|
|
|
Тема
|
Sennheiser HD575 ???
|
|
| Автор |
Eнтycиacт (голям) |
| Публикувано | 05.04.06 12:09 |
|
|
здравейте :)
Миналата седмица пообиколих по магазините в София да поогледам за някакви прилични слушалки. Понеже никога не съм притежавал качествени слушалки, преди това попрочетох малко из нета за видовете слушалки и определено се насочих към тези с отворена акустика. Явно качествените модели от затворените на са домашно ползване, а за работа в шумна среда, звукозаписни студия, концерти и т.н. или при силно крещящи деца, жена, тъща... . Освен това прочтох, че тези със затворна акустика уморявли доста тъпънчетта.
В магазина на Динакорд пробвах Sennheiser HD575 - явно са стар модел някакъв, защото цената им е повече от приемлива - 140 лв. някъде, а и в нета не намерих нищо за тях - даже в сайт на Sennheiser няма нищо за тях (!?). Забравих да кажа, че ограничанията ми от към бюджет са там някъде 150-200лв. максимум и че ми трябват основно за слушане на класичска музика.
Та въпросът ми е, сравнявал ли ги е някой тези Sennheiser HD575 с други модели от този ценови клас и заслужават ли си парите? Въпросът ми е към хора, които са слушали повече модели слушалки и могат да направят оценката. Аз можах да ги сравня само с едни евтини (под 100 лв.) модели на AKG във Фактор, които яко издишаха в сравнение с HD575.
А някой да е слушал AKG K-301 и да ги е сравнявал с други модели?
Редактирано от Eнтycиacт на 05.04.06 12:20.
| |
|
Тема
|
Re: Sennheiser HD575 ???
[re: Eнтycиacт]
|
|
| Автор |
shm (непознат
) |
| Публикувано | 05.04.06 18:47 |
|
|
За тези пари по-добри няма. HD575 са междинен модел, някъде четох че драйверите им са същите като на HD580. За класическа музика са идеални, като забележка мога да кажа само лекото "отдалечаване" на средите. Моите са такива и съм много доволен! Качеството зависи разбира се и от усливателя за слушалки който ползваш.
| |
|
Тема
|
Re: Sennheiser HD575 ???
[re: shm]
|
|
| Автор |
Eнтycиacт (голям) |
| Публикувано | 05.04.06 20:03 |
|
|
е, ти пък сега! аз казах, че никога не съм имал качествени слушалки, така че няма как да имам усилвател за слушалки
в Динакорд ги слушах на някакъв нормален усилвател и въпреки това ми харесаха, иначе домашният ми усилвател е стар модел на Rotel - транзисторна класика - и мисля, че ще е достатъчен за 120-те им ома
п.п. кабелът им със сигурност ще ми е къс! ще ми трябват още към 2 метра, за да се чувставам свободен из хола - някакви идеи за удължаване на дабел? ако трябва да си направя сам, какъв тип кабел да използвам???
| |
|
|
|
Здрасти!
За съжаление не влизам в графата на познавачите на слушалки (изключвам медицинските стетоскопи), но все пак мога да споделя личен опит.
Ползвам Beyerdynamic DT250 ([url]http://www.beyerdynamic.de/cms/Kopfhoerer.68.0.html?&tx_sbproductdatabase_pi1[showUid][showUID]=425&tx_sbproductdatabase_pi1[showUid][backPID]=68&cHash=6bd66f0201[/url]) за EUR 150 - макра, която не се внася в България, затворена конструкция, насочена към домашно и студийно възпроизвеждане.
По това, което чувам, съдя че този тип слушалки ти дават мамксимално достоверно звучене (изолират 6 дцБ от околния шум), приятни са да се слушат при ниско усилване (ако усилиш за 5 мин ще ти гръмне главата), имат силно възпроизвеждане на бас, средите са отчетливи, а високите не звъчат размазано. Доста по-добре се справят от компютърния ми Sennheiser Headset PC 135 USB за EUR 100 (), който смея да твърдя има доста динамичен звук. Все пак Sennheiser е с доста солидна репутация и смятам, че спокойно можеш да очакваш високо качество на звука.
Ако искаш да се изолираш от околния свят и максимално да се насладиш на любимата музика, определено заложи на затвотена конструкция!
Дано съм ти бил полезен. Успех с избора!
|
|
|
Ентусиаст, ако можеш да се напънеш с още 100-ина лева отгоре няма да сгрешиш, защото:
За около 240лв. можеш да си купиш high-end слушалки, особено ценени от феновете на класическата музика: AKG k501. Ще имаш върховен звук за нищо пари и според мен си струват всеки лев.
А АКО искаш да изчакаш, скоро може да пусна за продажба "старите" си слушалки - топмодела на динамичните зенхайзери HD650. Ето тия:
Иначе HD575 не са толкова хвалени като HD580, а цената е почти същата.Редактирано от slu6atel на 08.04.06 22:06.
| |
|
|
|
за Sennheiser HD650 надали ще мога да отделя достатъчно пари, та дори и за втора употреба, а и те си искат усилвател - на 300 ома са, както и цялата серия HD580/600/650 - иначе върха на сладоледа в слушалките
Иначе за AKG 501 и аз почнах да се замислям сериозно, както и за по добри алтернативи на 575 като HD555, HD590 - май си заслужава да поизчакам и да се напъна с повечко пари.
Принципно имам и възможност да си ги доставя от чужбина - не ми се щеше да занимавам приятели с такива дребни неща, ама пък това дето в Европа струва 200 EUR в Щатите е 160 долара - как ги изчисляват тези валутни курсове, не знам
От друга страна ботатите герменци пускат в ebay.de доста запазени продукти и при наддаванто достигат доста прилични цени
Dr. Svetlyo - затворени слушалки не искам да купувам. При тях басовете наистина се усещат силно, но е за сметка на тъпанчетата ти! А и само отворените могат да създадат онова усещане за пространство, което в Динакорд ме накара в едни момeнт да се обърна назад, защото помислих, че някой свири зад гърба ми! Не се шегувам - звукът в слушалките дойде отзад Невероятно усещане!!!
| |
|
|
|
значи тези Зенхайзери май отпадат и причината е че мой колега отива за 2 седмици в Германия и може да ми взече от там от e-bay слушалки
въпросът е какви да са те? новите модели го поразучих, но за по-старите модели не знам нищо. а пък се съмнявам за последните 5-6 години да има голямо развитие в областта.
та искам да помоля ако някой е по-добре запознат със старите модели на AKG, Sennheiser и друи подобни като качество фирми, да ми препоръча конкретни модели за които да се оглеждам в e-bay. глезав там разни HD540, 530, AKG K500 обаче нищо не ми говорят
| |
|
|
|
|