|
Тема
|
BeOS и NTFS
|
|
Автор |
easy (мотаещ се) |
Публикувано | 22.10.03 23:07 |
|
Здравейте,
Вчера изрових от някакви стари дискове 5.0 РЕ. Навремето работеше със стария Вин98 без проблеми, дори го бях прехвърлил на отделен дял като самостоятелна ОС.
Сега съм с ХР. Пробвах да я инсталирам (върху НТФС, нямам ФАТ32 дялове), създадох стартираща дискета според изискванията, но зареждането зацикля и тъпата машина се рестартира непрекъснато.
Опитах да направя boot CD - същата картинка
Имате ли някакви идеи как да подкарам Ве-то?
Благодаря предварително
| |
|
Ами те хората препоръчват да се инсталира върху дял, форматиран с BeFS, нищо чудно, че не се е получило. Пробвай да форматираш някой дял с BeFS. След това използвай някой boot мениджър като Acronis OS Selector, XOSL, Boot Magic и други. Вече почти няма такъв, който да не поддържа BeOS
Мълчанието е злато, но ние не сме алчни, особено аз!
| |
|
С BeFS не мога да форматирам - просто PartitionMagic-ът не го поддържа. Както и да е, оказа се, че проблемът най-вероятно е от процесора - AthlonXP . Намерих пач за ядрото, но пак не иска да тръгне.
| |
Тема
|
Re: BeOS и NTFS
[re: easy]
|
|
Автор |
Tuonela (void) |
Публикувано | 13.11.03 09:48 |
|
BeOS 5 Pro върви в комплект със специална версия на Partition Magic, която може да прави BeFS дялове
Единство и Сила!
| |
Тема
|
[re: Tuonela]
|
|
Автор |
easy (мотаещ се) |
Публикувано | 13.11.03 23:37 |
|
Това го открих, след като изтеглих Pro версията.
И сега се получава пълна красота - при зареждане директно от ЦД-то тъпата щайга се рестартира още в началото. Заради Athlon-a.
Възможен изход - инсталираш РЕ, пачваш ядрото, след което (или преди с РМ от диска) форматираш дял или диск и прехвърляш Ве-то върху него.
Е да, ама въпросният пач не работи. От BeBits го изтеглих.
| |
Тема
|
[re: easy]
|
|
Автор |
Tuonela (void) |
Публикувано | 16.11.03 11:42 |
|
Аз въобще не се занимавах с тея гимнастики, защото освен че съм с Athlon, видеокартата ми е GF4 и шансовете да стане нещо работоспособно са направо отрицателни...
Единство и Сила!
| |
|
Тя не му трябва. Още при инсталацията на кой да е BeOS самата инсталационна програма може да конвертира даден дял с BeFS. Как става това можете да видите . Обаче тук е разгледана инсталация на базата на BeOS 5 Personal Edition. Разликата с Pro инсталация е почти никаква.
Мълчанието е злато, но ние не сме алчни, особено аз!Редактирано от MadMax2OOO на 18.11.03 15:39.
| |
|
Бе прав си, така е, ама взех да забравям вече кое как беше...
Единство и Сила!
| |
|
|
|
|