Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:53 11.07.25 
Спорт
   >> Велосипедизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема План за 2003?нови  
Автор AgentOrange (Z?)
Публикувано16.01.03 02:56

Такаа, понеже виждам, че някои хора напоследък много ги бива във фантазирането :))), реших да им дам поле за изява, където да впрегнат талантите си в измислянето на наистина полезни неща. Идеята ми е следната - да се състави план за правене на нови места за каране през 2003-та. Реално погледнато до момента българските карачи като цяло просто се возим по съществуващите пътеки, и използваме съществуващи обекти в града за да си правим кефа. Принципно в това няма нищо лошо, но така планинското колоездене у нас зверски изостава от това на запад. Там карачите не само карат, но и строят нови трасета, скокове и т.н.. Най-очевидния пример North Shore трасетата, bike park-овете и Dirt Jump-овете. За bike-парк у нас все още е доста рано да се говори, но поне скоковете и дървените рампи са реализуеми варианти за разнообразяване на доста постната в момента "диета" на българския карач. За това ви предлагам да си поставим за цел през тази година да направим определен брой нови места за каране, като в тази тема да обсъдим КАКВО, КЪДЕ и КАК може да се направи, за да може веднага когато времето позволи, да запретнем ръкави и да започнем да отмятаме едно по едно нещата от вече готовия списък, който се надявам да можем да докараме до нещо такова: "на еди-коя си пътека на еди-кое си място - рампа за скок/вираж/, нова пътека от-до представляваща това и онова, dirt jump-ове - на това, това и това място и т.н.". Ето и няколко идеи, колкото да има с какво да започнем дискусията:
-North Shore трасе. Нямам конкретна идея къде да започнем, трябва ни средно-стръмна местност с доста големи камъни, естествени падове и дървета. Проблемното в случая е, че мястото трябва да е доста закътано, за да не дойде някой и да изпотроши рампите на втората седмица поради една или друга причина. Предполагам ще е необходима кола, с която да карат нужните материали (дъски, греди, палети и т.н.) и инструменти (триони, брадви, тесли, чукове и т.н.)
-още Dirt Jump-ове.
-Нови трасета за спускане, които да не се припокриват с туристическите пътеки и да предлагат голямо разнообразие от терени.
Какво според вас би могло да се направи по тези идеи, и какво друго може да се измисли?

Holy pigshit batman!

Тема Re: План за 2003?нови [re: AgentOrange]  
Автор DANlO (The Past-master)
Публикувано16.01.03 11:02

Лично аз съм много навит за такива работи...но лошото е че уча все още-нямам време,предполагам на това дередже не съм само аз а много други карачи така че единствения ден в седмицата в който мога да карам или да правя каквото и да било е събота!Незнам какво мисля другите но на мен лично ще ми е кофти да не съм си мръднал пръстса и после да ходя да карам по някое съоражение!Така че за мен усъществим е твоят план само лятото...
По темата....аз много съм си мислил може ли да се направи точно North Shore трасе у нас, но винаги(колкото и да е смешно и пародийно)съм стигал до извода че ще се намери някой "доброжелател" с неговата Huskvarna и ще нареже идеалните за огрев талпиНо ако наистина се намери някое закътано местенце , където не ходят туристи и прочее(което във витоша,близо до софия е според мен почти невъзможно)може и да стане нещо!
Отностно Dirt Jumps най-хубавото място си остава канала в мл 4(макар че живея в Княжево)и ми се иска това място да се развива!Мислил съм се че може да се направят и малко "съоражения" за усъвършенстване на баланс и стилът North Shore-нищо особено-дъски с различни ширини,някоя друга "везна" и т.н. и пак си мисля че местото в младост има потенцял!
За байк паркове наистина е рано да се мисли(доста парички трябват за такова нещо,а всички знаем колко богата е столична голяма община,или поне за колко богата се представя)но си мисля(надявам) ако думите на прецедателя на любимата ни федерация(БФПК) г-н Танев поне до някъде се сбъднат ,сформират се истински отбори(клубове) с истински спонсори и т.н. ,може с помощта на федерацията и с финансовата помощ на спонсори да понатиснем някой друг кмет поне за място,пък ние сами да си правим нещата!
ох много писах и взех и да фантазирам много май,ще поспра...

Казах!

Тема Re: План за 2003?нови [re: DANlO]  
Автор AgentOrange (Z?)
Публикувано16.01.03 19:35

Графика за работа ще се измисли така, че да е удобен за максимално много хора. Ясно е, че лятото ще може да се свърши най-много работа, но дори и само съботите да се събираме иначе, пак за няколкото месеца от пролетта можем да свършим доста неща. North Shore трасето мисля, че има къде да се направи, аз лично се сещам за две подходящи места, едното е лесно достъпно с лифт и автобус, другого е малко по-отдалечено - намира се под Златните. Но встрани от основните туристически маршрути мисля, че ще се намерят достатъчно пусти места, където да се направи някоя и друга рампа. Друг вариант е Люлин планина, там би трябвало да е още по-пусто, само не знам дали ще има подходящи местности, не съм ходил там. Нека някой, който знае, разкаже по-подробно за терените там.
За мястото в Младост - терена там е наистина добър, но при сериозна работа възможностите биха се изчерпали за 2-3 месеца, а и е добре да има скокове и на други места.
За байк парк не бих разчитал особено на БФПК и общината, но нека оставим парка настрана за момента, и да помислим върху по-лесно осъществимите неща.

Holy pigshit batman!

Тема !!!нови [re: AgentOrange]  
Автор KPETEH.Модератор (...)
Публикувано16.01.03 20:28

Ние понеже сме велики карачи, нека ви напомня, че на такива трасета дето си ги мечтаете(и аз де), се пада много и то не леко. да не говорим колко сме неуки всички. та нека да не ги правиме на майната си, защото всичко се случва. иначе и аз съм навит от край време. аз предлагам горичката при дианабад. и там парка дето почва към хладилника. само не знам дали не си извеждат кучетата там...

Айде!
По-добре дефектни, отколкото обратни!

Тема за люлинската планинанови [re: AgentOrange]  
Автор Spitfire XlV (upgrade from IX)
Публикувано16.01.03 21:37

там съществува ОГРОМНИЯ проблем с воените. Първия път като карах там влезнах (без да искам... е имаше табела ама така написана не всяваше респект) в ракетното поделение, онова на билото, сигурно повечето хора които са се качвали там го знаят. При някое от следващите качвания когато реших да кривна от познатия маршрут, се набутах в учебно-стрелковото поделение над Горна Баня. Тоя път беше наистина без да искам щото там от където влезнах (широк и добре отъпкан път от горе на поделението) нямаше нито ограда нито врати нито табели ... нищо. След това се срещнах с караула, 4ма войника и един старшина въоръжени, трябваше да им давам обяснения как съм влязъл, защо съм влязъл и тн. Иначе планината не е никак пуста. Хората от близките села я ползват, прилича на местността между Бистрица и Железница.

Тема PSнови [re: Spitfire XlV]  
Автор Spitfire XlV (upgrade from IX)
Публикувано16.01.03 21:52

едно не лошо място за правене на скоци е между Панчарево и Камбаните(до младост 4)

Тема Re: План за 2003?нови [re: AgentOrange]  
Автор HellRider (Hell Raider)
Публикувано16.01.03 21:53

ami az si mislq che 6te imame problemi s gorskoto za6toto za da napravim edno trase North Shore 6te trqbva da izsechem dosta dyrveta a tova nqma da se ponravi na gorskoto a pa ako kajem za kakvo 6te gi sechem napravo trqbva da zabravim =((((((((( no inache idqta e mnogo dobra i trqbva da se vidi kakvo moje da se napravi =)))

Dum Spiro Spero

Тема EI GORSKIнови [re: HellRider]  
Автор KPETEH.Модератор (...)
Публикувано16.01.03 21:58

NE ZABRAWQI CHE IMA BAQ POWALENI DARWETA

Айде!
По-добре дефектни, отколкото обратни!

Тема Re: EI GORSKIнови [re: KPETEH.]  
Автор HellRider (Hell Raider)
Публикувано16.01.03 22:04

ima obache vse 6te trqbva da se povalqt i drugi osven ako ne se pravi na gotova pareka =))) a ako e gotova se na nqkoi 6te mu prechi ....

Dum Spiro Spero

Тема Re: !!!нови [re: KPETEH.]  
Автор Tanuco (все едно....)
Публикувано16.01.03 22:05

Такаааа....сега , за парка до Дианабад, известен още като "Ловен парк" всички може да бъдете сигурни, че там концентрацията на разхождани кучета е много висока:)
Като цяло одобрявам идеята, с квото мога, ще помагам.Имам някакви идеи относно North Shore-уреди, но са все в гъсто населени с туристи райони...както ида е, аз съм за:))

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.