успях да застигна и ентусиастите с байковете - някакъв проблем със спирачка "тектро" - кофти работа. Превъртяла резбата на винта, който държи жилото. Помогнах, колкото можах, с малко акъл и суровини :) и после - пак надолу.
Иване, Митковци - ще ме извинявате, но ако бях ви изчакал, не знаех дали ще имам време да взема пак симеоновския лифт - сори. А вие бая се позабавихте - вече бях в кабинката, когато ви видях да се приближавате към станцията.
Установих следното: от последната междинна на симеоновския лифт (края на "Лалето") е най-добре да се спуска, след като са спрели съоръженията за скиорите и сноубордистите. Тогава голяма час този народ поема надолу на собствен ход по "нашите" трасета и е много, ама много забавно да ги задминаваш един по един :)) Караш си лежерно ските надолу, па вземе, та те заобиколи някакво колело! Посред зима. Луди хора, бе, откачени! :))
| |
|
Това със спирачките Тектро и на мен ми се случи - резбата замина. Намерил съм стабилно решение на проблема, така че ако някой го интересува ще разкажа подробно.
| |
|
Хеееееееее, колко са луди тия с колелетата по снега...        
Anima Sana In Corpore Sano
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mice (непознат
) |
Публикувано | 25.02.03 18:53 |
|
Vlado e sa pro4etoh tvoia podroben analiz za putekata i mnogo mi aresa hahahaha. a za iz4akvaneto ne si prav za si4ki shtoto se pak biahme zaedno i triaashe da chakam ...nai veche ivan shtoto toi neshto ne beshe na kef ot naistina unikalnoto prejiviano. ta az tuka pusnah porednia invite za hodene na vitosha...ako imash svobodno vreme az sum vinagi availаble samo poso4i denia i 4asa.
mitko (...s mongoosa) i mi pishi na maila ili na icq-to da se douto4nim :)
| |
Тема
|
[re: mice]
|
|
Автор |
Downhill (('~')) |
Публикувано | 25.02.03 20:04 |
|
А-а-а, приятно ми е да се запознаем и виртуално! :)
| |
Тема
|
|
|
Автор | pascoff (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.03.03 15:57 |
|
Здр. Владо аз съм другия Митко (със Scott-a) ... да ти кажа след случката горе вече и аз ]е си нося повечко хардуер че не се знае какво може да се случи на човек ... между другото сега спирачките ми спират много по-добре отколкото преди - стана някакво чудо :)
всъ]тност чудото бе[е че смених предните със задните накладки които бяха бая по-изтънели :)
| |
|
Митко, тая спирачка не те ли притеснява - представи си какво би могло да стане, ако ти се откачи жилото на завой пред някоя пропаст...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|