Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:53 13.07.25 
Спорт
   >> Баскетбол
*Кратък преглед

Тема Май се казваше "часовник".нови  
Автор paysan (непознат )
Публикувано24.03.08 11:24

Здравейте. Въпроса ми е малко встрани от баскебола, но дано някой знае и отговори. Преди 2-3 десетилетия се събирахме групичка и играехме една игра пред коша на баскетболното игрище. Спомням си, че се започваше със стрелба от аут линията и после играчът се местеше по линията на наказателното поле. За съжаление съм забравил правилата, а искам да зарибя с нещо сина, та да се откъсва понякога от компютъра. Ако някой знае правилата и има възможност нека пише в клуба или на лична бележка. Приемам също и идеи за други игри с баскетболна топка и кош.

Тема Re: Май се казваше "часовник".нови [re: paysan]  
Авторwade (Нерегистриран)
Публикувано30.03.08 20:18

4ovek ne sam mn siguren no mai ima6e ne6to takova det se kazva6e CAR
pozdravi

Тема Re: Май се казваше "часовник".нови [re: paysan]  
Автор vorbis ()
Публикувано09.04.08 14:03

Ако е същата игра, за която говориш, аз я знам като "Кенеф".
Значи играта можеше да се играе от 2 до 10-ина човека. Не си спомням точната бройка.
Почва се със стрелба от нак.линия. Който първи вкара топката става Цар, следващия Везир, Офицер, Готвач, Шеф Кенеф, първи кенеф, втори кенеф, трети кенеф и най-нисктото ниво е четвърти кенеф. (Еййй, много нецезуриране стана темата:)) Четвъртия кенеф беше под самия кош.
От изпълнението на нак.удари играчите съответно са заели местата по линията на нак.поле. Първи стреля играча, който е най-ниско ниво. Ако успее да вкара, минава едно ниво нагоре. Ако на горното ниво има някой друг играч, те си разменят местата, като играчът който е бил на по-горното ниво съответно пропуска своя ход. Ако обаче играчът не успее да вкара, царят трябва да се стреми да хване топката преди да е паднала на земята 2 пъти. Хващайки топката, царят стреля към коша и при евентуален успех, наказва играча като го измества едно ниво по-надолу (т.е. по часовниковата стрелка едно ниво настрани и по-близо до трети кенеф). Ако царя не вкара, играчът си остава на същото ниво. Обаче има и трети вариант, при който играча стреля и топката не докосне ринга - тогава на играча му викахме, че е "доброволец" за кенефа и си отива автомачино едно ниво надолу. Особеност беше че играчът на четвъртия кенеф (под самия кош), когато му дойдеше реда да стреля, имаше право (доколкото не ме лъжат спомените) на 3 опита. Ако той пропусне и трите опита, царят взима топката и от наказателната линия прави 1 опит да вкара в коша. Ако успее, играчът изгаря (кенефът го е погълнал един вид хахаххааха). Може да се играе за време или пък докато остане само царя.

Дано да съм бил изчерпателен. Приятна игра!

Тема Re: Май се казваше "часовник".нови [re: vorbis]  
Авторwade (Нерегистриран)
Публикувано09.04.08 18:10

da i az za sa6tata govoreh

Тема Re: Май се казваше "часовник". [re: vorbis]  
Авторpaysan (Нерегистриран)
Публикувано12.04.08 14:21

10x. Ще се опитам да я разиграя по тези правила.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.