Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:45 14.11.25 
Техника
   >> Audio/Video & HiFi
*Кратък преглед

Тема "DAMPING ФАКТОР"нови  
Автор su37 (непознат)
Публикувано15.03.06 13:34

Mojete li da mi pomognete s informaciq kakvo to4no predstavlqva tozi "DAMPING ФАКТОР". Iskam da si kupq usilvatel s radio tuner.V saita na Tehnomarket si haresah edna Yamaha RX - 496RDS B . Tam kato info e iznesen tozi damping faktor i az iskam da uznaq kakvo predstavlqva toi. Blagodarq predvaritelno.

Тема Re: "DAMPING ФАКТОР"нови [re: su37]  
Автор Alpen (непознат )
Публикувано15.03.06 15:41

Не трябва да обръщаш внимание на този показател.
Това е съотношение на импеданса на колоните към изходния импеданс на усилвателя. Оценявяй апаратурата само на слух - да ти харесва. Или, ако се чувстваш неподготвен, избирай с помощта на опитен приятел.

Тема Ямахатанови [re: su37]  
Автор Eнтycиacт (голям)
Публикувано15.03.06 15:57

не ти трябва тази Ямаха - не си струва парите!
по-добре си потърси втора употреба транзисторен стерео расийвър или отделни тунер+ стерео усилвател. истината е че, старите модели от средния клас, произведени през 80-те и началото на 90-те години свирят по-добре отколкото новите.

а иначе дъмпинг фактора трябва де те притеснява само ако е много нисък - например под 30-40 - тогава става по-трудно съглъсуването с колоните (така съм чел)

Редактирано от Eнтycиacт на 15.03.06 15:58.

Тема Re: "DAMPING ФАКТОР"нови [re: Alpen]  
Автор Rutcho (Бирата)
Публикувано15.03.06 20:57

Абе съвсем да не се обръща внимание не бива.
Но с този параметър, както и с много други, производителите спекулират здраво.
Важното е да има някакви внушителни цифри в проспекта, за да може клиентът да си мисли, че прави някакъв избор.
Единственият истински избор е на слух.

Ich bin ein Bild von Stein und Zeit

Тема Re: Eнтycиacтнови [re: Eнтycиacт]  
Автор su37 (непознат)
Публикувано16.03.06 12:16

Blagodarq na vsi4ki za sudeistvieto!
Eнтycиacт, az li4no nqmam opit s nisko4estotni usilvateli, a za sujalenie i ne poznavam nqkoi za suvet. Horata s koito govorq na tema audio sa se nahvurlili na modernite sistemi za doma6no kino. Az li4no predpo4itam pulnorazmernite tonkoloni pred varianta subbufer + nqkolko malki satelita. 4ustvam kak pri slu6ane na muzika pulnorazmernite trilentovi koloni davat mnogo po-dobro ka4estvo.
Eнтycиacт, bi li me posuvetval ako ima6 nabludeniq kum nqkoq marka /model/ usilvatel koqto moje da se nameri dnes na pazara i da e s dobro ka4estvo. Imam golqmo jelanie da si napravq gotino ozvu4avane na staqta, ve4e sum si haresal tonkolonite- po 100W sa.
Blagodarq predvaritelno.

Тема Re: Eнтycиacтнови [re: su37]  
Автор Eнтycиacт (голям)
Публикувано16.03.06 13:59

колоните са толкова важни, колкото и усилвателя, така че внимавай и там да не се хвърлиш на някой буклук! всъщност (мое мнение) от едно ниво нагоре, колоните стават най-важният елемент в системата.

и аз като теб до преди 1-2 години ламтях за ресийвъри за дом. кино, но се радвам че се отказах :)

Усилватели втора ръка има доста - има оказиони разни, пускат се обяви по интернет. Мен лично ampex ме насочи към един Ротел от края на 70-те години - свири прекрасно :) Има разни добри стари модели на Пайниър. Има и много марки, които не си и чувал навярно, но те ще ти дойдат навярно доста скъпи. Има и разбирачи, които правят и настина добри усилватели!
Като начинаещ, най-лесно ще ти е да се ориентираш към добрите модели по следното:
1) да е транзисторен, а не с STK чип;
2) да е по-тежък! можеш да си сигурен че един 10 кг. усилвател свири по добре от един 5 кг. ;
3) да е висока консумация! колкото е по-качствен един усилвател, толкова по високи загуби има - ако е 250W а е 2х100 на 8 ома изходна мощност, или лъжат с изходната мощност, или е буклук като качество! (консумацията е в пряка зависимост и с масата на усилватуля, понеже основната тежест идва от трансформатора);
4) по възможност да не е Техникс, Сони, Кенууд, макар и там да има модели от висок клас (обикновенно доста стари модели).

поразгледай тук - имат някои хубави неща, но добре си познават стоката и хубавите неща ги продават доста скъпичко - http://www.lark-bg.com/
този продава неща от по-нисък клас, но пък евтино, ама май беше чак в Козлодуй - http://amp2000.box-bg.net/
по разните интернет оказиони се появяват от време на време качествени неща - следи обявите и питай

Редактирано от Eнтycиacт на 16.03.06 14:07.

Тема Re: Eнтycиacтнови [re: Eнтycиacт]  
Автор su37 (непознат)
Публикувано17.03.06 19:52

Blagodarnosti za sudeistvieto! Naistina pri po-mo6ten usilvatel zahranvaneto trqbva da e seriozno. Za kolonite sum se naso4il kum zavodski - na Visokogovoriteli Blagoevgrad. Haresal sum si edna trilentova kolona sus 30 sm membrana za niskite 4estoti. Vqrno malko sa po-tejki ot luskavite marki, no tegloto za men e bez zna4enie, nali nqma na grub da gi raznasqm.
Minalata godina mi popadna edin usilvatel Denon (bqh na brigada v USA i nqkoi go be izostavil). Li4e6e 4e ne e nov model. Sus sigurnost teje6e nad 10 kg. Mnogo imah jelanie da go vzema, no podozirah 4e 6te imam problemi s bulgarskite mitni4ari (estestveno taka i stana - iskaha pari zaradi drugata tehnika). Sega me e qd 4e ne go vzeh, ama te na6ite mitni4ari taka ili ina4e 6tqha da mi go vzemat.
O6te vednuj blagodarq za sudeistvieto. Ako moga da ti pomogna s ne6to ot Blagoevgrad pi6i mi!
Veselo izkarvane na subota i nedelq!

Тема Re: Eнтycиacт [re: Eнтycиacт]  
Автор su37 (непознат)
Публикувано17.03.06 20:03

ako ima6 vreme hvurli edno oko na tazi ma6inka: http://usa.denon.com/ProductDetails/553.asp

Тема Re: Eнтycиacтнови [re: su37]  
Автор Eнтycиacт (голям)
Публикувано18.03.06 14:53

искаш да кажеш, че това са изхвърлили в щатите на боклука!!!
не знам как звучи това, но със сигурност не е за изхвърляне!

но не съжалявай че не си го взел - наистина е голямо и нямаше да можеш да го прекараш лесно през митницата и освет нова не виждам на гърба му да има ключе за 230 волта! а за тази техника знам, че качествените трасформатори са скъпички.
и за знаеш, че Благоевградсикте говорители имат много лоша слава! много ниско качество, лесно се повреждат, калпави характеристики и т.н.
най-добро съотношение цена-качество имат чешките говорители ТВМ - внасят ги ПАС

Разбира се има и много по-високи нива, но всичко зависи от бюджета

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.