|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
отново за hardtail+висока вилка
|
|
Автор |
nk (неестествен) |
Публикувано | 01.02.03 15:53 |
|
Здравейте, можете да ме приветствате с добре дошъл в клуба (тук светва табелата "аплауз" )
Докато ровех в архивите на клуба, ми попаднаха 1-2 теми за въпросната комбинация от твърда рамка и висока вилка, и единственото което ми стана ясно, е че "май е добре да е подсилена рамката" и че това е комбинация за дуал. Според мен обаче хората се интересуват повече от това да вдигнат предницата за да стане по-стабилно колелото при спускане. Чух няколко мнения, включително и съвет за "къса лапа" (ако някой знае за прилична такава моля да каже каква е и какви стотинки струва). Сега по-конкретно: има ли други трикове за придобиване на геометрия по-като за спускане (за седалката е ясно че трябва да се смъкне до долу, ако трябва и да и се поотреже колчето). Другото питане е дали според вас рамката на Drag Expert-a е подходяща за преквалифицирането и в такава за спускане. Пределно е ясно че никога не можеш да достигнеш геометрия за DH със XC рамка, но можеш да си направиш евентуалните спускания по-безопасни и удобни.
Хайде със здраве, съжалявам за излишните словоизлияния, ама гледам да избегна пост-ването на вече известни неща 
| |
Тема
|
Re: отново за hardtail+висока вилка
[re: nk]
|
|
Автор |
TheSaint (localhost) |
Публикувано | 01.02.03 20:13 |
|
Моето мнение относно experta...
Истината е там някъде...
| |
Тема
|
[re: TheSaint]
|
|
Автор |
nk (неестествен) |
Публикувано | 01.02.03 21:23 |
|
То е ясно, рамката на експерт-а си е проектирана за ХС, не съм тръгнал да правя "спускач-чудовище", по-скоро нещо като "още по-универсално" колело. А и вилка с чак 120 мм ход май е безсмислица в моя случай, по-скоро въпроса ми беше дали рамката ще е достатъчно здрава за да издържи повдигането което допълнително ще я натовари. Не мисля да скачам с нея, нито да правя супер-екстремни спускания, просто да имам повече стабилност при евентуалните нормални DH.
В момента при максимално свалена седалка седлото и евентуално сваленото кормило с къса лапа ще са на 1 ниво, ако резна 3-4 см от колчето на седалката и спечеля 2 инча от това което каза screamBoy за по-малката задна гума, ще се получи долу-горе това което ми трябва. Или ако размера на вилката от оста за предното колело до горния край на короната не е стандартен и мога да си взема вилка чиито гореописан размер да е по-голям от сегашната, ще мога да си оставя задната гума нормална. Та въпроса сега ми е за вилките - този размер от оста до горната част на короната стандартен ли е, и дали заздравяванията по рамката ще държат на повдигнатата предница (пак повтарям, не се очертават чак толкоз зверски товари и скокове).
Съжалявам че ви занимавам със себе си и мойто търкало, ама вие сте хора препатили и знаещи, пък може и за в бъдеще темата да е в помощ на някого
Редактирано от nk на 01.02.03 21:28.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
TheSaint (localhost) |
Публикувано | 01.02.03 22:54 |
|
Май не ме разбра ;)
Като обкрачиш experta, топките ти на безопасно разстояние ли са от рамката (за мен това е поне 4 пръста)? Като седнеш на седалката можеш ли да стъпиш на земята с цяло стъпало и леко прегънати крака?
Ако да, нямаш проблеми!
Аз съм 184 см висок, тази рамка (experta) ми идва висока за горе! Мерили съм я окомплектована с RS Suntur, който опередлено не е с 12 см ход.
Истината е там някъде...Редактирано от TheSaint на 01.02.03 22:59.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
XTR (зъл) |
Публикувано | 02.02.03 08:46 |
|
Лапи всякакви има в БАС... ценовия диапазон е доста широк, така че все ще се харесата с някоя...
Драг-а не става за двукоронна вилка.
Можеш да спускаш с каквото искаш стига да ти е удобно и да си сигурен в здравината му. За по-добра стабилност при високи скорости трябва да имаш по-малък челен ъгъл от колкото на обичайното XC колело. Ако знаеш за вилка с какъв ход е проектирана рамката и с какъв челен ъгъл е можеш да прецениш как ще се промени ъгъла с промяната на хода.
...търся спонсори за да се захвана с "extreme freeride" :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
XTR (зъл) |
Публикувано | 02.02.03 08:54 |
|
В отговор на:
Та въпроса сега ми е за вилките - този размер от оста до горната част на короната стандартен ли е, и дали заздравяванията по рамката ще държат на повдигнатата предница
Не е стандартен. Дали ще издържи рамката... не се знае...
С каква вилка си в момента?
Вместо да правиш толкова гимнастики със смяна на части си смени рамката (goto BAS). Щом ти харесват нанадолните карания вземи си нещо подходящо.
| |
Тема
|
[re: TheSaint]
|
|
Автор |
nk (неестествен) |
Публикувано | 02.02.03 11:40 |
|
Е сега вече разбрах, благодаря
Наистина си прав, като обкрача рамката както е сега, със вилка ZOOM със 75 мм (по спецификация) ход, имам точно 4 пръста мегдан...
И това със седалката - като съм седнал, стъпвам, но малко се зоря да е с цяло стъпало... само че предстои рязане на колчето и ще стане по-нормално.
| |
Тема
|
[re: XTR]
|
|
Автор |
nk (неестествен) |
Публикувано | 02.02.03 12:10 |
|
Ми сегашната вилка е zoom със 75 мм ход.
А сега не съм тръгнал да правя гимнастики, просто се опитвам да науча колкото се може повече неща 
| |
Тема
|
[re: XTR]
|
|
Автор |
The tailor (pro DRAG) |
Публикувано | 02.02.03 14:28 |
|
Не можах да разбера защо не става двукоронна вилка?
EXPERT-а е колело за XC, но рамката е много здрава.
Произвежда се от 5 години и досега не е имала проблем.
Познавам поне 5 човека, които се спускат с EXPERT.
Ако ти трябва модел с двойно предназначение, загледай DRAG CLIMBER - ще го има през май.
CORDURA® and Teflon® coated Редактирано от The tailor на 02.02.03 14:51.
| |
Тема
|
[re: The tailor]
|
|
Автор |
XTR (зъл) |
Публикувано | 02.02.03 14:58 |
|
Ти сам си отговори ... щото е за XC и няма да издържи натоварването от двъкоронната вилка. А рамката е моного здрава за какво, XC?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|