Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:39 14.05.26 
Техника
   >> Audio/Video & HiFi
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Creative Inspire 6060нови  
Автор Gnomeo (тъжен)
Публикувано14.06.06 11:09

здравейте :-) вчера си купих едни 5.1 колонки Creative Inspire 6060.

работят си желязно и звукът е страшен (поне по моите полуаматьорски възприятия), обаче ме притеснява нещо. когато се пусне едно нещо на всяка колонка по отделно (имам такава тестова програмка), звукът от четерите странични колонки е горе-долу еднакъв, а този от центъра е значително по-тих и по-басов. не е от колонката защото я включих в изход за странична и плейваше както тях.

та въпросът ми е нормално ли е да звучи така или има някаква повреда в системата?

Тема Re: Creative Inspire 6060нови [re: Gnomeo]  
Автор SoundMan (непознат )
Публикувано14.06.06 12:26

Здравей, нормално е да звучи така. Ако пуснеш 6 канален звук от всяка колонка ще се чува това което трябва но когато е стерео е нормално. Има решение на този проблем. Купуваш с два преходника от един към два стерео жака и навързваш всички колонки към единия канал на звуковата карта. Това става за музика но ако гледаш много двд филми няма да е добре.

Тема Re: Creative Inspire 6060нови [re: SoundMan]  
Автор V.Grig (антиМОНАРХИСТ)
Публикувано14.06.06 12:47

Обаждаш се неподготвен - не е нормално!!! Защото при тестов сигнал обикновено програмата трябва да генерира еднакви по ниво звуци ...

Не си казал на каква звукова карта си вързал колоните - виж си в настройките на драйверите да не би да си намалил нивото на центъра!! За сега други идеи нямам ...

Тема Re: Creative Inspire 6060нови [re: V.Grig]  
Автор Gnomeo (тъжен)
Публикувано14.06.06 13:43

да, проверих всички софтуерни настройки за които знам. всички канали са настроени на еднакво ниво на звука. звуковата карта е съвсем обикновен SoundMAX.

да ги върна ли в магазина? или има начин да направя някакъв друг тест за да разбера дали е от системата или от звуковата карта?

Публикувано14.06.06 14:14

Ами сега бръкни за още парички и си вземи и една свястна звукова карта ... от вграденото аудио май всичко може да се очаква

Автор Gnomeo (тъжен)
Публикувано14.06.06 14:43

1. парички за звукова карта нямам

2. имам 2 дни да върна колонките в магазина, после трябва да ходя по сервизи и простотии.

винаги като си купя нещо ново има проблеми

Тема Re: Creative Inspire 6060 [re: Gnomeo]  
Публикувано14.06.06 15:50

Там е проблема, че не вярвам проблема ти да е в колоните ...

Най-лесно по пътя на изключването

1. Пробвай с друг кабел да свържеш компа към съб-а (нали там ти е усилвателя?) или просто ползвай друг жак от кабела, за да провериш дали не е от жиците
2. Можеш да пробваш с друг кабел връзката между баса/усилвателя и съответния канал - това всъщност вече си го правил със смяна

глупак съм
3. Вземаш колонките и отиваш при приятел с компютър, желателно с отделна звукова карта и проверяваш как ще свирят колонките там - ако нямаш приятел - ми отиваш и ги пробвате в магазина откъдето си ги взел примерно

- ако се окаже че колонките свирят (както и очаквам да се случи) явно е от компютъра и вградения звук - тогава стискаш зъби и събираш малко парички за една свястна карта ...

Идея - не ми се вярва да е от това, но знае ли човек - пробвай да направиш една преинсталация на драйверите и/или джама

Още една идея - тази програмка за теста дето използваш каква е? Да не би тя да ти прави някаква мизерия? пробвай с някакъв друг софт! Като пуснеш ДВД филм примерно как звучат - там повечето ти звук би трябвало да излиза през центъра и отчасти ляв и десен канал ...

Автор Gnomeo (тъжен)
Публикувано15.06.06 11:09

даже преди да прочета съвета ти, отидох при едно приятелче наблизо. включихме ги, направих теста със същата програмка и центъра звучеше точно както останалите канали

тук е усмивката, по-надолу реването.

сега трябва да чакам да събера 45лв за най-евтината карта на Creative щото не ща да си взимам C-media. просто се досещам какъв буклук е.

благодаря на теб и на другия човечец, който се опита да помогне!

Публикувано15.06.06 12:02

Айде едно съветче - като посъбереш парички огледай се във форума на hardwarebg

има си раздел за продажби и може да попаднеш нещо на 2ра ръка ако някой е тръгнал да си сменя аудиджи-то с Х-фи примерно ...

Автор SoundMan (непознат )
Публикувано17.06.06 11:52

Az imam podobni kolonki na creative. Probvaha mi gi s creative audigy 2 i ne zvuchaha vsichki ednakvo. Tova beshe v komputarna firma koqto samo s tova se zanimava. Neznam kade e problema togava ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.