|
Тема
|
Моля за мнение:)
|
|
Автор |
Nayany (free) |
Публикувано | 17.12.09 11:32 |
|
Здравейте,търсих къде да публикувам темата си и накрая реших,че май тук ще е най-добре:))
Имам следният проблем с телевизора си: от 1 месец се започна едно "цъкане: на дистанционното сигурно по 100 пъти докато се включи телевизора ми.Всеки път,когато реша да пусна тв-то,поне по 20 минути трябва да натискам дистанционното за да "загрее" явно телевизора и чак тогава да се включи.Ще го нося на поправка,но ми се иска да ми дадете мнение за да съм сигурна,че техниците няма да ми тръснат някакви несъществуващи проблеми и съответно цени:))
След като се включи поне още 5 минути не трябва да сменям канала за да не угасне пак.
Дано съм успяла да пресъздам проблема точно:))
Благодаря,предварително :)))
| |
Тема
|
Re: Моля за мнение:)
[re: Nayany]
|
|
Автор |
bdimov (непознат
) |
Публикувано | 20.01.10 14:21 |
|
Пробвай с друго дистанционно от този модел.
| |
|
При тези 100 цъкания телевизора опива ли се да ''запали" ?
Пробвай си дистанционното с камерата на GSM-а.Включи камерата и я насочи към прозорчето на дистанционното отбизо - 20-30сантиметра.Като натискаш бутоните трябва да се вижда че излъчва.Светлината от дистационното е невидима за човешкото око, но добре видима за камерата на мобилния телефон.
Ако излъчва, най-вероятно имаш проблем с изсъхнали електролитни кондензатори в захранващия блок.Лошото е, че такива повреди отнемат доста време за ремонт - сменат се обикновенно всички кондензатори.И макар да не са кой знае колко пари ремонта излиза на средна цена заради необходимото време.Ето например прочети тук:
Може да питаш и в клуб ЕЛЕКТРОНИКА.
Успех!
Редактирано от hidrazin4o на 20.01.10 21:20.
| |
|
Като начало смени батериите на дистанционното.И друго.Да не е заливал някой самото дистанционно с нещо.Не мене ми се беше случило такова нещо.Бре не ще да работи и това е.Сменям батерии - нищо.Като го отворих - вътре кафе.
| |
|
|
|
|