Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:27 13.07.25 
Спорт
   >> Велосипедизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема От "Алеко" до Симеоново - за колко време?нови  
Автор Downhill (('~'))
Публикувано17.03.02 01:25

Приказвахме си днес с Mastora за времето, необходимо за спускане по маршрута "Алеко" - Симеоново. Според вас за колко минути е нормално да се вземе разстоянието (мисля, че е към 8 километра)? За стартова позиция вземам "началото на едрите камъни" - разклонениието за Бистрица, намиращо се на около километър източно от "Алеко"; мястото, където се спира, за да се свалят седалките:). Пътят до там е равен и лек за каране, така че не го броя.
За финална точка вземам стъпването на асфалта в Симеоново (финала на последното състезание по ДХ плюс двайсет-трийсет метра;-).

Маршрутът е следният (припомням):
Пътеката за Бистрица
Дългият дървен мост над морените
Горската пътека
Поляната с разклонението за Бистрица - посоката е Симеоново (наляво)
Горско спускане - скоростноте пътеки с повалените дървета към края
Ляв завой в посока междинната станция
Пътеката със стъпалата
Серпентините
Асфалтът към и покрай междинната станция на кабинковия лифт (в началото му отляво е онази хижа с бдителното куче-пазач)
Скоростната "петдесет-километра-в-час-ова-и-отгоре" отсечка към тунела
Лифтената станция
Асфалтовата алея направо, продължаваща като пътека по-надолу
Голямата скоростна поляна, водеща до стръмната 50-метрова пътечка под кабинковия
Десният завой(!) - посока малкото заслонче (беседката с учудени туристи)
Тук нещо ми се губи в момента, но се стига до обиколната и поляната, от където започваше трасето на ДХ състезанието
Дърветата (лефт-райт-лефт-райт-лефт-райт...)
ОНЗИ ляв завой...
Трасето по-надолу няма да го описвам, само ще отбележа, че на състезанието няколкостотин метра преди финала маршрутът се отклоняваше вдясно, но този, който описвам, продължава направо, стига до острия десен завой с последната скоростна отсечка - равен, широк черен път, приключващ с каменна пътека по поляната на финала.

Не знам разбираемо ли го описах, но който е минавал, трябва да ме е разбрал.

Та - колко му трябва? Десет минути - абсурд :))
Двайсет?
ПЕТДЕСЕТ???
Някой личен рекорд?
Аз преди време бях писал за едно си такова спускане и бях отбелязал времето, ама сега хич не мога да се сетя колко беше... Рових из архивите, ама не намерих темата. Сещам се само, че тогава бързах много да не ме застигне вечерната тъмнина...;-) Ако някой е запомнил и ме подсети, ша съм благодарен :) Въртят ми се из главата някакви минути в интервала 22 - 32, ама...

Тема Re: От "Алеко" до Симеоново - за колко време?нови [re: Downhill]  
Автор Downhill (('~'))
Публикувано18.03.02 13:02

Ама и вие сте едни спортисти...

Тема Tuka mai nema seriozni kara4i!!нови [re: Downhill]  
Автор mastora (HardTail Rider)
Публикувано18.03.02 13:12

Ti pak kakvo pitash , tuka nadeli nqkoi se e puskal po tazi pateka ta da znae!!
az se puskam za 2h i 30 min.....

Редактирано от mastora на 18.03.02 13:14.

Тема ami zimata?нови [re: mastora]  
Автор MarvinN (Прелитащ)
Публикувано18.03.02 17:03

.. za kolko se minava Dragalevskata puteka - ot nachaloto na putekata pri putia kum Simeonovo do .. hm.. spirkata na 64 dolu v seloto pri nalichieto na dostatuchno sniag :). Za ski stava duma vsustnost, ne za koleleta, niamal sum udovolstvieto da ia puskam s kolelo. Spuskaneto po taia puteka e naj-dobria nachin da si zavurshish denia prekaran v prepuskane po pistite gore, az obiknovenno kato stigna dolu sum tolkova umoren i happy che ne moga da si kaja imeto .. ne znma kolko vreme mi otnema.. maj 20tina minuti , nikoga ne sum zasichal. Kolko e s velosiped, maj e po-bavno..?
M.

When I am King You'll be the first against the wall

Тема Re: Tuka mai nema seriozni kara4i!!нови [re: mastora]  
Автор TheSaintМодератор (advanced user)
Публикувано18.03.02 20:18

Аха, а аз за 3 часа.
От момента в който излязох от нас до момента в който се прибрах (като тука броим и шкембето + скара на Симеоново).
Ако говорим сериозно, мисля, че може да се вземе за под 30 мин.

Join the freeride everybody!

Тема Re: Tuka mai nema seriozni kara4i!!нови [re: TheSaint]  
Автор Downhill (('~'))
Публикувано19.03.02 00:09

Може и да не е станало ясно - думата ми е за спускане при идеални условия, а именно денем, сух терен, топло време. Би могло и да се направи някаква класация, като се разделят категориите на твърди колела, меки вилки и full suspension. Преди време личният ми рекорд беше с твърдата вилка, но от тогава не съм си засичал и карал за време.
Във всеки случай аз много му се точа на наближаващия сезон. Нека бъде май! :) Явно тогава ще се е разтопил снегът на Витоша (може би и по някои други планини) и ще се започва здравото друсане... Че тия събирания по разни градинки нещо не са ми по вкуса. Друго е да ти свири вятърът в ушите. Да няма автомобили. Мръсотия. Бездомни кучета.
................................
Браво, браво, аз даже и за по добро време го вземам - като изляза към 13 часа, та се прибера към 19-20...

Тема Re: Tuka mai nema seriozni kara4i!!нови [re: Downhill]  
Публикувано19.03.02 00:25

Ehaaaa tova za klasaciqta e mnogo dobra ideq. Trqbva da se realizira.
Maleee "The Saint" ti me zduhvash be 4ovek , kak za 30 min.
Leleee ma ti zna4i si mnogo nadobrql.

p.p. Naistina trqbva da se razdelqt na 2 kategorii:

1.HardTail
2. FullSuspension

Автор Downhill (('~'))
Публикувано19.03.02 01:30

В краен случай бихме могли между другото ;-) да се пуснем по Люлинската, ама тоя път без никакво спиране - само надолу, докато се свърши!

Тема Re: Tuka mai nema seriozni kara4i!!нови [re: Downhill]  
Публикувано19.03.02 13:00

eee Da ama ne e 4esno , zashtoto planinata vseki put shte se smalqva , kato gledahme minaliq put kak kopaha oneq ...........

Автор Downhill (('~'))
Публикувано19.03.02 13:11

Ами нали точно това разправям - докато се свърши:)))) И хоп! в изкопа...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.